«Το στεγνωτήριο εκπέμπει καρκινογόνες ουσίες;»

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΙΔΕΕΣ, ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Το στεγνωτήριο εκπέμπει καρκινογόνες ουσίες;»

Μάθετε όλη την αλήθεια για το στεγνωτήριο και πάρτε άριστα στην ορθή και –κυρίως- υγιεινή χρήση του.

Η φίλη μας Μαριλού Πανταζή από τα Ιωάννινα διστάζει να αποκτήσει στεγνωτήριο μιας κι έχει ενδοιασμούς σχετικά με το πόσο ασφαλές είναι για την υγεία της. Συγκεκριμένα, μας ρώτησε: «Διάβασα κάπου ότι το στεγνωτήριο μπορεί να απελευθερώνει καρκινογόνες ουσίες. Ισχύει κάτι τέτοιο;»

Πατήστε εδώ για να πάρετε 10 ιδέες και συμβουλές για καλύτερο πλύσιμο ρούχων.

Πράγματι, το στεγνωτήριο ενδέχεται να εκπέμπει βλαβερές χημικές ενώσεις. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο αν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά πλυντηρίου με άρωμα μαζί με ειδικά μαντηλάκια στεγνωτηρίου.

Αυτό τουλάχιστον κατέδειξε αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Abstract of Air Quality, Atmosphere and Health. Σε αυτήν, οι ερευνητές ανέλυσαν τις εκπομπές χημικών ουσιών που γίνονται από το στεγνωτήριο μέσω των αεραγωγών τους κάτω από τρεις διαφορετικές συνθήκες: χωρίς τη χρήση κάποιου ειδικού προϊόντος κατά την πλύση, με τη χρήση υγρού καθαριστικού με άρωμα και τέλος με τη χρήση καθαριστικού με άρωμα σε συνδυασμό με αρωματικά φύλλα στεγνωτηρίου.

Τα απορρυπαντικά με υποαλλεργική σύνθεση είναι πιο φιλικά όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία σας!

Τα απορρυπαντικά με υποαλλεργική σύνθεση είναι πιο φιλικά όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία σας!

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά την χρήση αρωματικών προϊόντων γίνεται εκπομπή 25 πτητικών οργανικών ουσιών, εκ των οποίων οι 7 ανήκουν στην κατηγορία των επικίνδυνων περιβαλλοντικών ρύπων και 2 είναι κατηγορηποιημένες ως καρκινογόνες από την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος. Κι όχι μόνο αυτό: αυτά τα επικίνδυνα χημικά ενδέχεται να προκαλέσουν διάφορα σωματικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους και κρίσεις άσθματος.

Τα καλά νέα: το «επικίνδυνο» απορρυπαντικό που χρησιμοποιήθηκε κατά την έρευνα κυκλοφορεί μόνο στην αμερικανική και τη βρετανική αγορά. Ωστόσο, καλό θα ήταν να περιορίσετε τη χρήση του στεγνωτηρίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή όταν δε μπορείτε να απλώσετε τα ρούχα στο μπαλκόνι ή σε κάποιο εξωτερικό χώρο και να χρησιμοποιείτε υποαλλεργικά απορρυπαντικά πλυντηρίου (χωρίς άρωμα).

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα απορρυπαντικό πλυντηρίου φιλικό για το περιβάλλον.

Στεγνωτήριο, απορρυπαντικό, ρούχα, πλύσιμο, οικολογία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό το Tip Φέρνει το Καθαριστήριο στο Σπίτι σας!

.

Κι όμως υπάρχει τρόπος να αποφύγετε (εσείς και η τσέπη σας) το καθαριστήριο. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε στεγνό καθάρισμα κατ’ οίκον!

5 Tips για να Αυξήσετε το Φυσικό Φως Μέσα στο Σπίτι σας

.

Αυτά είναι 5 σούπερ οικονομικά tips που θα αυξήσουν το φυσικό φως μέσα στο σπίτι σας.

8 DIY Έπιπλα και Διακοσμητικά από Κούτσουρα!

.

Μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα από κορμούς και κούτσουρα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με λίγο κόπο και ακόμα λιγότερα χρήματα.

3 Φυσικοί Τρόποι για να Ξεφορτωθείτε τις Κατσαρίδες για Πάντα

.

Κόψτε τη φόρα στις πλέον ανεπιθύμητες κυρίες, τις κατσαρίδες, εύκολα, φυσικά και οικονομικά.

Καθαρίστε τον Φούρνο σας από τα Καμμένα Λίπη με 3 Υλικά!

.

Αν το φαγητό άφησε τα σημάδια του στο φούρνο σας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να τα ξεφορτωθείτε!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

υλικά
7 Οικονομικά Υλικά που Μπορούν να Μεταμορφώσουν το Εσωτερικό του Σπιτιού σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ιδέες φωτισμού
5 Πανέξυπνες Ιδέες Φωτισμού για το Δικό σας Διαμέρισμα
More in ECO LIVING, ΙΔΕΕΣ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΣΠΙΤΙ
υλικά
7 Οικονομικά Υλικά που Μπορούν να Μεταμορφώσουν το Εσωτερικό του Σπιτιού σας

https://www.architecturaldigest.com/story/cheap-building-materials-for-interior-design Η διακόσμηση εσωτερικών χώρων δεν στερείται επιλογών, Ίσως, μάλιστα, ποτέ δεν είχαμε πρόσβαση σε τόσες πολλές επιλογές από υλικά...

Close