Ψήφος στις ψηφίδες

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Ψήφος στις ψηφίδες

Με τις ψηφίδες μπορείτε να διακοσμήσετε σχεδόν όλα τα αντικείμενα του σπιτιού σας, από έπιπλα μέχρι διακοσμητικά, προσεγγίζοντας διαφορετικά στυλ. Δοκιμάστε τες.

Τα κομμάτια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεν είναι μόνο κομμάτια από σπασμένα πλακίδια. Αντίθετα, μπορεί να είναι σχεδόν από τα πάντα, καθρέφτη, βότσαλα, μπουκάλια, ποτήρια, πιάτα, χάντρες, κούπες, κομμάτια ξύλου.

Φυσικά ανάλογα με το υλικό από το οποίο θα είναι τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσετε, θα εξαρτηθούν και τα υπόλοιπα υλικά που θα συνδυαστούν, π.χ. η κόλλα. Αν αποφασίσετε να σπάσετε εσείς οι ίδιοι κάποια παλιά αντικείμενα για να χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια, δώστε προσοχή στον τρόπο που θα τα σπάσετε, ώστε να μην έχετε μεγάλες απώλειες αλλά να σας μείνουν χρήσιμα κομμάτια. Τοποθετήστε τα μέσα σε ένα ύφασμα και σπάστε με ένα σφυρί.

Προσοχή, μη χτυπάτε με μανία αλλά με ελεγχόμενες κινήσεις, ενώ για να φτιάξετε πιο μικρές ψηφίδες, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ειδικό εργαλείο με το οποίο θα μπορείτε να κόψετε τις αιχμηρές γωνίες και να κάνετε μικρές προσαρμογές για να χωρέσει ένα κομμάτι στη θέση ακριβώς όπου το θέλετε.

Για αρχή, πειραματιστείτε με πιο απλά σχέδια, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι ασφαλές και γρήγορο. Μην παιδευτείτε πολύ από την αρχή και το βαρεθείτε. Κάτι που επίσης θα σας φανεί χρήσιμο είναι να διαλέξετε το σχέδιο που θέλετε να δημιουργήσετε και να το σχεδιάσετε επάνω σε ένα χαρτί, ώστε να λειτουργήσει σαν οδηγός στο μοτίβο σας.

Στη συνέχεια, ξεχωρίστε τα κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος για να βρίσκετε εύκολα κάθε φορά το κομμάτι που χρειάζεστε. Προχωράτε βάζοντας την κόλλα στην επιφάνεια που θέλετε, π.χ. στο τραπέζι, και αρχίζουμε να κολλάμε τις ψηφίδες. Αφού στεγνώσει βάζουμε τον αρμόστοκο για να γίνει ομοιογενείς η επιφάνεια του και να διορθωθούν τα κενά και τυχόν ατυχίες. Αφήστε το να στεγνώσει για όσο διάστημα συμβουλεύουν οι οδηγίες στο κουτί, σκουπίστε καλά την επιφάνεια με τις ψηφίδες με βρεγμένο βετέξ και... τέλος.

Tip: Οι επίπεδες επιφάνειες αποδεικνύονται ευκολότερες να τις χειριστούμε, όπως και τα τυχαία, πολύχρωμα μοτίβα συγκριτικά με τα γεωμετρικά, τα οποία θα απαιτούν ακρίβεια και είναι πιο χρονοβόρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικονομικές λύσεις για την κατασκευή πισίνας

.

Πώς να φτιάξετε τη δική σας πισίνα με προσιτές λύσεις οικονομικά και περιβαλλοντολογική ευαισθησία.

Εσωτερική σκάλα: Ανεβάζει την αισθητική σκαλί, σκαλί

.

Τις σκάλες εσωτερικού χώρου τις χρησιμοποιούμε όλοι σχεδόν καθημερινά, άλλοι στο σπίτι και άλλοι στη δουλειά. Και όπως όλα τα πράγματα, έχουν και αυτές τα (μικρά) μυστικά τους.

Bamboo... Το Aγαπημένο

.

Δυνατό, όμορφο, ελαστικό, οικονομικό. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το υλικό;

Πώς να Ανανεώσετε το Δάπεδο Χωρίς να Αφαιρέσετε το Παλιό

.

Το δάπεδο μεταμορφώνει σημαντικά την εικόνα του χώρου. Μεταμορφώστε το με την ιδέα που σας δίνουμε.

Χρώμα VS ταπετσαρία

.

Το ένα με άπειρες δυνατότητες χρωματικών συνδυασμών, το άλλο με πλούσια μοτίβα για να υιοθετήσετε το στυλ που σας αρέσει. Διαβάστε και αποφασίστε: Να κολλήσω ή να βάψω; Αυτά είναι τα μεγάλα... διλήμματα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χρώμα VS ταπετσαρία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ρετρό πλακάκια: Φέρανε τα πάνω-κάτω