Καθαρίστε το Μπάνιο σας σε Βάθος σε 7 Βήματα! 

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Καθαρίστε το Μπάνιο σας σε Βάθος σε 7 Βήματα! 

Πόσο βρώμικο είναι το μπάνιο σας; Ποια είναι τα σημεία του που πρέπει να καθαρίζετε πάση θυσία; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε. 

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, ο καθηγητής μικροβιολογίας, Charles Gebra, που έχει κάνει πολλές μελέτες πάνω στα οικιακά βακτήρια έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως το μπάνιο είναι ο πιο βρώμικος χώρος του σπιτιού. Και εμείς συμφωνούμε απόλυτα μαζί του.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο σωστός τρόπος για να το καθαρίζετε;

Αυτή Είναι η πιο Σημαντική Αλλαγή που Πρέπει να Κάνετε στο Καθάρισμα του Μπάνιου σας

Ντους και Μπανιέρα Ξεκινήστε από πάνω προς τα κάτω. Για να καθαρίσετε το τηλέφωνο γεμίστε με λευκό ξίδι μια πλαστική σακούλα, βάλτε το τηλέφωνο μέσα στην σακούλα και στερεώστε με ένα λαστιχάκι. αφήστε για ένα ολόκληρο βράδυ έτσι ώστε να δράσει το ξίδι. Αφαιρέστε τη σακούλα το πρωί και ξεβγάλτε με νερό.

Με λίγο λευκό ξίδι και νερό το τηλέφωνο του ντους θα λάμψει.

Για να καθαρίσετε τις κουρτίνες της μπανιέρας βάλτε τις κανονικά στο πλυντήριο ρούχων μαζί με μερικές παλιές πετσέτες.

Φτιάξτε Ταμπλέτες Καθαρισμού για τη Λεκάνη του Μπάνιου με Υλικά από την Κουζίνα

Για τις πόρτες της ντουζιέρας φτιάξτε μια πάστα από λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα. Απλώστε το μείγμα στην πόρτα (θα σταθεί γιατί θα είναι παχύ). Αφήστε το να κάτσει για μια ώρα και έπειτα περάστε την πόρτα με ένα πανάκι μικροϊνών. Ξεπλύντε με νερό και στεγνώστε με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι μικροϊνών.

Το καθάρισμα της μπανιέρας είναι πιο εύκολο. Ένα εβδομαδιαίο πλύσιμο με ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικό θα την κάνει να λάμπει.

Αρμοί Για το καθάρισμα των αρμών θα χρειαστείτε μια παλιά οδοντόβουρτσα. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα κατευθείαν στη χλωρίνη και τρίψτε. Ξεπλύντε καλά με νερό. Επίσης φροντίζετε να αερίζεται το μπάνιο σας όσο καθαρίζετε με χλωρίνη τους αρμούς.

Καθάρισμα Μια Φορά την Εβδομάδα: Τα 6 Σημεία που Πρέπει να Προσέξετε

Μια παλιά οδοντόβουρτσα θα καθαρίσει τέλεια τους αρμούς σας.

Πλακάκια, τοίχοι και ταβάνι Ξεκινήστε ψεκάζοντας τα πλακάκια, τους πάγκους, τους τοίχους και το ταβάνι με ένα καθαριστικό για όλες της χρήσεις και ανοίξτε το ντους με το ζεστό νερό έτσι ώστε το μπάνιο να γεμίσει υδρατμούς για περίπου 5 λεπτά. Κλείστε τη βρύση και αφήστε το απορρυπαντικό και οι υδρατμοί να κάνουν τη δουλειά τους για 20 λεπτά. Έπειτα περάστε όλες τις επιφάνειες με ένα καθαρό, βαμβακερό πανί. Για να φτάσετε τα πιο ψηλά σημεία χρησιμοποιήστε μια καθαρή σφουγγαρίστρα με μικροϊνες. Περάστε και το πάτωμα αλλά αφήστε το τελευταίο.

Φτιάξτε το Τέλειο Καθαριστικό Μπάνιου με 2 Υλικά από την Κουζίνα (VIDEO)

Ψεκάστε τα πλακάκια, τους πάγκους, τους τοίχους και το ταβάνι με ένα καθαριστικό για όλες της χρήσεις και ανοίξτε το ντους με το ζεστό νερό έτσι ώστε το μπάνιο να γεμίσει υδρατμούς.

Νιπτήρας Ρίξτε στις σωληνώσεις λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα και έπειτα συμπληρώστε με ζεστό νερό. Με ξίδι μπορείτε να καθαρίσετε και τη βρύση του νιπτήρα.

Με λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα θα λάμψουν οι σωληνώσεις του νιπτήρα σας.

Τουαλέτα Ξεκινήστε ρίχνοντας 1 φλ. μαγειρική σόδα μέσα στη λεκάνη. Αφήστε την να κάτσει για μερικά λεπτά. Τρίψτε με το πιγκάλ και τραβήξτε το καζανάκι. Για να καθαρίσετε το πιγκάλ ρίξτε το μέσα στην λεκάνη και ρίξτε και λίγη χλωρίνη. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το εκεί για 10-20 λεπτά. Έπειτα τραβήξτε και πάλι το καζανάκι.

Πλήρης Οδηγός: Πόσο Συχνά Πρέπει να Καθαρίζετε το Καθετί Μέσα στο Σπίτι

Η λεκάνη για να καθαρίσει θέλει μαγειρική σόδα.

Πετσέτες μπάνιου Αλλάζετε τις πετσέτες του μπάνιου σας μια φορά στις 3-4 μέρες. Βγάζετε τις βρεγμένες πετσέτες στον ήλιο να στεγνώνουν. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και τα γατζάκια από τα οποία τις κρεμάτε. Τέλος, αποφεύγετε να τις κρεμάτε κοντά στην λεκάνη της τουαλέτας.

Οι πετσέτες μπάνιου πρέπει να αλλάζονται μια φορά στις 3-4 μέρες.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθαρίστε το Μπάνιο σας σε Βάθος σε 7 Βήματα! 

.

7 είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε για πεντακάθαρο μπάνιο.

7 Βήματα Για Ένα Πεντακάθαρο Σπίτι σε Λιγότερο από 30 Λεπτά

.

Όταν δεν έχετε χρόνο για καθάρισμα, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες!

5 Συνήθειες που Πρέπει να Αποκτήσετε για να Έχετε Πάντα Καθαρό το Μπάνιο

.

Απαλλαχθείτε από το δύσκολο καθάρισμα του μπάνιου, ακολουθώντας μερικές απλές συνήθειες.

6 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Αλάτι

.

Με λίγο χοντρό αλάτι μπορείτε να κάνετε 6 αντικείμενα στο σπίτι σας να λάμψουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

τούβλο
Τούβλο: 11 Ιδέες για να Βάλετε το Μοναδικό Αυτό Υλικό στον Χώρο σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάντε την Κουζίνα σας να Δείχνει Πιο Μοντέρνα με 3 Βήματα