9 Ιδέες για να Διακοσμήσετε Γύρω από τον Καναπέ σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

9 Ιδέες για να Διακοσμήσετε Γύρω από τον Καναπέ σας

Ο καναπές είναι το βασικό έπιπλο του καθιστικού και αυτό που ξεχωρίζει πάντα στον χώρο. Γι’ αυτό η διακόσμηση γύρω από αυτόν πρέπει να γίνεται με τρόπο που να τον αναδεικνύει. Επίσης θα βοηθήσει στο να αναβαθμίσετε συνολικά την αισθητική του καθιστικού σας δημιουργώντας ένα πολύ πιο όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον.

Δείτε 9 ιδέες για περισσότερη έμπνευση:

Προσθέστε μαξιλάρια και ριχτάρια: Για να δώσετε μια πιο προσωπική αλλά και εποχιακή πινελιά στο έπιπλό σας προσθέστε διακοσμητικά μαξιλάρια και ριχτάρια για να δώσετε περισσότερο υφή, χρώμα και άνεση.

Συνδυάστε και ταιριάξτε διαφορετικά μοτίβα, χρώματα και υφάσματα για να δημιουργήσετε οπτικό ενδιαφέρον.

Τοποθετήστε βοηθητικά τραπεζάκια: Τοποθετήστε βοηθητικά τραπεζάκια στη μία ή και στις δύο πλευρές του καναπέ για να περισσότερη άνεση αλλά και για να δώσετε λίγες διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ιδιαίτερο βάζο, ένα στιλάτο αντικείμενο, κάποιο κερί ή ένα ξεχωριστό φωτιστικό, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.

Διακοσμήστε τον τοίχο πάνω από τον καναπέ: Κρεμάστε πίνακες, αντικείμενα τέχνης ή διακοσμητικούς καθρέφτες πάνω από τον καναπέ για να δημιουργήσετε ένα σημείο εστίασης και να προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον στο χώρο.

Επιλέξτε κομμάτια που συμπληρώνουν το στυλ και το ύφος του χώρου σας και φροντίστε να έχουν το κατάλληλο μέγεθος για τον χώρο του τοίχου.

Αν υπάρχει χώρος τοποθετήστε μια λεπτή ραφιέρα στο πλάι: Τοποθετήστε ραφιέρα ή βιβλιοθήκη δίπλα από τον καναπέ για να οργανώσετε με όμορφο τρόπο τα βιβλία σας και για να αναδείξετε τα αγαπημένα σας διακοσμητικά αντικείμενα.

Αυτή η λύση θα δώσει extra bonus στην αισθητική του καθιστικού και συγχρόνως θα σας παρέχει πρόσθετο χώρο για αποθήκευση και οργάνωση.

Προσθέστε περισσότερο φως: Έχουμε πει πολλές φορές ότι όσο περισσότερες πηγές φωτισμού έχετε σε έναν χώρο τόσο το καλύτερο.

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό με dimmer για να δημιουργήσετε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Επιλέξτε ένα ιδιαίτερο σχέδιο για να δώσετε περισσότερη έμφαση στο σημείο.

Διακοσμήστε το coffee table: Διακοσμήστε το coffee table με βάζα, κεριά, φυτά και άλλα στιλάτα αντικείμενα της επιλογής σας. Επιλέξτε κομμάτια που να έχουν διαφορετικές υφές, υλικά και μεγέθη για να αποκτήσει μεγαλύτερο οπτικό ενδιαφέρον.

Σε περίπτωση που σας δυσκολεύει η διαρρύθμιση των αντικειμένων σας μια πολύ καλή λύση είναι να τοποθετήσετε έναν στιλάτο δίσκο και να διακοσμήσετε πάνω σε αυτόν ώστε να έχετε συγκεκριμένα όρια.

Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να βάζετε πάρα πολλά πράγματα πάνω στο coffee table γιατί δεν θα σας μείνει χώρος να ακουμπήσετε την κούπα του καφέ, το κοντρόλ της τηλεόρασης κτλ.

Δημιουργήστε ένα wall gallery: Δημιουργήστε ένα gallery με πίνακες ή φωτογραφίες πάνω από τον καναπέ.

Είτε είναι συμμετρικό είτε ασύμμετρο το αποτέλεσμα θα βγει πολύ εντυπωσιακό.

Εστιάστε στις κουρτίνες: Αν έχετε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα γύρω από τον καναπέ καλό είναι να εστιάσετε στις κουρτίνες. Καλύπτουν μια μεγάλη επιφάνεια στον τοίχο επομένως είναι σημαντικό να πλαισιώνουν με ωραίο τρόπο το έπιπλό σας.

Τους ζεστούς μήνες καλό είναι να διαλέγετε πιο ανάλαφρα υφάσματα που να ταιριάζουν ως προς το στιλ και ως προς το χρώμα με τον καναπέ σας.

Διακοσμήστε με ένα φυτό: Τα φυτά χαρίζουν πάντα χρώμα, φρεσκάδα και ζωντάνια και αποτελούν την τέλεια προσθήκη στη διακόσμηση.

Αν θέλετε μια πινελιά πρασίνου στο καθιστικό σας, τότε τοποθετήστε ένα φυτό της αρεσκείας δίπλα από τον καναπέ και χαρίστε θετική ενέργεια στον χώρο σας.

Τι πρέπει να προσέξετε: Τοποθετήστε τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία με τρόπο που να δείχνουν αρμονικά στο μάτι και να σας επιτρέπουν να κινείστε άνεση μέσα στον χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Τοποθετήσετε Σωστά την Τηλεόραση στο Καθιστικό σας

.

Διαβάστε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να βάλετε την τηλεόραση στο σωστό σημείο του καθιστικού.

Πριν και Μετά: 6 Αλλαγές για Μεγάλα Αποτελέσματα στο Μικρό Καθιστικό σας (VIDEO)

.

Δείτε σε λιγότερο από ένα λεπτό πώς ένα μικρό αδιάφορο καθιστικό μεταμορφώθηκε σε απόλυτα στιλάτο και ντιζαϊνάτο.

Σαλόνι: Αυτά Είναι τα Μεγαλύτερα Διακοσμητικά Λάθη που Κάνετε

.

Τα μεγαλύτερα λάθη που εύκολα μπορείτε να ανατρέψετε για να αποκτήσετε το τέλειο καθιστικό!

5 Tips για να Διακοσμήσετε ένα Χαμηλοτάβανο Καθιστικό

.

Ακολουθήστε τις 5 πολύτιμες συμβουλές που θα κάνουν τον χώρο σας στιλάτο, μοντέρνο, μεγαλύτερο και με ψηλότερο ταβάνι.

12 Πανέμορφα Σαλόνια που θα σας Δώσουν Ιδέες για το Δικό σας!

.

Πάρτε ιδέες από πανέμορφα σαλόνια για να φτιάξετε τη δική σας όαση ηρεμίας, δημιουργικότητας και ενέργειας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Σωστός Τρόπος για να Έχετε Πάντα Τέλεια Οργανωμένο το Ψυγείο σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σπίτι στο Ενοίκιο: 7 Αλλαγές που θα το Μεταμορφώσουν