7 Βήματα για να Καθαρίσετε το Μπάνιο σας σε Βάθος!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

7 Βήματα για να Καθαρίσετε το Μπάνιο σας σε Βάθος!

Το μπάνιο είναι από τα πιο πολυσύχναστα δωμάτια του σπιτιού, αλλά όχι μόνο: πρόκειται και για ένα από τα δωμάτια με τα περισσότερα βακτήρια που χρειάζεται βαθύ και διεξοδικό καθάρισμα. Γι αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε σε 7 βήματα, όλα όσα πρέπει να κάνετε για να έχετε ένα λαμπερό και «υγιεινό» μπάνιο. Αν τα κάνετε μία φορά κάθε 2 μήνες, είναι σίγουρο πως το μπάνιο σας θα παραμένει πεντακάθαρο.

6 Βήματα για Πλήρη Απολύμανση Μπάνιου σε 10 Λεπτά

Ντουζιέρα Ρίξτε ξύδι σε μια πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ (αρκετό ώστε να καλύπτει το τηλέφωνο του ντους σας), δέστε την και αφήστε το τηλέφωνο όλο το βράδυ να μουλιάσει. Το πρωί αφαιρέστε την και αφήστε το ντους να τρέξει. Βάλτε τις πλαστικές κουρτίνες στο πλυντήριο. Για την μπανιέρα, αρκεί συνήθως ένα τρίψιμο μια φορά την εβδομάδα. Ωστόσο αν θέλετε να της δώσετε έξτρα λάμψη, γεμίστε την με ζεστό νερό και έπειτα αδειάστε το. Βάλτε λίγο καθαριστικό μπάνιου, αφήστε το 15 λεπτά και έπειτα τρίψτε.

μπάνιο

Ρίξτε ξύδι σε μια πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ και αφήστε το τηλέφωνο όλο το βράδυ να μουλιάσει.

Αρμοί Είναι τα σημεία που ενώνονται τα πλακάκια στο μπάνιο σας. Τα σημεία αυτά είναι ιδιαίτερα πορώδη και επιρρεπή στην ανάπτυξη βακτηρίων. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα με χλωρίνη και τρίψτε τις επιφάνειες που βλέπετε πως έχουν αλλάξει χρώμα ή έχουν μαζέψει υγρασία.

μπάνιο

Τα σημεία αυτά είναι ιδιαίτερα πορώδη και επιρρεπή στην ανάπτυξη βακτηρίων.

Να Γιατί Πρέπει να Καθαρίζετε το Πατάκι του Μπάνιου Κάθε Εβδομάδα

Πλακάκια και τοίχοι Ψεκάστε τα πλακάκια και τους τοίχους με ένα γενικό καθαριστικό και ανοίξτε το καυτό νερό ώστε να γεμίσει ο χώρος με ατμούς (5 λεπτά είναι συνήθως αρκετά). Κλείστε το νερό, βγείτε από το μπάνιο κλείνοντας πίσω σας την πόρτα και αφήστε τους ατμούς να δράσουν για 20 λεπτά. Έπειτα σκουπίστε τις επιφάνειες με ένα καθαρό πανί. Αφήστε το πάτωμα για το τέλος.

μπάνιο

Ανοίξτε το καυτό νερό ώστε να γεμίσει ο χώρος με ατμούς

Τουαλέτα Ρίξτε ένα φλυτζάνι μαγειρική σόδα στη λεκάνη και αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά. Βουρτσίστε και τραβήξτε το καζανάκι. Αν έχει ακόμα λεκέδες, μια ελαφρόπετρα είναι ιδανική για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από άλατα. Τρίψτε με το βουρτσάκι της τουαλέτας, το οποίο πρέπει να καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση. Δείτε εδώ πως μπορείτε να το κάνετε.

μπάνιο

Ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη λεκάνη και αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά.

Νιπτήρας Ρίξτε λευκό ξίδι ή μαγειρική σόδα στο σιφόνι και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Τρίψτε τον νιπτήρα σας με ξύδι ή με ένα καθαριστικό γενικής χρήσης και έπειτα ξεπλύνετε. Αφού τελειώσετε χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα για να καθαρίσετε τη βρύση σας. Καλά ακούσατε! Είναι ιδανικό για να καθαρίσετε τις βρώμικες περιοχές που βρίσκονται εκεί που ενώνεται η βρύση σας με τον νιπτήρα.

μπάνιο

Ρίξτε λευκό ξίδι ή μαγειρική σόδα στο σιφόνι και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Πετσέτες χεριών Οι πετσέτες χεριών μπάνιου είναι από τα σημεία που μαζεύουν την περισσότερη υγρασία και τα περισσότερα βακτήρια. Χρησιμοποιήστε την πλύση του πλυντηρίου σε μεγάλη θερμοκρασία και αντικαταστήστε τις κάθε 3-4 μέρες.

μπάνιο

Αντικαταστήστε τις πετσέτες κάθε 3-4 μέρες.

Αυτή Είναι η πιο Σημαντική Αλλαγή που Πρέπει να Κάνετε στο Καθάρισμα του Μπάνιου σας

Ανεμιστηράκι Αφού έχετε εξασφαλίσει πως δεν υπάρχει ρεύμα, αφαιρέστε το καπάκι και μουλιάστε το σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό πιάτων. Χρησιμοποιήστε το στόμιο της ηλεκτρικής σκούπας για να καθαρίσετε τις λεπίδες του ανεμιστήρα και μετά σκουπίστε τις με ένα υγρό ύφασμα. Απομακρύνετε τις σκόνες που έχουν απομείνει με ένα καθαρό πινέλο. Όταν στεγνώσει, προσθέστε το καπάκι και.. τελειώσατε!

μπάνιο

Χρησιμοποιήστε το στόμιο της ηλεκτρικής σκούπας για να καθαρίσετε τις λεπίδες του ανεμιστήρα.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 Tips για να Διατηρήσετε το Μπάνιο Καθαρό για Περισσότερες Ημέρες!

.

Γιατί να καθαρίζετε κάθε μέρα το μπάνιο; Με αυτά τα κόλπα θα μείνει αυτό καθαρό -κι εσείς ήσυχοι- για περισσότερες ημέρες.

Καθαρίστε Αποτελεσματικά τα πιο Βρώμικα Σημεία στο Μπάνιο σας

.

Τα 3 πιο βρώμικα σημεία του μπάνιου σας βρίσκουν τον μάστορά τους!

Κάντε Αυτά τα 6 Πράγματα Πεντακάθαρα Μόνο με Λίγο Αλάτι

.

Με λίγο χοντρό αλάτι μπορείτε να κάνετε 6 αντικείμενα στο σπίτι σας να λάμψουν.

Καθαρίστε το Μπάνιο σας σε Βάθος σε 7 Βήματα! 

.

7 είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε για πεντακάθαρο μπάνιο.

5 Συνήθειες που Πρέπει να Αποκτήσετε για να Έχετε Πάντα Καθαρό το Μπάνιο

.

Απαλλαχθείτε από το δύσκολο καθάρισμα του μπάνιου, ακολουθώντας μερικές απλές συνήθειες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

14 Διαφορετικές Ιδέες για να Δώσετε Απίστευτο Στιλ στην Κουζίνα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτή είναι η Πρώτη Δουλειά που Πρέπει να Κάνετε Όταν Επιστρέψετε από τις Διακοπές