«Μπορώ να αλλάξω χρώμα στις σιφινιέρες μου»;

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Μπορώ να αλλάξω χρώμα στις σιφινιέρες μου»;

Η φίλη μας Μαρία Χριστοφορίδου μας ρωτάει: «Έχω δύο σιφινιέρες σε καφέ χρώμα. Όχι το πολύ σκούρο, αλλά είναι αρκετά. Ήθελα να μάθω αν μπορώ να τις αλλάξω χρώμα. Να γίνουν πιο ανοιχτόχρωμες, γιατί η τραπεζαρία μου, όπου βρίσκονται, δεν είναι πολύ φωτεινή. Τις χρησιμοποιώ για μπουφέ και θα τις συμπληρώσω με ένα μοναστηριακό τραπέζι».

Φυσικά και μπορείτε να αλλάξετε χρώμα στις σιφινιέρες σας. Η παραδοσιακή συνταγή λέει να τις δώσετε σε έναν επιπλοποιό να τις τρίψει και να σας τις περάσει το χρώμα ή την τεχνοτροπία που θα επιλέξετε – μπορείτε να διαλέξετε είτε μια όμορφη φωτεινή λάκα είτε ένα ντεκαπέ λευκό που θα αφήνει να φανούν από μέσα τα φυσικά νερά του ξύλου. Θα σας συμβουλεύαμε, αν είναι κομμάτια παλιά με κάποια αξία να ακολουθήσετε αυτή τη λύση.

Διαφορετικά, αν τα χέρια σας πιάνουν και μπορείτε να ασχοληθείτε η ίδια θα χρειαστεί και πάλι να τις τρίψετε για να φύγουν τα παλιά βερνίκια, να τις περάσετε κάποιο ειδικό σπρέι ή βερνίκι αντισκωριακό για την προστασία του ξύλου και αφού τις αφήσετε να στεγνώσουν καλά, θα περάσετε ένα χέρι αστάρι που λειτουργεί ως βάση για το χρώμα. Τέλος, θα περάσετε το χρώμα που σας αρέσει και, αν χρειάζεται, ένα βερνίκι για προστασία και λαμπερό φινίρισμα.

Αναλυτικές πληροφορίες θα σας δώσουν στα χρωματοπωλεία που θα δαλέξετε τα χρώματα, διότι μερικές φορές από εταιρεία σε εταιρεία υπάρχουν μικροδιαφορές, π.χ. υπάρχουν πλέον χρώματα που δεν χρειάζεται να περάσετε αστάρι και μπορείτε να βάψετε απευθείας επάνω στην επιφάνεια του ξύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πώς μπορώ να διακοσμήσω τον χώρο γύρω από έναν μαύρο καναπέ;»

.

Απαντάμε στην αναγνώστριά μας, Ελένη Φωτίου, από την Κύπρο.

Θέλετε και εσείς να δώσετε λίγο χρώμα στο σαλόνι σας;

.

Αν νομίζετε πως το σαλόνι σας είναι μονότονο διαβάστε την απάντηση που δώσαμε στον Αντώνη Μίαρη από την Κέρκυρα, για να αποκτήσει και ο δικός σας χώρος το χρώμα που του λείπει.

«Τι χρώμα μπορώ να βάψω το υπνοδωμάτιο αν έχω ανοιχτόχρωμο κρεβάτι;»

.

Απαντάμε στην ερώτηση της ημέρας: "Τι χρώμα να βάψω το υπνοδωμάτιό μου αν έχω ανοιχτόχρωμο κρεβάτι;"

"Τι χρώμα παρκέ να διαλέξω για το δάπεδο του σπιτιού μου";

.

“Θα τοποθετήσω παρκέ στο επάνω δάπεδο του σπιτιού μου και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Η σκάλα έχει επίσης παρκέ σε καφέ χρώμα, ούτε σκούρο ούτε ανοιχτό, και τα έπιπλα είναι λευκά. Ποιο χρώμα παρκέ μπορεί να συνδυαστεί και με τα δύο;”.

Ποια Χρώματα Κάνουν το Υπνοδωμάτιο να Δείχνει Μεγαλύτερο

.

Aν ετοιμάζεστε να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο με στόχο να το κάνετε να δείχνει πιο φωτεινό και πιο μεγάλο, τότε δείτε ποιες είναι οι πιο κατάλληλες αποχρώσεις που μπορείτε να επιλέξετε. 


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Τι χρώμα να βάψω τα 3D πάνελ που έχω στο μίνιμαλ καθιστικό μου»;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Tι χρώμα να βάψουμε τους εξωτερικούς τοίχους του διώροφου σπιτιού μας»;