Woman Center: Δείτε τον Υπέροχο Χώρο που Σχεδίασε ο Σπύρος Σούλης!

Κατηγορίες: PLUS +, NEWS +

Woman Center: Δείτε τον Υπέροχο Χώρο που Σχεδίασε ο Σπύρος Σούλης!

O Σπύρος Σούλης με το αρχιτεκτονικό του γραφείο Spiros Soulis - The Design Studio, κατόρθωσε για ακόμη μία φορά να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα ενός ιατρικού χώρου μετατρέποντάς τον σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής και εξαιρετικής ποιότητας.

Έχοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες μιας πρωτοποριακής ιατρικής μονάδας, ο Σπύρος Σούλης ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Woman Center μίας Πρότυπης Ιδιωτικής Κλινικής στο Μαρούσι Αττικής, για τη φροντίδα της σύγχρονης γυναίκας κάθε ηλικίας, με έμφαση στη Γονιμότητα, την Εγκυμοσύνη και την πρόληψη των Παθήσεων Μαστού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ευαίσθητες θεματικές του Woman Center σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών, Δρ. Ιωάννη Ζερβομανωλάκη, Μαιευτήρα - Χειρουργού - Γυναικολόγου καθώς και της συζύγου του Δρ. Φλώρας Σταυρίδη Παθολόγου - Ογκολόγου, που με πάθος, διακριτικότητα και ευαισθησία προσπαθούν να πραγματοποιήσουν κάθε επιθυμία και κάθε όνειρο, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της κλινικής αυτής.

Ο Σπύρος Σούλης με το αρχιτεκτονικό του γραφείο Spiros Soulis - The Design Studio, σχεδίασε και υλοποίησε το Woman Center, μία Πρότυπη Κλινική που αφορά στη φροντίδα της σύγχρονης γυναίκας κάθε ηλικίας με έμφαση στη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και την πρόληψη παθήσεων του μαστού.

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια κλινική που να απέχει από το κλασικό αποστειρωμένο περιβάλλον που συνηθίζεται σε παρόμοιους χώρους και να προσφέρεται μία ιδιαίτερη εμπειρία όμοια με εκείνη ενός κέντρου ευεξίας.

Ο Σπύρος Σούλης -μέσα από την εμπειρία του στο σχεδιασμό παρόμοιων χώρων- έχει διαπιστώσει ότι τα επίπεδα άγχους είναι πολύ χαμηλότερα σε όσο το δυνατόν λιγότερο ‘’κλινικό’’ περιβάλλον. Ως εκ τούτου τα χαμηλά επίπεδα στρες σε συνδυασμό με τα αισθήματα άνεσης και οικειότητας που αποπνέει ο χώρος, συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην ψυχολογία, άρα ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία της θεραπείας.

Το περιβάλλον της κλινικής δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο ενός ιατρείου. Αντιθέτως αποπνέει αισθήματα άνεσης, οικειότητας, ζεστασιάς και απρόσκοπτης πολυτέλειας τόσο στον επισκέπτη όσο και στο επιστημονικό προσωπικό.

Η επιλογή των υλικών, όπως ξύλο, δέρμα και μάρμαρο, έχει ως αποτέλεσμα ένα διαχρονικό περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Ο συνδυασμός των υλικών καθώς και η επιλογή τοποθέτησής τους στον χώρο, υποδηλώνουν διακριτικά τις διαφορετικές χρήσεις, διευκολύνοντας τόσο τους επισκέπτες όσο και το επιστημονικό προσωπικό.

Τα υλικά που κυριαρχούν είναι το ξύλο και το μάρμαρο, προσδίδοντας υψηλή αισθητική και καθαρότητα στις σχεδιαστικές γραμμές.

Όλες οι γωνίες στους κοινόχρηστους χώρους έχουν στρογγυλοποιηθεί ώστε να δίνεται η αίσθηση της ομαλής μετάβασης από τη μία χρήση στην άλλη. Οι τοίχοι έχουν επενδυθεί με την τεχνοτροπία του ψαροκόκαλου ενισχύοντας την αίσθηση της συνέχειας, ενώ ταυτόχρονα μοιάζουν να αγκαλιάζουν τον επισκέπτη. Ο γραμμικός φωτισμός προσφέρει έμφαση στις σχεδιαστικές λεπτομέρειες, με την ζεστή και ανάλαφρη έντασή του, να προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα.

Τα υλικά που έχουν επιλεγεί όσο και οι σχεδιαστικές γραμμές προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία ροής και συνέχειας στον χώρο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους δύο επιβλητικούς όγκους που τοποθετούνται σε κομβικά σημεία: ένας μαρμάρινος όγκος που πλαισιώνει το χώρο υποδοχής και ένας γυάλινος που αποτελεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Το πάτωμα και οι οροφές έχουν αποκτήσει το ρόλο ενός διακριτικού φόντου, που σιωπηλά ενισχύουν την συνύπαρξη του ξύλου και του μαρμάρου εξυψώνοντας τη δυναμική τους.

Στο χώρο δεσπόζουν δύο επιβλητικοί όγκοι: ένας από μάρμαρο που περιλαμβάνει τη ρεσεψιόν και ένας γυάλινος που αποτελεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Η τεχνοτροπία ψαροκόκαλου στους τοίχους μοιάζει να αγκαλιάζει τον επισκέπτη.

Με τη σχεδιαστική προσέγγιση που ακολούθησε ο Σπύρος Σούλης κατάφερε για ακόμη μία φορά να πετύχει με μοναδικό τρόπο, τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας αυτού του ιδιαίτερου χώρου, μετατρέποντάς τον σε ένα ήρεμο περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων και αισθητικής, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για το επιστημονικό προσωπικό. Δημιούργησε με λίγα λόγια έναν χώρο με το κατάλληλο υπόβαθρο, που άξια μπορεί να υποδέχεται τα καθημερινά θαύματα της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης.

Κάντε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί για να δείτε τους υπέροχους χώρους του Woman Center.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alumni Awards 2018: Ο Σπύρος Σούλης Είναι για 2η Χρονιά Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης

.

Τα Βραβεία αναγνωρίζουν και τιμούν τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης.

Δείτε την Μοναδική Τσάντα που Δημιούργησαν ο Σπύρος Σούλης και η Λυδία Χαϊδά για την CREAID

.

Για πρώτη φορά μια τσάντα είναι φτιαγμένη από μάρμαρο και κινείται όπως ένα ύφασμα! Δείτε το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Το Αμερικάνικο ELLE DECOR Επέλεξε τον Σπύρο Σούλη για να Αποκαλύψει την Μεγαλύτερη Διακοσμητική Τάση της Ελλάδας

.

Ο Σπύρος Σούλης αποκαλύπτει στο αμερικάνικο ELLE DECOR την μεγαλύτερη ελληνική τάση στη διακόσμηση.

Νέα Design Αντικείμενα της Iktinos Marmaron - Spiros Soulis Designs Σχεδιασμένα Αποκλειστικά για το Μουσείο Μπενάκη

.

Η "Iktinos Marmaron - Spiros Soulis Designs" δημιουργεί μια νέα σειρά αντικειμένων, που πλέον μπορείτε να βρείτε στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη.

Ο Σπύρος Σούλης Σχεδίασε τον Εκθεσιακό Χώρο της BMW στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΚΟ 2018!

.

Ένα εκθεσιακό περίπτερο μοναδικής αρχιτεκτονικής είναι αυτό της BMW στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2018.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν Πάει ο Νους σας τι Μπορεί να Κάνει Αυτό το Έξυπνο Κομοδίνο για Εσάς!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

OMG! Δεν Φαντάζεστε την Τιμή σε Αυτά τα Πατατάκια
More in NEWS +, PLUS +
Close