Συντήρηση Καμινάδας: Δείτε για Ποιο Λόγο θα Μειώσει τον Λογαριασμό του Ρεύματος

Κατηγορίες: ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Συντήρηση Καμινάδας: Δείτε για Ποιο Λόγο θα Μειώσει τον Λογαριασμό του Ρεύματος

Η συστηματική επισκευή και συντήρηση στην καμινάδα είναι απαραίτητη, πόσο μάλλον τώρα που το τζάκι είναι σχεδόν η αποκλειστική πηγή θέρμανσης σε πολλά σπίτια.

Η συντήρηση της καμινάδας του σπιτιού σας δεν είναι απλώς σημαντική, αλλά είναι υποχρεωτική. Ακόμα και πυρκαγιά μπορεί να προκληθεί εξαιτίας της κακής συντήρησης. Για να μη μιλήσουμε για τις μεγάλες απώλειες θερμότητας. Καθαρίζοντας την καμινάδα θα κάνετε πολύ καλύτερη απόδοση και ο χώρος σας θα ζεσταίνεται καλύτερα. Τι εννοούμε όμως λέγοντας καθαρισμό καμινάδας; Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να απομακρυνθούν όλα τα κατάλοιπα της καύσης που έχουν καθίσει στα τοιχώματα της καμινάδας.

Μπορεί ο καθαρισμός της καμινάδας να σας στοιχίσει κάποια χρήματα καθώς θα χρειαστείτε ειδικό επαγγελματία για να τον κάνει, αλλά θα κερδίσετε χρήματα σε λογαριασμούς θέρμανσης καθώς θα βελτιωθεί η απόδοση του τζακιού σας.

Μπορεί ο καθαρισμός της καμινάδας να σας στοιχίσει κάποια χρήματα, καθώς θα χρειαστείτε ειδικό επαγγελματία για να τον κάνει, αλλά θα κερδίσετε χρήματα σε λογαριασμούς ρεύματος καθώς θα βελτιωθεί η απόδοση του τζακιού σας.

Τα παλαιά χρόνια ο καθαρισμός της καμινάδας και του τζακιού γινόταν μετά το τέλος του χειμώνα. Οι άνθρωποι τότε έβαζαν ελεγχόμενη φωτιά στην καμινάδα για να απομακρυνθούν τα κατάλοιπα και η καμένη πίσσα. Μόλις ολοκληρωνόταν ο καθαρισμός, ακολουθούσε βάψιμο όλου του σπιτιού.

Στις μέρες μας πολλά νοικοκυριά παραμελούν το καθάρισμα της καμινάδας και δεν το κάνουν την άνοιξη (που κανονικά τότε πρέπει να γίνεται) αλλά το φθινόπωρο ή τον χειμώνα πριν τα πρώτα κρύα. Η δημιουργία ελεγχόμενης φωτιάς σήμερα δεν μπορεί να γίνει γιατί τα δομικά υλικά δεν αντέχουν μια τέτοια διαδικασία.

Οι επισκευές που γίνονται έχουν σαν στόχο κυρίως τον καθαρισμό και το κλείσιμο ρωγμών. Το καπάκι της καπνοδόχου είναι επίσης ευάλωτο σε ρωγμές, όπως και η τοιχοποιία λόγω διάβρωσης του ασβέστη στο σοβά.

Tip Μην παραμελείτε τον ετήσιο καθαρισμό της καμινάδας σας γιατί

Η σωστή συντήρηση του τζακιού δεν είναι προαιρετική δουλειά αλλά απαραίτητη!

Η σωστή συντήρηση του τζακιού δεν είναι προαιρετική δουλειά αλλά απαραίτητη!

Καθαρίστε το Τζάκι σας σαν Επαγγελματίας

Για να καταλάβει κανείς πώς πρέπει να επισκευάσει μια καμινάδα πρέπει να εξετάσει τη βάση, τις πλευρές και το πίσω μέρος της καμινάδας για τυχόν διαρροές. Να ελέγξει τα τούβλα αλλά και τα μεταλλικά στοιχεία που συνδυάζονται με δομικά υλικά (πχ. τον τοίχο) και μπορεί με τη διαστολή-συστολή να προκαλέσουν ρωγμές. Ένα σωστό στεγανωτικό γεμίζει τις ρωγμές λύνοντας το πρόβλημα. Το στεγανωτικό μπορείτε να το αγοράσετε από ένα κατάστημα με μονωτικά υλικά ή ακόμα και σε χρωματοπωλείο.

Ένας ειδικός συντηρητής τζακιών θα σας βοηθήσει ώστε να καθαριστεί η καμινάδα πιο σωστά.

Ένας ειδικός συντηρητής τζακιών θα σας βοηθήσει ώστε να καθαριστεί η καμινάδα πιο σωστά.

Ο καθαρισμός της καμινάδας δεν βοηθά μόνο στη βελτίωση της αποδοτικότητας του τζακιού σας αλλά το κάνει και πιο ασφαλές. Ο καθαρισμός πρέπει να πραγματοποιείται τακτικά για να απομακρύνονται επικίνδυνες ουσίες, όπως π.χ. η αιθάλη, που συγκεντρώνονται στην καμινάδα και σε συνδυασμό, π.χ. με τον καπνό, μπορεί να οδηγήσουν σε φωτιά.

Κάντε το Τζάκι σας Όμορφο και Αποτελεσματικό Χωρίς Κόπο

Φροντίστε πριν έρθει ο τεχνίτης να υπάρχει κοντά ηλεκτρική σκούπα, να έχετε απομακρύνει ή να έχετε προστατέψει ευαίσθητα αντικείμενα, όπως  για παράδειγμα έναν λευκό καναπέ. Οι ειδικοί τεχνίτες φέρνουν μαζί τους τις βούρτσες που χρειάζονται, ώστε να φτάσουν σε όλο το εσωτερικό της καμινάδας. Ωστόσο, ίσως σας ζητηθεί ένας φακός.

Η επισκευή του στέμματος της καπνοδόχου σε περίπτωση ζημιάς είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο, θα πρέπει να επέμβετε με σημαντικές εργασίες στην τοιχοποιία, οπότε καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό τεχνίτη.

Τηλεόραση Πάνω στο Τζάκι: Σωστό ή Λάθος;

Εκτός από την ετήσια συντήρηση της καμινάδας σας, καλό είναι να πραγματοποιείτε τακτικούς ελέγχους οι ίδιοι και όπου είναι εφικτό να επεμβαίνετε άμεσα.

Όλα όσα αφορούν τις εποχές και τις γιορτές θα τα βρείτε στην Κατηγορία Εποχικό πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τζάκι στην καλοκαιρινή διακόσμηση

.

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να κάνετε ένα καλό καθάρισμα, να το ανανεώσετε ή απλώς να το διακοσμήσετε μια και δεν το χρησιμοποιείτε.

9 Tips για Σωστή Συντήρηση του Τζακιού σας

.

Αυτά είναι τα πιο βασικά tips για να κάνετε σωστή συντήρηση στο τζάκι σας.

Αυτά Είναι όλα όσα Πρέπει να Ξέρετε για να Τοποθετήσετε την Τηλεόραση Πάνω από το Τζάκι

.

Μια πρόταση η οποία προσφέρεται για μικρούς αλλά και μεγαλύτερους χώρους, έχει κάποιες δυσκολίες για να είστε ασφαλής αλλά διακοσμητικά κερδίζει τις εντυπώσεις.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Απόλυτος Οδηγός Θέρμανσης για Κάθε Χώρο και για Όλες τις Τσέπες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά Είναι τα Χαλιά που δεν Λεκιάζουν Ποτέ