Εco toys: οικολογικά παιχνίδια

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΙΔΕΕΣ

Εco toys: οικολογικά παιχνίδια

Το πιο αθώο πράγμα για ένα παιδί, το παιχνίδι του, στις μέρες μας μπορεί να εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους. Προσπαθήστε, όσο γίνεται, να ελέγχετε τι αγοράζετε προστατεύοντας το παιδί σας - και τις περισσότερες φορές και το περιβάλλον.

  • Μην αγοράζετε πλαστικά παιχνίδια ή παιχνίδια από PVC.
  • Δώστε προσοχή στα χρώματα με τα οποία είναι βαμμένα τα παιχνίδια. Εάν δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το τι χρώματα έχουν χρησιμοποιηθεί μπορείτε να επιλέξετε άβαφα ξύλινα παιχνίδια και να τα βάψετε μόνοι σας με υδατοδιαλυτές μπογιές.
  • Ελέγξτε εάν τα πάνινα παιχνίδια είναι φτιαγμένα από οργανικές ίνες. Προτιμήστε παιχνίδια από βαμβάκι και μαλλί που δεν έχουν υποστεί χημική επεξεργασία -ειδικά για τα μαλακά παιχνίδια που έχουν τα παιδιά επάνω στα κρεβάτια τους και συχνά κοιμούνται μαζί τους. Καλό είναι να έχουν την ένδειξη «non toxic».
liv_11075257_eco-toys_1@2x

Δεν μπορείτε να γνωρίζετε τα πάντα για την κατασκευή των παιχνιδιών αλλά μπορείτε να κάνετε ό,τι μπορείτε για τη σωστή επιλογή τους.

  • Ελέγξτε που έχουν κατασκευαστεί τα παιχνίδια που αγοράζετε. Είναι προτιμότερο να αγοράζετε παιχνίδια χειροποίητα.
  • Μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια από ανακυκλωμένο πλαστικό.
  • Τα παιχνίδια που αγοράζετε να έχουν στη συσκευασία τους το σήμα CE της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγγυάται την ασφάλεια του καταναλωτή.
  • Προτού αγοράσετε ένα παιχνίδι ελέγξτε οι ίδιοι την ποιότητά του: είναι σωστά συναρμολογημένο, σπάει εύκολα, περιέχει εύφλεκτα υλικά;
  • Βεβαιωθείτε ότι οι μπογιές, οι μαρκαδόροι ή οι πλαστελίνες που αγοράζετε αναγράφουν στη συσκευασία ότι δεν είναι τοξικές.
  • Μην αγοράζετε παιχνίδια από πλανόδιους. Τα περισσότερα είναι άγνωστης προέλευσης και κατασκευής, γι’ αυτό είναι και φθηνότερα.
  • Διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τις προειδοποιήσεις - όπου υπάρχουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μωρό με (οικολογικές) ευαισθησίες

.

Στο μωρουδιακό δωμάτιο κάντε βασική σας προτεραιότητα την υγεία και μετά την αισθητική επιλέγοντας οργανικά προϊόντα και πιστοποιημένα υλικά.

5 ιδέες για να οργανώσετε το βρεφικό δωμάτιο

.

Θυμάστε τι τακτικό ήταν το βρεφικό δωμάτιο προτού φέρει ο πελαργός το μωρό σας; Κοιτάξτε τώρα γύρω σας και κάντε μια αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης. Μήπως έχετε παρεκτραπεί λιγάκι με την ακαταστασία; Δείτε πώς μπορείτε να επανέλθετε στην τάξη.

«Πού να Αποθηκεύσω τα Παιχνίδια σε Μικρό Παιδικό Δωμάτιο»;

.

«Έχουμε ένα σχεδόν τετράγωνο παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά με μία τεράστια ντουλάπα που καταλαμβάνει ολόκληρο τον ένα τοίχο. Στον τοίχο απέναντι από την ντουλάπα έχει μια μεγάλη μπαλκονόπορτα... Αν τοποθετήσω τα κρεβάτια αντικριστά δεν έχω κάποιο χώρο για αποθήκευση παιχνιδιών... Πού να αποθηκεύσω τα παιχνίδια σε αυτό το μικρό παιδικό δωμάτιο»;

Βάλτε τάξη στο παιδικό υπνοδωμάτιο και επιλέξτε χρώματα που ηρεμούν (video)

.

Η οργάνωση είναι σημαντικό κομμάτι για την καθημερινή εικόνα του υπνοδωματίου, αλλά πιο σημαντικό είναι ό,τι το παιδί από πολύ μικρό αποκτά οργανωμένη σκέψη.

Τα 7 πιο Σημαντικά Tips για Ασφάλεια Μέσα στο Παιδικό Δωμάτιο

.

Οι γονείς πρέπει πρώτα να κοιτάνε την ασφάλεια του χώρου για το παιδί τους και στη συνέχεια την αισθητική του.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Εξοικονομήστε χρήματα και ενέργεια για όλο το σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να φτιάξετε ροδόνερο