Σώμα Οδηγισμού: Τα παιδιά... εκπαιδεύονται

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΑΙΔΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚH AΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Σώμα Οδηγισμού: Τα παιδιά... εκπαιδεύονται

Θέλετε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας στη συνεργασία, στην υπευθυνότητα, στην κριτική σκέψη, στην αγάπη για τη φύση. Το Σώμα Οδηγισμού σας δίνει τη λύση.

Πώς μπορείτε να απασχολήσετε τα παιδιά χειμώνα-καλοκαίρι με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο ώστε να μη μένουν κλεισμένα μέσα στο σπίτι σε αδράνεια αλλά να παίζουν και ταυτόχρονα να μαθαίνουν χρήσιμα πράγματα;

Την απάντηση δίνει για περισσότερα από ογδόντα χρόνια το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ), μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία λειτουργεί με εθελοντικές συμμετοχές και υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι δραστηριότητες αφορούν παιδιά από 5 έως 17 χρόνων, τα οποία συγκεντρώνονται κάθε σαββατοκύριακο για παιχνίδι, εκπαίδευση, επισκέψεις  σε διάφορους χώρους ή εκδρομές στο ύπαιθρο.

Οι δράσεις αυτές σχεδιάζονται από εξειδικευμένους εθελοντές, οι οποίοι προσαρμόζουν δραστηριότητες με συγκεκριμένες δυνατότητες σε κάθε ηλικιακό γκρουπ παιδιών, ανάμεσα τους είναι χορός, μουσική, κουκλοθέατρο, κατασκήνωση κ.λπ.

Μέσα από αυτές τις εμπειρίες τα παιδιά αποκτούν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, μαθαίνουν ηθικές αξίες, αναπτύσσουν κριτική σκέψη, αποκτούν φίλους και μαθαίνουν την αξία της ομαδικότητας. Επίσης, η επαφή με τη φύση τα βοηθά να γίνουν συνειδητοποιημένοι πολίτες με οικολογικές ευαισθησίες, ενώ η επαφή με ομάδες από άλλες χώρες τα φέρνει κοντά σε άλλες κουλτούρες και τα μαθαίνει να σέβονται τη διαφορετικότητα.

Το ΣΕΟ αριθμεί περίπου 9.500 μέλη παιδιά και εθελοντές σε περισσότερες από 140 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, 144 χώρες και 10.000.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την πιο μεγάλη παρέα παιδιών σε όλο τον κόσμο και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.seo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το παιδί στο... Κέντρο της Γης

.

Το Κέντρο της Γης ενημερώνει και εκπαιδεύει τα παιδιά – και τους μεγάλους – σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού. Φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις δεξιοτεχνίες τους μέσα από την επαφή τους με τη φύση σε ένα καταπράσινο τοπίο δίπλα στο κέντρο της πόλης.

10 βήματα για να οργανώσετε το τέλειο παιδικό πάρτυ γενεθλίων

.

Όσο καλή διάθεση και να έχετε, ένα σπίτι γεμάτο πιτσιρίκια που τρέχουν, στριγκλίζουν, παίζουν, τρώνε δεν παλεύεται εύκολα. Οργανωθείτε λίγο καιρό νωρίτερα και εκείνη την ημέρα επιτρέψτε στον εαυτό σας να διασκεδάσει μαζί με τα παιδιά.

Εύκολο DIY: Φτιάξτε της Δική σας Φυσική Πλαστελίνη!

.

Ένα diy για μικρούς και μεγάλους που αναζητούν τρόπους να ξεκλειδώσουν τη δημιουργικότητά τους.

Παιδικό πάρτυ: πειρατές

.

Σε ένα πρωτότυπο παιδικό πάρτυ, σπαθιά, μπαντάνες, γάντζοι και σεντούκια σάς βάζουν στην περιπέτεια να ανακαλύψετε κρυμμένους θησαυρούς και να διακεδάσετε με την ψυχή σας.

Τέλειοι Τρόποι για να Απασχοληθούν τα Παιδιά Δημιουργικά το Καλοκαίρι

.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απασχοληθούν τα παιδιά δημιουργικά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία. Δείτε μερικούς από τους πιο εύκολους και διασκεδαστικούς.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Serpentine gallery pavilion 2013

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δίνουν το… «πράσινο» σήμα