Stucco: Ένα υλικό για μέσα και για έξω

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΥΛΙΚΑ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Stucco: Ένα υλικό για μέσα και για έξω

Διάσημο υλικό για την προσαρμοστικότητα και την αντοχή του, στο νερό και στη φωτιά, ξεχωρίζει και για τη διακοσμητική χρήση του.

Αποτελείται από άμμο, τσιμέντο και νερό, μείξη που το καθιστά πυρασφαλές υλικό και με μεγάλη προσαρμοστικότητα σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Εχει όλα τα πλεονεκτήματα του τσιμέντου, δηλαδή είναι αδιάβροχο, δεν επηρεάζεται από μούχλα είναι ανθεκτικό. Επίσης δεν κοστίζει ακριβά, είναι εύκολο συντήρησή του και προφέρει υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Επισκευάζετε τρύπες και ρωγμές στους εξωτερικούς τοίχους όλου του σπιτιού. Εδώ θα μιλήσουμε για το εξωτερικό περίβλημα, το οποίο ταλαιπωρείται περισσότερο από τον καιρό, τους ρύπους και λεκέδες κάθε είδους, οπότε καλύτερα είναι να καθαρίσετε προσεκτικά την επιφάνεια των τοίχων πολύ καλά από όλα αυτά.

Αν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των τοίχων διαπιστώσετε ότι έχουν διάφορα προβλήματα (φούσκωμα, σκάσιμο κ.λπ.), αφού τα καθαρίσετε προσεκτικά, θα πρέπει να τσεκάρετε αν η ζημιά ήταν απλώς επιφανειακή ή έχει επέμβει και στο εσωτερικό του σοβά. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να επέμβετε στο κονίαμα (στο σοβά).

Μόλις ολοκληρώσετε λοιπόν όλα τα παραπάνω, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε σαν οδηγούς δυο σανίδες (επάνω και κάτω) για να μοιράζετε ομοιόρμοφα το πάχος του υλικού. Αρχίζετε την εφαρμογή, το οποίο παρεμπιπτόντως στρώνει καλύτερα επάνω σε υγρή επιφάνεια, γι’ αυτό αν θέλετε μπορείτε να καταβρέξετε λίγο τον τοίχο προτού ξεκινήσετε.

Δουλεύετε από κάτω προς τα επάνω. Στρώνετε τις στρώσεις με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και πατώντας ελαφρά το υλικό επάνω στον τοίχο ώστε να εισχωρήσει στην επιφάνειά του και να ενσωματωθούν τα δύο υλικά.
Προσοχή: Μη βάζετε υπερβολική ποσότητα, διότι κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να σκάσει σε αυτό το σημείο. Απλώνετε το υλικό με τη βοήθεια ενός ξύλου, το οποίο σύρετε σε όλη την επιφάνεια του στόκου με κινήσεις πάνω-κάτω. Στο τέλος αφαιρείτε τους οδηγούς με πολύ προσοχή και προχωράτε παρακάτω.

Οταν ο στόκος έχει σκληρύνει ελαφρώς, είναι η στιγμή για να εφαρμόσετε το πρώτο χέρι coat, αυτό δηλαδή που θα μονώσει τον στόκο για να μην έχετε σκασίματα στο μέλλον. Το αφήνετε να στεγνώσει για μια-δυο μέρες κρατώντας το ελαφρώς υγρό και στο τέλος εφαρμόζετε το τελευταίο και πολύ λεπτό στρώμα coat, αυτό δηλαδή που θα δώσει και το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Εδώ αν θέλετε μπορείτε να επέμβετε με μια βούρτσα για να δώσετε άγρια υφή στον τοίχο ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Θα χρειαστεί ένας περίπου μήνας μέχρι να στεγνώσει καλά το υλικό και αυτό είναι κάτι που πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας προτού διαλέξετε τον χρόνο των εργασιών σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με Ποια Υλικά Μπορεί να Γίνει Επένδυση Τοίχου;

.

Μάθετε με ποια υλικά μπορεί να γίνει επένδυση τοίχου, τι πρέπει να προσέξετε και πώς θα μπορέσετε να ανανεώσετε τον χώρο σας με πρωτότυπο τρόπο.

Φτιάξτε Μόνοι σας Έργα Τέχνης που θα Ταίριαζαν σε Γκαλερί

.

Διακοσμήστε τον τοίχο σας με υπέροχα diy έργα τέχνης που θα δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας και απλά υλικά.

Τα Mυστικά της Tαπετσαρίας

.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ταπετσαρίες και τον τοίχο σας προτού τις αγοράσετε και προτού τις τοποθετήσετε.

Stikwood: Αλλο... ξύλο

.

Κλασική ταπετσαρία τοίχου; Επένδυση με κλασικές σανίδες, ίδιες με εκείνες για το δάπεδο; Ή μήπως να ρίχνατε μια ματιά στην πρόταση της εταιρείας Stikwood; Κολλάνε και ξεκολλάνε από τον τοίχο με δυο κινήσεις. Σας δελεάσαμε;

Τσιμέντο: Το πιο παλιό νέο υλικό

.

Bαρύ, στιβαρό, ανθεκτικό, τραχύ, είναι κατάλληλο για επενδύσεις, διαχωριστικά, διακοσμήσεις αλλά για να μην το ξεχνάμε είναι το πιο γνωστό δομικό υλικό. Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε ως επένδυση τοίχων.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πλακάκια: Τι να γνωρίζετε πριν τα στρώσετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακοσμητικές μεμβράνες για τα παράθυρα