Δίνουν το… «πράσινο» σήμα

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δίνουν το… «πράσινο» σήμα

Ανακαλύψτε τους κώδικες που σας μεταφέρει η ετικέτα ενός προϊόντος και τι σημαίνουν αυτοί για το σπίτι και (συχνά) για την τσέπη σας.

Ευρωπαϊκή… εγγύηση Το «CE», που σημαίνει «Conformite Europeenee» (δηλαδή, Ευρωπαϊκή Συμμόρφωση), είναι το σήμα που υπάρχει πιο συχνά επάνω στα προϊόντα της αγοράς. Αυτό πιστοποιεί στον καταναλωτή συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αφορούν στην ασφάλεια και στην προστασία του περιβάλλοντος και συνεπώς είναι υποχρεωτικό.

Σχετικά με την ενέργεια Η «ενεργειακή σήμανση» γνωστοποιεί στους καταναλωτές την απόδοση των οικιακών συσκευών που αγοράζει. Γι’ αυτό είναι υποχρεωτική σε ψυγεία, πλυντήρια, τηλεοράσεις κ.λπ. και η ετικέτα της πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο επάνω στη συσκευή.

Eκτός από την κατανάλωση ενέργειας περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες σχετικά, π.χ., με τον όγκο της συσκευής, τη χωρητικότητα, την κατανάλωση νερού κ.λπ.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να επιλέξετε τα πιο αποδοτικά προϊόντα για εσάς και φυσικά να εξοικονομήσετε χρήματα.

sima_oikologika
Οικολογική συνείδηση
Ενα προϊόν το οποίο έχει πιστοποιηθεί με Ευρωπαϊκό Οικολογικό σήμα, δηλαδή το σήμα με το λουλούδι, σημαίνει ότι σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του (από τις πρώτες ύλες και τις τεχνικές που χρησιμοποιηήθηκαν για την παραγωγή του μέχρι τις επιδόσεις του) επιβαρύνει το λιγότερο δυνατό το περιβάλλον.

Στη χώρα μας το Ευρωπαϊκό Οικολογικό σήμα βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το σήμα βρίσκεται στην αρμοδιότητα του ΑΣΑΟΣ (Ανώτατο Συμβούλιο Απονομής Οικολογικού Συμβουλίου).

Είσαι αστέρι… Το «Ενεργειακό Αστέρι» είναι μια ακόμα σήμανση, η οποία σας βοηθάει να εντοπίζετε γρήγορα τις ενεργειακά πιο αποδοτικές συσκευές του σπιτιού. Τελευταία έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις συσκευές που χρησιμοποιούνται στο σπίτι αλλά κυρίως στις επιχειρήσεις για τον εξοπλισμό για την οργάνωση γραφείου. Το «Ενεργειακό Αστέρι» πιστοποιεί ότι οι συσκευές που φέρουν την ετικέτα αυτή καταναλώνουν 20%-30% λιγότερη ενέργεια από τις υπόλοιπες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Amhes, η Ελληνική Εταιρία Φυσικών Συμπληρωμάτων Διατροφής Επένδυσε στην Καινοτομία και την Ελλάδα και Κέρδισε!

.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εμπιστεύονται τα προϊόντα της εταιρίας διαχρονικά μέσα από τις μάρκες που έχει αναδείξει, η κάθε μια με τα δικά της χαρακτηριστικά.

Δίνουν το… «πράσινο» σήμα

.

Ανακαλύψτε τους κώδικες που σας μεταφέρει η ετικέτα ενός προϊόντος και τι σημαίνουν αυτοί για το σπίτι και (συχνά) για την τσέπη σας.

Ένα Αυτοκίνητο για... Πότισμα!

.

Αυτό το αυτοκίνητο υπόσχεται να γίνει ένα με... το περιβάλλον, σύμφωνα με το BBC.

Παλιά υλικά: Η νέα μόδα!

.

Μια από τις πιο ισχυρές τάσεις της εποχής είναι η αξιοποίηση παλιών αντικειμένων και υλικών. Έτσι, οι ντιζάινερ ανέδειξαν τα παλιά ξύλα σε νέα μεγάλη μόδα χρησιμοποιώντας τα για να επενδύσουν από τοίχους μέχρι cosy έπιπλα.

Οικολογία στο Σπίτι: 10 Αλλαγές που Μπορείτε να Κάνετε

.

Η οικολογική συνείδηση γίνεται όλο και πιο απαραίτητη όσο το περιβάλλον επιβαρύνεται. Δείτε τι αλλαγές να κάνετε στο σπίτι σας για να γίνει πιο οικολογικό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το πράσινο διαχωριστικό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κλιματισμός: Πώς να αγοράσετε σωστά air condition