Αντιστρέφεται η Τριχόπτωση: Οι Ειδικοί Απαντούν
Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣΟι επιστήμονες βρίσκουν διαρκώς νέους τρόπους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. Και τα προϊόντα και οι θεραπείες κατά της τριχόπτωσης γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη.
Το 85% των αντρών αρχίζουν κάποια στιγμή να χάνουν τα μαλλιά τους. Ωστόσο η φαλάκρα δεν είναι μόνο… αντρική υπόθεση: το 33% των γυναικών αντιμετωπίζει επίσης αραίωση ή χάνει τα μαλλιά του.
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους να βγάλουν και πάλι μαλλιά. Και σήμερα υπάρχουν περισσότερες μέθοδοι από ποτέ άλλοτε.
Είναι κληρονομική η φαλάκρα;
Το εάν κάποιος θα αποκτήσει φαλάκρα ή όχι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδια. Και η πιο κοινή αιτία τριχόπτωσης είναι η κληρονομικότητα – περίπου το 50% των ανδρών και γυναικών έχει κληρονομική προδιάθεση για τριχόπτωση.
Το να έχει όμως κάποιος γενετική προδιάθεση δεν σημαίνει οπωσδήποτε πως θα μείνει φαλακρός – ακόμη κι αν όλοι οι συγγενείς του έχουν χάσει τα μαλλιά τους.
Η τριχόπτωση επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από το περιβάλλον μας. Το άγχος, η διατροφή και ο τρόπος που χτενιζόμαστε ή φτιάχνουμε τα μαλλιά μας μεταξύ άλλων μπορούν να καθορίσουν το εάν και πόσα μαλλιά θα χάσουμε.
Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ορμόνες. Γενικώς υπάρχει η αντίληψη πως τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης προκαλούν τριχόπτωση, όμως αυτό είναι εν μέρει αλήθεια.
Στην πραγματικότητα οι ορμόνες που προκαλούν τριχόπτωση είναι συγκεκριμένες, όπως για παράδειγμα η διυδροτεστοστερόνη (DHT).
Πώς αντιστρέφεται η τριχόπτωση;
Ο κλάδος των προϊόντων ανάπτυξης μαλλιών γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη, με το μέγεθος της συνολικής αγοράς να εκτιμάται στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 – και μέχρι το 2030 προβλέπεται να έχει διπλασιαστεί.
Υπάρχουν πολλές θεραπείες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει πολύ πιο συνηθισμένες οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών, με την Τουρκία να γίνεται άκρως δημοφιλής προορισμός για όσους αναζητούν αντίστοιχες θεραπείες. Επίσης, υπάρχουν και πολλά φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία απαιτούν συνταγή γιατρού, όπως για παράδειγμα η φιναστερίδη, που μπλοκάρει τις ορμόνες DHT.
Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο onmed.gr.