«Ποια είναι η γνώμη σας για κόκκινα έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο»;

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ποια είναι η γνώμη σας για κόκκινα έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο»;

Η Μαρία Τζωρτζάτου από την Κεφαλονιά μας ρωτάει ποια είναι η γνώμη μας για το κόκκινο ως χρώμα σε παιδικό υπνοδωμάτιο. Της απαντάμε πώς και πόσο μπορεί να το χρησιμοποιήσει, όπως και το ποια επίδραση θα έχει στην ψυχολογία του παιδιού.

Η ερώτηση της φίλης μας Μαρίας: «Το παιδικό δωμάτιο (για παιδί 6 χρονών) βρίσκεται στη σοφίτα του σπιτιού μας. Είναι ένα πάρα πολύ φωτεινό δωμάτιο και τα χρώματα στους τοίχους είναι πορτοκαλί, μπλε και σιέλ. Ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε βιβλιοθήκη και γραφείο και προσανατολιζόμαστε στα κόκκιννα έπιπλα. Ποια είναι η γνώμη σας»; Μαρία, πρώτα απ' όλα είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το κόκκινο ως χρώμα αυξάνει τους χτύπους της καρδιάς και την πίεση, όπως και ότι αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση αλλά και προκαλεί αγάπη, αλλά και ένταση, θυμό και έντονα συναισθήματα. Γι' αυτό και μαζί με το πορτοκαλί είναι τα δύο χρώματα που χρησιμοποιούνται στην σήμανση των δρόμων και όχι μόνο: γιατί τραβάνε την προσοχή μας. Σε ένα παιδί που έχει προβλήματα συγκέντρωσης τότε λίγη ποσότητα σε συγκεκριμμένα σημεία θα κάνει καλό, αλλά πολύ κόκκινο μπορεί να αποπροσανατολίζει οποιοδήποτε παιδί και να το κάνει να χάνει την συγκέντρωση του π.χ. από το διάβασμα. Όπως μας αναφέρεις, έχεις ήδη χρησιμοποιήσει πορτοκαλί, οπότε πρέπει να είσαι ακόμα πιο προσεκτική τα δύο αυτά χρώματα να μην κυριαρχούν στον χώρο, αλλά να είναι ισσοροπημένες "πινελιές" σε λίγα έπιπλα ή μικρά διακοσμητικά στοιχεία. Οι παραπάνω είναι και οι λόγοι που το κόκκινο δεν το προτείνουμε ως κυρίαρχο χρώμα σε παιδικά υπνοδωμάτια. Διακοσμητικά τώρα, είναι πολύ σημαντικό το δωμάτιο να είναι φωτεινό.

Η επιλογή των μπλε αποχρώσεων για τους τοίχους είναι σωστή καθώς σε ένα δωμάτιο γεμάτο φως προτιμάμε ψυχρούς τόνους (μπλε, πράσινο) που θα «ισορροπήσουν» το φως και όχι θερμά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο) τα οποία σε συνδυασμό με το πολύ φως θα έκαναν τον χώρο πάρα πολύ έντονο. Το πορτοκαλί που έχετε χρησιμοποιήσει είναι ένα θερμό χρώμα και αν η επιφάνεια του τοίχου που έχετε επιλέξει να βάψετε με το συγκεκριμένο χρώμα είναι μεγάλη τότε ίσως στην πορεία οπτικά σας κουράσει. Θα σας προτείνουμε δύο λύσεις. Στην πρώτη κρατάτε μόνο δύο χρώματα για τους τοίχους (που είναι και πιο σωστό), δηλαδή το μπλε και το σιέλ. Σε αυτή την περίπτωση το κόκκινο χρώμα σε κάποιο έπιπλο θα δημιουργούσε μια ωραία αντίθεση. Όμως γιατί να κάνετε και τη βιβλιοθήκη και το γραφείο κόκκινα; Βάψτε κόκκινο μόνο το ένα από τα δύο έπιπλα και το άλλο έπιπλο ταιριάξτε το με κάποιο άλλο έπιπλο του δωματίου, π.χ., το ξύλο του κρεβατιού. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το κόκκινο χρώμα και σε μερικά άλλα διακοσμητικά αντικείμενα του δωματίου (φωτιστικό, πουφ) χωρίς να το έχετε παρακάνει.

Στη δεύτερη λύση, αν είστε σίγουροι ότι το μπλε, το σιέλ και το πορτοκαλί είναι τα χρώματα που θέλετε οπωσδήποτε να κρατήσετε στους τοίχους τότε καλύτερα να μην βάψετε κόκκινα τα έπιπλα γιατί στο δωμάτιο θα κυριαρχούν αρκετά χρώματα κάτι που  διακοσμητικά δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Επίσης πρέπει να δημιουργήσετε έναν χώρο που το παιδί σας θα μπορεί να χαλαρώνει και να συγκεντρώνεται για το διάβασμα. Οπότε προτιμήστε τα έπιπλα να είναι σε ένα φυσικό χρώμα ξύλου ή σε μία πιο σκούρα απόχρωση ξύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πώς να καθαρίσω το μαρκαδόρο από τον τοίχο»;

.

Η φίλη μας Άννα Ζαντιώτη από το Βασιλικό Χαλκίδας, θα ήθελε να τη βοηθήσουμε να λύσει το πρόβλημα που έχει με τις «ζωγραφιές» τις οποίες κάνουν τα παιδιά στους τοίχους: «Πώς μπορώ να βγάλω τους μαρκαδόρους και τα στυλό από τους τοίχους, επάνω στους οποίους έχουν γράψει τα παιδάκια μου»;

Βρεφικό δωμάτιο: Sweet dreams, baby!

.

Απαλές υφές και χρώματα, μαλακές καμπύλες και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα είναι μερικά από αυτά που πρέπει να έχει ένα βρεφικό δωμάτιο. Υπάρχουν όμως και άλλα που καλό είναι να μην τα έχει. Εκπαιδευτείτε καθώς περιμένετε τον πελαργό.

Προστατέψτε τα μικρά παιδιά από την καυτή σόμπα!

.

Απαντήσαμε στη φίλη μας Δέσποινα Λαντούρη που αναρωτιέται πώς να προστατέψει το μωρό από τη σόμπα που χρησιμοποιεί για να ζεστάνει το σπίτι.

«Τα Παιδιά μου Μοιράζονται το Ίδιο Δωμάτιο. Τι Χρώμα να Βάψω τους Τοίχους»;

.

Απαντήσαμε στην ερώτηση της Κατερίνας Ευαγγελινού που βρίσκεται σε φάση αλλαγής δωματίου από μπεμπέ σε παιδικό - εφηβικό και δεν ξέρει τι να κάνει με τον ελεύθερο χώρο που μένει στους τοίχους.

«Πού να Αποθηκεύσω τα Παιχνίδια σε Μικρό Παιδικό Δωμάτιο»;

.

«Έχουμε ένα σχεδόν τετράγωνο παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά με μία τεράστια ντουλάπα που καταλαμβάνει ολόκληρο τον ένα τοίχο. Στον τοίχο απέναντι από την ντουλάπα έχει μια μεγάλη μπαλκονόπορτα... Αν τοποθετήσω τα κρεβάτια αντικριστά δεν έχω κάποιο χώρο για αποθήκευση παιχνιδιών... Πού να αποθηκεύσω τα παιχνίδια σε αυτό το μικρό παιδικό δωμάτιο»;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

"Κόκκινος τοίχος: Πώς να τον διακοσμήσω";

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Μένω σε σοφίτα, πώς να διαμορφώσω το σαλόνι μου»;
More in ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
"Κόκκινος τοίχος: Πώς να τον διακοσμήσω";

«Στο υπνοδωμάτιό μου ο ένας τοίχος, είναι βαμμένος με κόκκινο χρώμα... Το δερμάτινο κρεβάτι είναι μαύρο όπως και τα υπόλοιπα...

Close