8 Μεγάλα Λάθη που Κάνουν Άσκοπο το Σιδέρωμα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

8 Μεγάλα Λάθη που Κάνουν Άσκοπο το Σιδέρωμα

Υπάρχουν κάποια βασικά – και μεγάλα – λάθη, που οι περισσότεροι κάνουν στο σιδέρωμα με αποτέλεσμα να μετατρέπουν όλη τη διαδικασία σε άδικο κόπο. Τα ρούχα παραμένουν τσαλακωμένα σε διάφορα σημεία, γεμίζουν άλατα, ενώ δεν είναι οι λίγες φορές που καταστρέφονται από τη θερμότητα.

Δείτε παρακάτω τα 8 λάθη που πρέπει να διορθώσετε και σιδερώστε τα ρούχα σας… στην εντέλεια:

Tips για να Αποφεύγετε την Εμφάνιση Λεκέδων από Απορρυπαντικά

#1 Σιδερώνετε υφάσματα που είναι πολύ στεγνά Ένα μικρό ποσοστό υγρασίας είναι απαραίτητο για να χαλαρώσει το ύφασμα όταν περνάει το σίδερο από πάνω. Χρησιμοποιήστε τον ατμό για εξαλείψετε πλήρως τις ζάρες που… επιμένουν.

σιδέρωμα

Ένα μικρό ποσοστό υγρασίας είναι απαραίτητο για να χαλαρώσει το ύφασμα.

#2 Αφήνετε τα εσώρουχα για το τέλος Τα σίδερα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν απ’ ότι για να ζεσταθούν. Γι αυτό και πρέπει να ξεκινάτε με τα υφάσματα που χρειάζονται την χαμηλότερη θερμοκρασία. Ξεκινήστε με πολυεστέρα και μετάξι και προχωρήστε στα βαμβακερά και τα λινά. Αν κάνετε το αντίθετο ρισκάρετε να δείτε κάποια υφάσματα να… λιώνουν.

6 Μεγάλα Λάθη που Κάνετε Όταν Σιδερώνετε και Πώς να τα Διορθώσετε!

#3 Ανεβάζετε πολύ την θερμοκρασία Αν κάποιο ρούχο αποτελείται από δύο υφάσματα χρησιμοποιήστε την θερμοκρασία που είναι κατάλληλη για το πιο ευαίσθητο. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσετε το ρούχο σας.

#4 Δεν χρησιμοποιείτε νερό της βρύσης Σήμερα τα σίδερα λειτουργούν μια χαρά με νερό της βρύσης. Εκτός αν το νερό της βρύσης σας είναι πολύ σκληρό, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό.

σιδέρωμα

Σήμερα τα σίδερα λειτουργούν μια χαρά με νερό της βρύσης.

#5 Δεν καθαρίζετε το σίδερο Κάποια υφάσματα αφήνουν αποτύπωμα πάνω στο σίδερο, όπως και διάφορα σπρέι. Καθαρίστε, λοιπόν, το σίδερο με μαγειρική σόδα όταν είναι κρύο. Διαφορετικά ρισκάρετε να μείνουν λεκέδες στα ρούχα σας.

Σταματήστε να Σιδερώνετε τα Ρούχα σας και Κάντε Αυτό!

#6 Αποθηκεύετε το σίδερο με νερό μέσα Πάντα να αδειάζετε το νερό από το σίδερο πριν το αποθηκεύσετε. Το νερό που μένει μέσα μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά εξαρτήματα του σίδερου.

#7 Δεν αντικαθιστάτε την σιδερώστρα Προμηθευτείτε ένα κάλυμμα για την σιδερώστρα σας και αντικαταστήστε το όταν δείτε ότι αρχίζει να φθείρεται. Θα διαπιστώσετε πως παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του σιδερώματος.

σιδέρωμα

Προμηθευτείτε ένα κάλυμμα για την σιδερώστρα σας και αντικαταστήστε το όταν δείτε ότι αρχίζει να φθείρεται.

#8 Ρίχνετε ατμό σε υφάσματα χωρίς να τα τεντώνετε Για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τον ατμό πιάστε το ρούχο από την πλευρά που κρέμεται και τεντώστε το ελαφρά. Αν το ρούχο είναι βαρύ και ο ατμός δεν εισχωρεί εύκολα, γυρίστε το έξω μέσα και σιδερώστε το και από τις δύο πλευρές.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πιο Οικονομικό DIY που θα σας Γλιτώσει Ώρες από το Σιδέρωμα

.

Αυτό είναι το πιο έξυπνο trick για όλους εσάς που μισείτε το σιδέρωμα.

Ένας Τρόπος για να Γίνουν οι Πετσέτες σας Σούπερ Απαλές και να Μοσχοβολούν!

.

Ακολουθήστε αυτά τα έξι βήματα και χαρείτε την απαλότητα και τη φρεσκάδα της αγκαλιάς των πετσετών σας για πάντα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 DIY Iδέες για να Aνανεώσετε την Παλιά Ντουλάπα στο Υπνοδωμάτιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αστραφτερή Κουζίνα σε μόλις 20 Λεπτά - Δείτε Το Απόλυτο Σύστημα Καθαρισμού