Τα Μυστικά της Καθαριότητας: 4 Tips που Πολλοί δεν Γνωρίζουν

Κατηγορίες: ENDLESS STORIES, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τα Μυστικά της Καθαριότητας: 4 Tips που Πολλοί δεν Γνωρίζουν

Το σπίτι μας καθορίζει πολλές φορές και τη ζωή μας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν ξυπνάμε σε ένα καθαρό σπίτι νιώθουμε καλύτερα και ξεκινάμε τη μέρα μας περισσότερο αισιόδοξοι και με περισσότερη χαρά. Όταν όμως ξυπνάμε σε ένα σπίτι με πεταμένα πράγματα παντού, σκόνες και βρωμιές, τότε η διάθεσή μας είναι πεσμένη ακόμα και αν δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τον λόγο.

Το σπίτι μας αντανακλά τη διάθεσή μας αλλά και αντίστροφα! Η αλλαγή που θα νιώσετε στην ψυχολογία σας μέσα σε ένα τακτικό και καθαρό σπίτι θα είναι κάτι που δεν φανταζόσασταν ποτέ.

Οργάνωση Η πιο σημαντική συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να «απλοποιήσετε» την καθημερινότητά σας αλλάζοντας κάποια πράγματα στο σπίτι σας. Αποσύρετε αρκετά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε πια και βάλτε σε τάξη κάθε γωνιά του σπιτιού. Όσο πιο οργανωμένο είναι το σπίτι σας τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπερδεύετε με το σκούπισμα, το ξεσκόνισμα και το σφουγγάρισμά του. Αντιθέτως, ένα σπίτι με πολλά μικροαντικείμενα δεν είναι εύκολο να καθαριστεί αποτελεσματικά, κι έτσι πολλά σημεία του μένουν «βουτηγμένα» στη σκόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όσο πιο οργανωμένο είναι το σπίτι σας τόσο πιο εύκολα θα το καθαρίζετε.

Τip: Υπάρχουν δύο φράσεις-κλειδιά που δημιουργούν το χάος μέσα στο σπίτι μας: α)«Δεν έχω τον χρόνο να κάνω αυτή τη δουλειά αυτή τη στιγμή», β) «Θα το βάλω προς το παρόν εδώ και θα το τακτοποιήσω αργότερα». Όταν ξεκινάτε να χρησιμοποιείτε αυτές τις φράσεις αρχίζετε να χάνετε τον έλεγχο. Αν αντικαταστήσετε αυτές τις φράσεις με τη φράση: «Θα δαπανήσω ένα λεπτό και θα το κάνω τώρα» η καθημερινότητά σας και το σπίτι σας θα αρχίσουν να μπαίνουν σε τάξη!

Ξεσκόνισμα  Οι περισσότερες νοικοκυρές χρησιμοποιούν για το ξεσκόνισμα κάποιο βαμβακερό πανί και νερό. Εμείς σας έχουμε τη λύση για να καθαρίσετε το σπίτι από τη σκόνη πολύ πιο εύκολα, απλά και αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε τα ξεσκονόπανα Endless σε συνδυασμό με υγρό δαπέδων και επιφανειών. Τα ξεσκονόπανα είναι κατάλληλα για κάθε επιφάνεια και θα καθαρίσουν τα έπιπλά σας χωρίς να αφήνουν χνούδια με ένα μόνο πέρασμα. Βρέξτε τα ελαφρώς με λίγο υγρό γενικού καθαρισμού της Endless με άρωμα φρεσκάδα εξοχής ή ανθισμένης κοιλάδας. Τα συγκεκριμένα απορρυπαντικά καθαρίζουν από βρωμιές και δίνουν υπέροχο άρωμα στο σπίτι σας.

Με τα ξεσκονόπανα της Endless το καθάρισμα γίνεται παιχνιδάκι.

Tip: Στερεώστε σε μια σκούπα ένα ξεσκονόπανο Endless και ξεσκονίστε και τους τοίχους σας αλλά και τα ράφια που βρίσκονται ψηλά. Φροντίζετε να ξεκινάτε από πάνω προς τα κάτω όταν ξεσκονίζετε το σπίτι σας.

Σκούπισμα Χρησιμοποιήστε μια φορά την εβδομάδα την ηλεκτρική σκούπα για το καθάρισμα του σπιτιού σας αλλά φροντίστε επίσης να έχετε πάντα εύκαιρη μια απλή σκούπα για να καθαρίζετε γρήγορα την κουζίνα και το μπάνιο που χρειάζονται συνήθως πιο άμεσα καθάρισμα.

Για γρήγορο καθάρισμα εμπιστευτείτε τα υγρά γενικής χρήσης της Endless.

Tip: Σας έπεσαν ψίχουλα ή κάποιο τρόφιμο που μυρίζει στο πάτωμα και δεν έχετε χρόνο να σκουπίσετε και να σφουγγαρίσετε; Φτιάξτε ένα μείγμα με 3 μέρη νερό και 1 μέρος υγρό δαπέδων και επιφανειών Endless και ψεκάστε με αυτό τη σκούπα σας. Έτσι, καθώς σκουπίζετε θα δώσετε ταυτόχρονα ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας στον χώρο σας. Αποθηκεύστε σε μια ντουλάπα τη σκούπα μαζί με το μείγμα που φτιάξατε και χρησιμοποιήστε το ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Σφουγγάρισμα Για το σφουγγάρισμα οποιασδήποτε επιφάνειας, ευαίσθητης ή μη, χρησιμοποιήστε σφουγγαρίστρες microfibra Endless σε συνδυασμό με υγρό δαπέδων και επιφανειών. Οι συγκεκριμένες σφουγγαρίστρες είναι φτιαγμένες με υψηλής ποιότητας και αντοχής πανί μικροϊνών και καθαρίζουν υπέροχα χωρίς να χαράζουν.

Αυτές οι σφουγγαρίστρες καθαρίζουν κάθε είδους πάτωμα χωρίς να το χαράζουν.

Tip Kαθαρίστε τη σφουγγαρίστρα σας κάθε 2-3 χρήσεις. Βάλτε στον κουβά μισό φλ. χλώριο Endless σε 4 λίτρα νερό και αφήστε τη σφουγγαρίστρα να απολυμανθεί για 10 λεπτά. Αφού τη στραγγίσετε αφήστε τη να στεγνώσει φυσικά στον ήλιο.

Απολυμάνετε τη σφουγγαρίστρα σας με χλώρια Endless.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Endless εδώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όχι δεν Υπερβάλουμε! ΑΥΤΑ τα 9 Σημεία Θέλουν Καθημερινά Καθάρισμα

.

Κι όμως, κάποια αντικείμενα στο σπίτι χρειάζονται πολύ συχνό καθάρισμα.

Επιστροφή στο Σπίτι: Ένα Γρήγορο Συμμάζεμα με τα Σωστά Tips

.

Λάμψτε το σπίτι σας και πάλι ακολουθώντας αυτά τα tips.

Κάντε «Γενική» στο Σπίτι Χωρίς Κόπο Ακολουθώντας Αυτό το Πλάνο!

.

Με λίγα λεπτά κάθε μέρα θα σας ζηλεύει και η πεθερά σας. 


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Την Τιμητική τους θα Έχουν τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια στη Φετινή Χειροτέχνικα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

World of Crafters 2018 - Δημιουργία και επιχειρηματικότητα: Δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας