Τσιμέντο: Το πιο παλιό νέο υλικό

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΥΛΙΚΑ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τσιμέντο: Το πιο παλιό νέο υλικό

Bαρύ, στιβαρό, ανθεκτικό, τραχύ, είναι κατάλληλο για επενδύσεις, διαχωριστικά, διακοσμήσεις αλλά για να μην το ξεχνάμε είναι το πιο γνωστό δομικό υλικό. Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε ως επένδυση τοίχων.

Είναι ιδανική λύση ως βάση για τα κεραμικά πλακάκια δαπέδου αλλά φυσικά λειτουργεί και μόνο του. Επίσης, λεπτά φύλλα τσιμεντοσανίδας είναι διαθέσιμα για χρήση σε κάποιες επιφάνειες με ιδιαιτερότητες, είτε κατασκευστικές είτε διακοσμητικές.

Επιπλέον, μπορείτε να το επιλέξετε για την αδιαβροχοποίηση της οροφής κάτω από τα κεραμίδια της στέγης. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό στην ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων, ακόμη και έπειτα από παρατεταμένη έκθεση στην υγρασία και στο νερό.

Μερικοί προτιμούν την εγκατάσταση τσιμεντοσανίδας ως εξωτερικό φινίρισμα, ώστε να προστατεύει τα σπίτια τους από τις καιρικές συνθήκες. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση απαιτεί ειδικά στηρίγματα στους τοίχους όπου επάνω τους θα τοποθετηθούν τα μπλοκ με ασφάλεια.

Η μεταφορά των μπλοκ είναι το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτό το project, γι' αυτό βεβαιωθείτε για την ποσότητα που χρειάζεστε ώστε να μη χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία και να ξαναχρεωθείτε. Αυτή η διαδικασία θυμίζει λίγο τα τσιμεντένια μπλοκ που αποτελούν την κατασκευή ενός προκατασκευασμένου σπιτιού.

Για διακοσμητική λύση ή απλώς για ενίσχυση της υπάρχουσας κατασκευής η διαδικασία είναι πιο εύκολη. Για κάποιον που έχει εμπειρία σε κατασκευαστικές δουλειές και με τη βοήθεια μερικών εξειδικευμένων τεχνιτών η τοποθέτηση θα ολοκληρωθεί γρήγορα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να φοράτε πάντα προστατευτική μάσκα και γάντια.

Μόλις παραλάβετε και μεταφέρετε τα μπλοκ, θα πρέπει να ανοιχτούν τρύπες στα σημεία όπου είναι απαραίτητο, τοποθετείτε τα μπλοκ επάνω στον τοίχο και στη συνέχεια ξεκινά η συνδεσμολογία τους. Πάντα από το κέντρο προς τα έξω για να μπορείτε να δουλέψετε καλύτερα και με ασφάλεια.

Αν και το κόστος μιας τέτοιας ιδέας δεν είναι ακριβώς ανώδυνο, προσφέρει ηχομόνωση, θερμομόνωση και αδιαβροχοποίηση που μακροπρόθεσμα θα το εκτιμήσετε και θα κάνετε απόσβεση της επένδυσής σας και με το παραπάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα κουφώματα

.

Πληροφορίες για τη σωστή επιλογή κουφωμάτων και συνεπώς για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η πέτρα ως δομικό υλικό

.

Η πέτρα απαιτεί μικρή συντήρηση, είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στο χρόνο με ισχυρή αντισεισμικότητα και δεν είναι τυχαίο που αυτό το εξαιρετικό υλικό συμβολίζει ιδέες για καταφύγιο και μονιμότητα.

Εξωτερική θερμομόνωση: Ένα καβούκι στα μέτρα σας

.

Η παλαιότητα, η κατασκευή των κτιρίων και η έλλειψη θερμομόνωσης είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στην κατανάλωση ενέργειας ενός σπιτιού.

Τσιμεντόλιθοι και... διακόσμηση!

.

Οι τσιμεντόλιθοι είναι αρκετά αδιάφοροι για να τους κοιτάξετε και δεύτερη φορά. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη; Δείτε τους με άλλο μάτι και δημιουργήστε για τον κήπο σας.

«Πώς να κάνω έναν τοίχο να έχει όψη τσιμέντου;»

.

Απαντήσαμε στην Ελευθερία Κυριακού που ενδιαφέρεται να μάθει με ποιον εύκολο τρόπο μπορεί να δώσει σε έναν τοίχο την όψη τσιμέντου.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Με ποια υλικά μπορεί να γίνει επένδυση τοίχου;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αλλάξτε Μόνοι σας τα Πόμολα