7 Λάθη στο Καθάρισμα που Καταστρέφουν τα Πράγματά σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

7 Λάθη στο Καθάρισμα που Καταστρέφουν τα Πράγματά σας

Αυτές είναι οι λανθασμένες συμβουλές καθαρισμού που αντί να καθαρίζουν τα πράγματά σας, τα καταστρέφουν.

Μην ρίχνετε νερό σε λεκέδες χαλιού Όταν σας χυθεί κάτι πάνω στο χαλί η πρώτη σας αντίδραση είναι να ρίξετε νερό. Μάλιστα θεωρείτε πως όσο πιο πολύ νερό ρίξετε τόσο πιο καλά θα καθαριστεί ο λεκές. Δεν έχετε άδικο, ο λεκές θα φύγει! Αλλά το χαλί σας μπορεί να έχει καταστραφεί για πάντα. Όταν λοιπόν, στάζει κάτι πάνω στο χαλί, θα πρέπει να είστε πολύ υπομονετικοί για να μην ταλαιπωρήσετε τις ίνες του. Μπορείτε να καθαρίσετε τον λεκέ με νερό αλλά θα πρέπει να το κάνετε με ένα βαμβακερό πανάκι που θα έχετε βρέξει ελαφρώς και θα το αφήσετε πάνω στο λεκέ έτσι ώστε να τον απορροφήσει σιγά-σιγά. Ρίξτε και λίγο απορρυπαντικό πιάτων πάνω στο πανάκι.

Μην χρησιμοποιείτε εφημερίδες για τον καθαρισμό των τζαμιών Μπορεί παλαιότερα να χρησιμοποιούνταν συχνά οι εφημερίδες στον καθαρισμό των παραθύρων αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο αθώες. Τρίβοντας το παράθυρό σας με εφημερίδα μπορεί να δημιουργήσετε μικρές γρατζουνιές ή λεκέδες (από το μελάνι) που δεν φεύγουν εύκολα.

Μην καθαρίζετε τα τζάμια σας με εφημερίδες. Προτιμήστε απλά βαμβακερά πανάκια

Μην καθαρίζετε τα τζάμια σας με εφημερίδες. Προτιμήστε απλά βαμβακερά πανιά.

Μην καθαρίζετε την καφετιέρα σας με χλωρίνη Πολύς κόσμος για να διώξει τα άλατα από την καφετιέρα ρίχνει χλωρίνη. Αυτό είναι μέγα λάθος καθώς υπάρχει πιθανότητα να μείνουν υπολείμματα χλωρίνης στη μηχανή που φυσικά θα καταλήξουν στον καφέ σας. Για να καθαρίσετε την καφετιέρα χρησιμοποιήστε καλύτερα λευκό ξίδι.

Μην χρησιμοποιείτε ξίδι παντού Μπορεί το ξίδι να χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις καθαρισμού επιφανειών αλλά θέλει προσοχή σε μερικά υλικά. Επειδή είναι όξινο, χαλάει την πέτρα, το μάρμαρο και το κεραμίδι και γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί με τέτοιου είδους επιφάνειες. Για αυτά τα υλικά πάρτε ειδικά υλικά καθαρισμού.

Μην καθαρίζετε συχνά τα ασημικά με οδοντόκρεμα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα μια φορά τον χρόνο για να καθαρίσετε τα ασημικά σας και να τους δώσετε λάμψη. Όταν, όμως, η οδοντόκρεμα χρησιμοποιείται πολύ συχνά μπορεί να βλάψει, σε βάθος χρόνου, τα ασημικά σας.

Τα ασημικά λάμπουν με τη χρήση οδοντόκρεμας αλλά αν τα καθαρίζετε συχνά τότε σε βάθος χρόνου θα καταστραφούν

Τα ασημικά λάμπουν με τη χρήση οδοντόκρεμας αλλά αν τα καθαρίζετε συχνά με αυτόν τον τρόπο σε βάθος χρόνου θα καταστραφούν.

Αποφύγετε το ασετόν Μην χρησιμοποιείτε ασετόν για να καθαρίσετε κάποια επιφάνεια. Για παράδειγμα, αν ξεκολλήσετε κάποιο αυτοκόλλητο από το ψυγείο και πάτε να το καθαρίσετε με ασετόν, το πιο πιθανό είναι να αποχρωματίσετε το ψυγείο σας σε εκείνο το σημείο. Καλύτερα χρησιμοποιήστε ελάχιστο baby oil.

Μάθετε εδώ ακόμα έναν αποτελεσματικό τρόπο για να ξεκολλήσετε κάθε αυτοκόλλητο. 

Προσέξτε με τι ψεκάζετε την οθόνη του υπολογιστή Οι υπολογιστές καθαρίζονται με στεγνό πανί ή με ειδικά σπρέι που είναι για οθόνες. Μην καθαρίσετε ποτέ τον υπολογιστή σας με απορρυπαντικό για τα τζάμια.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 Λάθη που Καταστρέφουν το Ξύλινο Πάτωμά σας

.

Δείτε ποια λάθη κάνετε που έχουν σαν αποτέλεσμα να καταστρέφουν το ξύλινο πάτωμά σας.

7 Πράγματα που Καταστρέφονται Όταν Καθαρίζονται Λάθος

.

Αυτές είναι οι 7 χειρότερες συμβουλές καθαρισμού που καταστρέφουν τα πράγματά σας.

7 Λάθη στο Καθάρισμα που Φθείρουν τα Πράγματά σας

.

Αυτές είναι οι 7 χειρότερες συμβουλές καθαρισμού που καταστρέφουν τα πράγματά σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

λεκέ
Λερώσατε την Μπλούζα σας με Makeup; Καθαρίστε τον Λεκέ σε Δευτερόλεπτα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Αποθηκεύσετε την Σκούπα και τη Σφουγγαρίστρα σας