5 Ιδέες Διαρρύθμισης για Ένα Μικρό Υπνοδωμάτιο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

5 Ιδέες Διαρρύθμισης για Ένα Μικρό Υπνοδωμάτιο

Σε ένα μικρό σπίτι ο χώρος που έχει τις περισσότερες προκλήσεις είναι το υπνοδωμάτιο. Ο λόγος είναι επειδή καλείστε και να βάλετε ένα άνετο κρεβάτι, και ντουλάπα και βοηθητικά έπιπλα για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, όπως ένα κομοδίνο, μια συρταριέρα ή ένα ταμπουρέ.  Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν λύσεις.

Έχοντας ως βασικό άξονα την «ροή» της κίνησης στον χώρο, δείτε παρακάτω 5 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε τα έπιπλά σας σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο και ταυτόχρονα να διατηρήσετε κομψότητα και άνεση.

Δείτε πως Πρέπει να Τοποθετείτε το Κρεβάτι στο Υπνοδωμάτιο

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε συμμετρία Ξεκινήστε δοκιμάζοντας να δείτε αν μπορείτε να πετύχετε μια συμμετρική διάταξη στον χώρο. Λέγοντας συμμετρία εννοούμε να υπάρχουν δύο κομοδίνα και το κρεβάτι να βρίσκεται στο κέντρο τους. Αν έχετε ντουλάπα, τότε εξασφαλίστε πως η πόρτα ανοίγει χωρίς να χτυπάει πάνω στο κρεβάτι. Η συμμετρία παρέχει πρόσβαση και στις δύο πλευρές του κρεβατιού, κάνει πιο εύκολη την αλλαγή των σεντονιών και κάνει το μικρό υπνοδωμάτιο να φαίνεται πιο άνετο.

μικρό υπνοδωμάτιο

Ξεκινήστε δοκιμάζοντας να δείτε αν μπορείτε να πετύχετε μια συμμετρική διάταξη στον χώρο.

Θυσιάστε το ένα κομοδίνο Δεν υπάρχει αρκετός χώρος; Ξεκινήστε θυσιάζοντας το ένα κομοδίνο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα κολλήσετε το κρεβάτι στον τοίχο από την άλλη πλευρά – μπορείτε να αφήσετε έναν μικρό διάδρομο ελεύθερο. Μπορείτε, ακόμα, στον τοίχο που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του κρεβατιού αντί για κομοδίνο να βάλετε μια συρταριέρα και να κερδίσετε αποθηκευτικό χώρο.

μικρό υπνοδωμάτιο

Ξεκινήστε θυσιάζοντας το ένα κομοδίνο.

8 Προβλήματα στο Υπνοδωμάτιο που Μπορούμε να Λύσουμε με Αυτά τα Έξυπνα Tips

Θυσιάστε και τα δύο κομοδίνα Κάποιες φορές η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για να χωρέσει το κρεβάτι είναι να μην βάλετε καθόλου κομοδίνα. Φυσικά δεν θα σας αφήναμε έτσι, χωρίς να έχετε κάποιον χώρο να ακουμπήσετε τα πράγματά σας: δείτε εδώ μερικές εναλλακτικές λύσεις.

μικρό υπνοδωμάτιο

Κάποιες φορές η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση είναι να μην βάλετε καθόλου κομοδίνα.

Αν έχετε παράθυρα Να μια καλή λύση για όσους από σας έχετε παράθυρα στο υπνοδωμάτιό σας. Κολλήστε το κρεβάτι δίπλα στο παράθυρο και χρησιμοποιήστε το περβάζι του παραθύρου για να βάλετε ένα μικρό φωτιστικό και άλλα διακοσμητικά (όπως το υπέροχο φυτό της φωτογραφίας). Με αυτόν τον τρόπο θα αφήσετε τον υπόλοιπό χώρο ελεύθερο για να τοποθετήσετε μια ντουλάπα, μια συρταριέρα ή κάποιο γραφείο.

μικρό υπνοδωμάτιο

Χρησιμοποιήστε το περβάζι του παραθύρου.

Τι να Κάνετε Όταν δεν Έχετε Καθόλου Αποθηκευτικό Χώρο στο Υπνοδωμάτιο

Αυξήστε τον χώρο με έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις Αν το υπνοδωμάτιό σας είναι πολύ μικρό, τότε είναι κρίμα να θυσιάσετε ένα μεγάλο μέρος του για να βάλετε μια ογκώδη ντουλάπα. Επιδιώξτε λύσεις που θα εκμεταλλευτούν τον χώρο κάθετα, όπως μια μεταλλική μπάρα για να κρεμάτε τα ρούχα σας και μερικά ράφια από πάνω. Θα εξασφαλίσετε αρκετό χώρο για το κρεβάτι και το κομοδίνο σας και θα δώσετε μία μοντέρνα διακοσμητική πινελιά στο υπνοδωμάτιό σας.

μικρό υπνοδωμάτιο

Είναι κρίμα να θυσιάσετε ένα μεγάλο μέρος του για να βάλετε μια ογκώδη ντουλάπα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι θα Οργανώσετε και θα Διακοσμήσετε Ακόμα και το πιο Μικρό Υπνοδωμάτιο!

.

Έτσι θα βάλετε σε τάξη και θα διακοσμήσετε οικονομικά το μικρό σας υπνοδωμάτιο.

9 Απίστευτα Υπνοδωμάτια που Διακοσμηθήκαν Χωρίς Κόστος

.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά για να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιό σας.

7 Πράγματα που δεν Πρέπει να Έχετε Ποτέ στο Υπνοδωμάτιο αν Θέλετε να Κοιμάστε Ήρεμοι!

.

Δημιουργήστε ένα ήρεμο υπνοδωμάτιο αποφεύγοντας να έχετε μέσα αυτά τα 7 πράγματα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Αλλάξετε την Όψη της Ντουλάπας Χωρίς να τη Βάψετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Σταματήσετε τον Ενοχλητικό Ήχο που Κάνουν οι Μπαλκονόπορτες Όταν Ανοίγουν