Έτσι θα Απολυμάνετε το Σίδερο Βήμα-Βήμα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Έτσι θα Απολυμάνετε το Σίδερο Βήμα-Βήμα

Πολλές νοικοκυρές πιστεύουν πως ο καθαρισμός κάποιων οικιακών συσκευών, όπως είναι το πλυντήριο ρούχων ή το σίδερο, δεν είναι απαραίτητος, καθώς θεωρούν (δυστυχώς εσφαλμένα) πως αυτές οι συσκευές αυτοαπολυμαίνονται (η μια με το νερό και η άλλη με τις υψηλές θερμοκρασίες).

Αν δεν θέλετε όλη η βρομιά του σίδερού σας να καταλήξει πάνω στα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας, τότε θα πρέπει να το απολυμαίνετε τακτικά.

Απομακρύνετε όλη τη βρομιά Βάλτε μια χαρτοπετσέτα πάνω στη σιδερώστρα σας και ρίξτε μια γεμάτη κουταλιά αλάτι πάνω της. Απλώστε το αλάτι στην επιφάνεια της χαρτοπετσέτας και σιδερώστε την, ρυθμίζοντας το σίδερο στην πιο υψηλή θερμοκρασία και χωρίς ατμό. Όλη η βρομιά που υπάρχει εσωτερικά του σίδερου θα βγει προς τα έξω και θα κολλήσει πάνω στο αλάτι.

Καθαρίστε το σίδερο εύκολα και οικονομικά με αυτά τα απλά tips.

Καθαρίστε το σίδερο εύκολα και οικονομικά με αυτά τα απλά tips.

Σιδερώστε τα Ρούχα σας Χωρίς Σίδερο με 7 Πανεύκολους Τρόπους

Καθαρίστε τις οπές αερισμού Χρησιμοποιήστε μερικές μπατονέτες για να καθαρίσετε τις οπές. Θα χρειαστείτε λίγο ξίδι και λίγη υπομονή για να καθαριστούν οι οπές αποτελεσματικά. Έχοντας προηγηθεί η προηγούμενη διαδικασία καθαρισμού με το αλάτι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε τις οπές καθώς όλη η βρομιά θα έχει βγει προς τα έξω. Αυτή η διαδικασία καθαρισμού πρέπει να γίνει ενώ το σίδερό σας είναι εκτός πρίζας. Μόλις καθαρίσετε τις οπές με λίγο ξίδι, περάστε τις ξανά με νερό και μπατονέτες για να φύγει οποιαδήποτε ποσότητα ξιδιού έχει μείνει πάνω στις οπές.

«Πώς να καθαρίσω την μαυρισμένη πλάκα από το σίδερο;»

Με λίγο ξίδι και νερό θα καθαρίσετε το σίδερό σας εσωτερικά.

Με λίγο ξίδι και νερό θα καθαρίσετε το σίδερό σας εσωτερικά.

Καθαρίστε το σίδερο εσωτερικά Βάλτε στην τρύπα του σίδερου όπου τοποθετείται το νερό, ίση ποσότητα νερού και ξιδιού μέχρι να γεμίσει το σίδερο κατά το 1/3. Βάλτε το σίδερο στην πρίζα και ρυθμίστε το σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήστε το για 10 λεπτά στην πρίζα μέχρι να βγει προς τα έξω, μέσω του ατμού, όλο το ξίδι. Στη συνέχεια γεμίστε όλο το σίδερο με νερό ώστε να φύγουν όλες οι υπολειπόμενες ακαθαρσίες που ίσως έχουν συσσωρευθεί εσωτερικά του σίδερού σας αλλά και τα υπολείμματα ξιδιού.

«Ξέχασα το σίδερο στο ρούχο και κιτρίνισε. Πώς θα διορθώσω τη ζημιά;»

Tip Αν η μεταλλική πλάκα στο κάτω μέρος του σίδερού σας έχει έντονα σημάδια και λεκέδες, τότε μπορείτε να την καθαρίσετε με λίγη μαγειρική σόδα και νερό. Φτιάξτε μια πάστα που να αποτελείται από 2 κ.σ. μαγειρική σόδα (η οδοντόκρεμα είναι εξίσου αποτελεσματική) και λίγο νερό και με ένα πανάκι τρίψτε το σίδερό σας με το συγκεκριμένο μείγμα.

Προσοχή μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά σύρματα στη μεταλλική πλάκα του σίδερού σας.

Προσοχή μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά σύρματα στη μεταλλική πλάκα του σίδερού σας.

Καθαρίστε το σίδερο εξωτερικά Με ένα πανάκι, λίγο απορρυπαντικό πιάτων και νερό μπορείτε να καθαρίσετε τέλεια το εξωτερικό μέρος του σίδερού σας. Απλά ανακατέψτε λίγη ποσότητα απορρυπαντικού μέσα σε μια λεκανίτσα με νερό και με ένα βαμβακερό πανάκι σκουπίστε εξωτερικά το σίδερο τρίβοντας τα σημεία που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Προσέξτε μόνο να μην είναι το σίδερό σας στην πρίζα.

Σιδερώστε Καλύτερα με Αυτόν τον Έξυπνο Τρόπο!

Προσοχή Αν το σίδερό σας έχει σημάδια από καμένο ύφασμα θα πρέπει κατευθείαν να τα βγάλετε χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο σφουγγαράκι πάνω στην προβληματική επιφάνεια. Εξαιτίας της ξαφνικής αλλαγής στη θερμοκρασία, το κάψιμο θα απομακρυνθεί πολύ πιο εύκολα.

Extra tip Για να μην χρειάζεται τακτικά απολύμανση το σίδερό σας φροντίστε να αδειάζετε πάντα το υπολειπόμενο νερό μετά από κάθε χρήση.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά τα Πράγματα δεν Πρέπει Ποτέ να Καθαρίσετε με Ξίδι

.

Αν καθαρίσετε κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα στο σπίτι σας με ξίδι, θα καταστραφούν.

Αυτά τα Πράγματα «Μισεί» ο Σκώρος!

.

Τέλος οι σκώροι από τις ντουλάπες με ΑΥΤΑ τα τρικς!

Το Τέλειο Κόλπο για να μην Χρειαστεί να Σιδερώσετε Ποτέ Ξανά

.

Αυτό είναι το πιο έξυπνο trick για όλους εσάς που μισείτε το σιδέρωμα.

Με Αυτά τα Tips το Σιδέρωμα Μειώνεται στο Μισό

.

Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να γλιτώσετε χρόνο από το σιδέρωμα.

Μάθετε πώς θα Καταλαβαίνετε αν τα Ρούχα σας Ξεβάφουν

.

Αυτά είναι τα πιο έξυπνα tips για να δείτε αν τα ρούχα σας ξεβάφουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Tips από Διάσημους Σχεδιαστές που θα Κάνουν το Σπίτι σας να Αποκτήσει Φωτογένεια!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ντουλάπια Κουζίνας: Έτσι θα τα Κάνετε να Μυρίζουν Υπέροχα!