Κυριακές στο Γκάζι

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚH AΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Κυριακές στο Γκάζι

Όλο τον Μάιο η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων διοργάνωνε δράσεις για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «7 Κυριακές στο Γκάζι».

Το πρόγραμμα ξεκινάει με το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Ευτύχη Μπλέτσα με τίτλο «Μουσικομαγειρέματα». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Τα «Μουσικομαγειρέματα» είναι ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, στο οποίο η μαγειρική συναντά τη μουσικές και τις υγιιεινές διατροφικές συνήθειες.

Το πρόγραμμα έχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, προτρέποντας τα παιδιά να υιοθετήσουν ένα υγιεινό και  διατροφικά ισορροπημένο τρόπο ζωής. Πρόκειται για ένα βιωματικό μάθημα διατροφής με τη μορφή συναυλίας και θεατρικής παράστασης και την οποία τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας.

Θα ακολουθήσει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου με τίτλο: «Βυζαντινών Γεύσεις». Τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τις διατροφικές συνήθειες των βυζαντινών, τις διαφορές και τις ομοιότητες με τις σημερινές τροφές, κάποια από τα σκεύη της εποχής, τα οποία σχετίζονται με το μαγείρεμα, το σερβίρισμα αλλά και την αποθήκευση τροφίμων, όπως και να δημιουργήσουν τη δική τους συνταγή προσφέροντας ένα «φανταστικό» δείπνο στους ανθρώπους που ζούσαν στη βυζαντινή εποχή.

Παράλληλα, το περιοδικό ΜΒΙΚΕ θα διοργανώνει για τους μικρούς ποδηλάτες, μαθήματα και παιχνίδια με ποδήλατο.

  • Ηρθε η ώρα να ξεφορτωθείς τις βοηθητικές! Κανείς δεν κάνει ποδήλατο με... τέσσερις ρόδες. Οι συνεργάτες του ΜΒΙΚΕ, όλοι ποδηλάτες με μεγάλη εμπειρία, μαθαίνουν τα παιδιά ηλικίας 4-10 ετών πώς να ξεκινήσουν, εύκολα και γρήγορα, να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές. Και σας δίνουν «Δίπλωμα Ποδηλάτη».
  • Πόσο καλός είσαι στο ποδήλατο; Ξέρεις να στρίβεις; Να περνάς εμπόδια; Έχεις καλή ισορροπία; Αυτά και άλλα πολλά καλείσαι να αποδείξεις στην ειδικά διαμορφωμένη «αγωνιστική πίστα» της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλειοι Τρόποι για να Απασχοληθούν τα Παιδιά Δημιουργικά το Καλοκαίρι

.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απασχοληθούν τα παιδιά δημιουργικά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία. Δείτε μερικούς από τους πιο εύκολους και διασκεδαστικούς.

Πώς να φτιάξετε νερομπογιές με τα παιδιά σας

.

Φτιάξτε σπιτικές νερομπογιές για να απασχοληθούν τα παιδιά δημιουργικά στο πάρτι ή μεταξύ τους στο σπίτι. Είναι οικονομικές και τα παιδιά πριν απολαύσουν τη ζωγραφική με τις νερομπογιές θα έχουν απολαύσει και την παρασκευή τους!

Το παιδί στο... Κέντρο της Γης

.

Το Κέντρο της Γης ενημερώνει και εκπαιδεύει τα παιδιά – και τους μεγάλους – σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού. Φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις δεξιοτεχνίες τους μέσα από την επαφή τους με τη φύση σε ένα καταπράσινο τοπίο δίπλα στο κέντρο της πόλης.

Σώμα Οδηγισμού: Τα παιδιά... εκπαιδεύονται

.

Θέλετε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας στη συνεργασία, στην υπευθυνότητα, στην κριτική σκέψη, στην αγάπη για τη φύση. Το Σώμα Οδηγισμού σας δίνει τη λύση.

Οι Δουλειές του Σπιτιού που Μπορούν να Κάνουν και τα Παιδιά

.

Τα παιδιά σε κάθε ηλικία μπορούν να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές στο σπίτι. Ποιες είναι αυτές και πώς θα τα κάνετε να τις αγαπήσουν;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το παιδί στο... Κέντρο της Γης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σώμα Οδηγισμού: Τα παιδιά... εκπαιδεύονται