Γρανίτα Φράουλα: Η Τέλεια Συνταγή για να Ξεχάσετε τη Ζέστη!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Γρανίτα Φράουλα: Η Τέλεια Συνταγή για να Ξεχάσετε τη Ζέστη!
Η ζέστη είναι ανυπόφορη όμως με μια σπιτική γρανίτα φράουλα, θα νιώσετε αμέσως καλύτερα! Ακολουθήστε τη συνταγή που ακολουθεί για να απολαύσετε το απόλυτο και πιο δροσιστικό ρόφημα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! 

Υλικά:

  • 2/3 φλιτζάνι νερό
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Φράουλες: Πλένετε καλά τις φράουλες και κόβετε τις μεγαλύτερες στη μέση. Ρίξτε τις στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τις μέχρι να γίνει ένας λείος χυμός. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα φράουλας στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ενσωμάτωση: Συνδυάστε το σιρόπι που έχει κρυώσει με το μείγμα φράουλας. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το σε ένα ρηχό μεταλλικό σκεύος. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Παγώστε: Κάθε 30-40 λεπτά, βγάζετε το σκεύος από το ψυγείο και ανακατεύετε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι. Ξύστε τα παγωμένα τοιχώματα του σκεύους για να σπάσετε τυχόν κρυστάλλους πάγου. Επαναλάβετε τη διαδικασία για 3-4 ώρες, μέχρι η γρανίτα να έχει μια αφράτη και κρεμώδη υφή.

Απολαύστε: Μόλις η γρανίτα φράουλα έχει την επιθυμητή υφή, σερβίρετε αμέσως σε γυάλινα ποτήρια ή μπολ. Μπορείτε να την γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες, φύλλα δυόσμου ή ένα κλωνάκι μέντας.

Τips:

Για πιο έντονη γεύση φράουλας, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας λικέρ φράουλας στο μείγμα.

Αντί για ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι ή σιρόπι αγαύης.

Για μια πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης ή να την αντικαταστήσετε με στέβια.

Μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα φρούτα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο ή μάνγκο.

Η γρανίτα φράουλα είναι ιδανική για να συνοδεύσει ένα δροσιστικό παγωτό ή ένα κέικ σοκολάτας.

Extra tips:

Σερβίρετε σε εντυπωσιακά ποτήρια: Διαλέξτε ποτήρια με ιδιαίτερα σχήματα για να κάνετε ακόμα πιο λαχταριστή την όψη της γρανίτας.

Διακοσμήστε με φρέσκα φρούτα: Εκτός από τις φράουλες, μπορείτε να γαρνίρετε τα ποτήρια σας με άλλα φρέσκα φρούτα, όπως blueberries, raspberries ή μούρα.

Δημιουργήστε ένα centerpiece με φράουλες: Aν περιμένετε φίλους στο σπίτι και θέλετε να τους εντυπωσιάσετε και να τους υποδεχθείτε με το δροσερό σας ρόφημα, βάλτε φρέσκες φράουλες σε ένα μπολ ή καλάθι και τοποθετήστε το στο κέντρο του τραπεζιού σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λουλούδια ή πρασινάδα για μια πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Η γρανίτα φράουλα είναι ένα δροσιστικό, γευστικό και εύκολο στην παρασκευή επιδόρπιο που είναι ιδανικό για ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Με τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να φτιάξετε όχι μόνο μια νόστιμη γρανίτα, αλλά και να δημιουργήσετε μια όμορφη και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σούπερ Σοκολατένιο Γλυκό των 3 Υλικών

.

Αυτό το γλυκό είναι τόσο εύκολο που μπορείτε να το φτιάξετε σήμερα κιόλας.

Η πιο Νόστιμη και Υγιεινή Πίτσα που δεν Έχει Αλεύρι Ούτε για Δείγμα!

.

Αυτήν την πίτσα πρέπει να την δοκιμάσετε ειδικά αν είστε σε διατροφή και δεν θέλετε να στερηθείτε το αγαπημένο σας φαγητό.

Φτιάξτε Απόψε την πιο Λεπτή Αυθεντική Ιταλική Πίτσα!

.

Ιταλική πίτσα αυθεντική έχετε φτιάξει ποτέ; Δείτε τη συνταγή και τολμήστε το.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

αυτοκίνητο
8 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Λείπουν από Κανένα Αυτοκίνητο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Παραδοσιακή Τουρλού στην Κατσαρόλα από τον Άκη Πετρετζίκη