5 Διακοσμητικά Tips για να Φέρετε την Καλή Ενέργεια του Feng Shui στο… Κρεβάτι σας!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

5 Διακοσμητικά Tips για να Φέρετε την Καλή Ενέργεια του Feng Shui στο… Κρεβάτι σας!

Πρέπει να παραδεχτούμε πως όσον αφορά τον καλό ύπνο είναι λίγα τα πράγματα που δεν θα δοκιμάσουμε έτσι ώστε να πετύχουμε την καλύτερη και ποιοτικότερη νυχτερινή ξεκούραση.

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που κυμαίνονται από την επιδίωξη της σωστής θερμοκρασίας μέχρι ακόμα και την αλλαγή του στρώματος. Λίγα είναι, όμως, τα πράγματα που συμβάλουν τόσο θετικά στην καλή ενέργεια του υπνοδωματίου (και κατ’ επέκτασιν τον καλό ύπνο) όσο το feng shui. Εκμεταλλευτείτε το, λοιπόν, και δημιουργήστε το πιο χαλαρωτικό υπνοδωμάτιο. Πώς; Διαβάστε παρακάτω.

5 Φενγκ Σούι Κόλπα που Θα σας Βοηθήσουν να Κάνετε Όνειρα Γλυκά!

Επιδιώξτε ένα ξύλινο κεφαλάρι (ή πλαίσιο) Το κεφαλάρι και το πλαίσιο του κρεβατιού σας παίζουν σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή του feng shui. Το στοιχείο του ξύλου σχετίζεται με το σύμβολο της φύσης που υποστηρίζει το σώμα σας και την ενέργειάς σας όταν κοιμάστε. Γιατί όχι μεταλλικό πλαίσιο; Γιατί σύμφωνα με το feng shui τα μέταλλα αλλοιώνουν το φυσικό μαγνητικό πεδίο της γης. Εάν μπορείτε μάλιστα να περιορίσετε και όλες τις συσκευές που επηρεάζουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (κινητό, wi-fi) θα μειώσετε σημαντικά τις ραδιοσυχνότητες της ατμόσφαιρας του χώρου.

feng shui

Το στοιχείο του ξύλου σχετίζεται με το σύμβολο της φύσης που υποστηρίζει το σώμα σας και την ενέργειάς σας όταν κοιμάστε.

Βάλτε το κρεβάτι στον τοίχο Κάθε υπνοδωμάτιο είναι μοναδικό γι αυτό και θα πρέπει να γίνετε δημιουργικοί ώστε να εφαρμόσετε τις αρχές του feng shui στο δικό σας. Ένα πράγμα πάντως που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι να βάλετε το κρεβάτι σας στον τοίχο. Αυτό θα σας δώσει την αίσθηση της στήριξης και της προστασίας. Επιδιώξτε επίσης να μην είναι ευθυγραμμισμένο με την πόρτα – θα δραπετεύσει όλη η καλή ενέργεια του χώρου.

feng shui

Ένα πράγμα που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι να βάλετε το κρεβάτι σας στον τοίχο.

Να τι Πρέπει να Κάνετε αν το Κρεβάτι σας Είναι Κοντά στην Πόρτα του Δωματίου

Μην βάζετε καθρέπτες Μπορεί οι καθρέπτες να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των διακοσμητικών αξεσουάρ, αλλά προτιμήστε να τους περιορίσετε στο καθιστικό και το χολ σας. Οι καθρέπτες στα υπνοδωμάτια αποσυντονίζουν και θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε το γιατί: σύμφωνα με το feng shui οι καθρέπτες θεωρούνται «θεραπευτικοί» και ευνοούν την ενέργεια του Yang, δηλαδή την κίνηση. Στο υπνοδωμάτιο, όμως, θέλετε την ενέργεια του Yin που συμβολίζει την ξεκούραση. Αν επιμένετε να βάλετε καθρέπτη πάντως, προτιμήστε να μην είναι σε σημείο που μπορείτε να τον δείτε όταν πέφτετε για ύπνο.

feng shui

Στο υπνοδωμάτιο θέλετε την ενέργεια του Yin που συμβολίζει την ξεκούραση.

Μη βάλετε ένα κομοδίνο, αλλά δύο Τα κομοδίνα συμβολίζουν την ισορροπία γι αυτό και προτείνεται να έχετε δύο και όχι μόνο ένα. Αν δεν έχετε χώρο για δεύτερο κομοδίνο, ακόμα και ένα μικρό τραπεζάκι αρκεί. Άλλο ένα tip: ακόμα και αν δεν έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο προσπαθήστε να αποφύγετε να αποθηκεύετε πράγματα κάτω από το κρεβάτι. Κατά τη διάρκεια του ύπνου η ενέργεια επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις  και αν υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν σχετίζετε με θετικές εμπειρίες θα επηρεαστούν το ασυνείδητο, τα όνειρα και τα συναισθήματά σας.

feng shui

Τα κομοδίνα συμβολίζουν την ισορροπία γι αυτό και προτείνεται να έχετε δύο και όχι μόνο ένα.

Αυτός Είναι ο Λόγος που Πρέπει να Βάλετε Ξύλινο Κομοδίνο στο Δωμάτιό σας

Επιλέξτε αξεσουάρ με θετική αύρα Για να δημιουργήσετε την καλύτερη δυνατή ενέργεια στο υπνοδωμάτιο διαλέξτε αξεσουάρ που αγαπάτε και διακοσμήστε το με αυτά. Τα διακοσμητικά μαξιλάρια, τα ριχτάρια, ένα όμορφο διακοσμητικό μπορούν πραγματικά να συμβάλουν με το χρώμα, το σχέδιο και την υφή τους. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και απομακρύνετε οτιδήποτε σας δημιουργεί έστω και στο ελάχιστο αρνητικά συναισθήματα. Και αν θέλετε να επεκτείνετε το feng shui και σε άλλους χώρους του σπιτιού, τότε δείτε εδώ 6 Tips του Φενγκ Σούι που θα Φέρουν Καλή Ενέργεια στο Καθιστικό σας!

feng shui

Ακολουθήστε το ένστικτό σας και απομακρύνετε οτιδήποτε σας δημιουργεί έστω και στο ελάχιστο αρνητικά συναισθήματα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φενγκ Σούι: Αυτό Είναι το Κατάλληλο Χρώμα για Κάθε Δωμάτιο στο Σπίτι

.

Αυτό είναι το χρώμα που θα δώσει στο σπίτι σας τέλεια ενέργεια.

9 Φανταστικοί Τρόποι για να Αξιοποιήσετε μια Απλή Ραφιέρα

.

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το έπιπλο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε χώρο και με πολλούς τρόπους.

Φενγκ Σούι: Κάντε Αυτές τις Αλλαγές στο Σπίτι σας για να Πετύχετε τους Στόχους σας

.

Ο χώρος που ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας.

Υπνοδωμάτιο: Ανανεώστε το Πανεύκολα με Χαμηλό Budget

.

Εμπνευστείτε από τις παρακάτω εύκολες και οικονομικές προτάσεις διακόσμησης για το υπνοδωμάτιο και ξυπνήστε... πιο ανανεωμένοι από ποτέ!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

καθρέφτης
Κάντε τον Καθρέφτη σας το Επίκεντρο της Διακόσμησης με Αυτά τα Tips

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάντε τις Γυάλινες Πόρτες της Ντουζιέρας να Λάμψουν!