Οι πιο Έξυπνες και Στιλάτες Ιδέες για μια Tέλεια Κουζίνα

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Οι πιο Έξυπνες και Στιλάτες Ιδέες για μια Tέλεια Κουζίνα

H κουζίνα είναι ένας χώρος που όλοι μας περνάμε πολλές ώρες και γι'αυτό θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο όμορφη για να μας εμπνέει να δημιουργούμε εκεί νόστιμες λιχουδιές αλλά και να περνάμε όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας. Σας έχουμε λοιπόν υπέροχες ιδέες και λύσεις για να την οργανώσετε τέλεια!

Ξεκινήστε αδειάζοντας όλα σας τα συρτάρια και ξεκαθαρίζοντας τι χρειάζεστε και τι όχι Οργανώστε τα πράγματά σας ανά κατηγορίες.

  • Εργαλεία για μαγειρική
  • Εργαλεία για ζαχαροπλαστική
  • Γυαλικά καθημερινής χρήσης
  • Γυαλικά για πιο ειδικές περιστάσεις
  • Αντικείμενα που πρέπει να είναι πάνω στο πάγκο σας
  • Πράγματα που μπαίνουν κάτω από τον νεροχύτη

Οργανώστε την κουζίνα σας για να νιώθετε όμορφα μέσα σε αυτήν!

Πως τακτοποιούμε; Οργανώστε τα ντουλάπια πάνω από τον πάγκο της κουζίνας από κάτω προς τα πάνω. Ό,τι χρησιμοποιούμε πιο συχνά βρίσκεται πιο χαμηλά και για αυτόν τον λόγο προσέξτε τι θα τοποθετήσετε στα πρώτα ράφια. Αντίθετα στα ντουλάπια και συρτάρια κάτω από τον πάγκο οργανώνουμε από πάνω προς τα κάτω.

ΠΑΓΚΟΣ

Πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας οργανώνουμε ανάλογα με τη χρήση. Δίπλα στην κουζίνα πρέπει να έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για το μαγείρεμα. Μπορούμε να τα συγκεντρώνουμε όλα σε έναν δίσκο. Διαφοροποιούμε τις χρήσεις, οργανώνουμε κάθετα τα ξύλινα και μεταλλικά εργαλεία μπαχαρικά, το λάδι και το ξύδι (Βγάλτε τα από τις συσκευασίες του και βάλτε τα σε γυάλινα μπουκάλια), την επιφάνεια κοπής.

Είναι πολύ σημαντική υπόθεση να έχετε τέλεια οργανωμένους πάγκους.

DIY: Φτιάξτε ένα υπέροχο βάζο για τα μαχαίρια σας.

τι θα χρειαστείτε: όσπρια σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, ένα γυάλινο μακρόστενο βάζο και τα μαχαίρια σας.

how to: βάζετε τα φασόλια σε στρώσεις δημιουργώντας σταδιακά το αποτέλεσμα που θέλετε. Μετά απλά τοποθετείτε τα μαχαίρια σας!

Αυτό είναι το No1 Μυστικό για να Αποκτήσετε την πιο Ενδιαφέρουσα Κουζίνα

Δείτε έναν έξυπνο τρόπο για να διακοσμήσετε τους πάγκους σας.

do: Χρησιμοποιήστε δίσκους οργάνωσης, στολίστε με τα μυρωδικά σας τους ξύλινους δίσκους σας και τοποθετήστε βιβλία μαγειρικής για να δώσετε περισσότερο στιλ.

don’t: Βγάλτε από την κουζίνα σας τα πλαστικά μπουκάλια και ρυθμίστε την ακαταστασία καθώς μπορεί να «αλλοιώσει» κατά πολύ την εικόνα της κουζίνας σας.

tip: Ένα πολύ έξυπνο κόλπο για να γλιτώσετε την ακαταστασία είναι ένα βάζο με καπάκι πάνω στον πάγκο σας που να μπορείτε να βάζετε μέσα όλα τα μικροπράγματα που δεν έχουν μόνιμη θέση στην κουζίνα σας. Τοποθετήστε εκεί λογαριασμούς, χαρτιά, κουπόνια και άλλα μικροαντικείμενα.

Αφού καθαρίσετε τον πάγκο σας και έχετε ένα ήρεμο και τακτοποιημένο αποτέλεσμα καιρός είναι να του δώσετε στυλ!

6 Λόγοι να Βάλετε Αυτά τα Πλακάκια στην Κουζίνα σας

Δώστε στυλ με ένα βάζο με λουλούδια ή μυρωδικά

Τα φρέσκα λουλούδια θα ομορφύνουν την κουζίνα σας, ενώ τα μυρωδικά θα χαρίσουν φρεσκάδα και θα νοστιμίσουν τα πιάτα σας.

 

Οργανώστε τα ντουλάπια και τα ράφια σας!

Υπάρχουν πάρα πολλά αξεσουάρ που μπορούν να βοηθήσουν στην οργάνωση των ντουλαπιών σας όπως αυτά τα εσωτερικά ράφια.

Οργανώστε σωστά και τα ντουλάπια σας, βάζοντας στα χαμηλά ράφια τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

tips: Βάλτε τα πιο βαριά αντικείμενα στην κάτω μεριά και φροντίστε ώστε να είναι τα ντουλάπια σας πάντα τακτοποιημένα, σαν να ήταν ανοικτά. Δεν θέλετε να έρθετε σε δύσκολη θέση αν κάποιος καλεσμένος σας ανοίξει κάποιο από τα ντουλάπια σας και δει να επικρατεί το χάος μέσα σε αυτά.

7 Στενόμακρες Κουζίνες που θα σας Δώσουν Έμπνευση για τη Δική σας

Οργανώστε  τα  ποτήρια  σας  με έναν απλό μεταλλικό δίσκο και βάλτε τα ψηλά ποτήρια κάτω από το μεταλλικό δισκάκι και τα κοντά από πάνω.

tips: Βάλτε στο πάνω μέρος του δίσκου σας ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας ώστε να προφυλάσσετε τα ποτήρια σας από γρατζουνιές.

Χρησιμοποιήστε βαζάκια με ετικέτες για όλα τα μπαχαρικά σας.

Βάλτε  μέσα  στα  ντουλάπια  σας  δοχεία  και  οργανώστε  ανά  είδος  και  ανά συχνότητα χρήσης.

Μην αφήνετε τίποτα έξω από τη θέση του και μην αφήνετε τίποτα ανοργάνωτο! Ακόμη και πράγματα που δεν μπορείτε να τα οργανώσετε δώστε τους χώρο μέσα σε ένα κουτί.

Χρησιμοποιήστε γυάλινα βάζα και δοχεία ώστε να ξέρετε τι έχετε μέσα σε αυτά αλλά και κεραμικά για να δώσετε μια ενιαία εμφάνιση στο ντουλάπι σας. Αξιοποιήστε όλο σας το χώρο.

Διακοσμήστε τα Ανοιχτά Ντουλάπια της Κουζίνας σας με Στιλ

Εκμεταλλευτείτε σωστά κάθε χώρο για τέλεια οργάνωση.

Oργανώστε τα κάτω ντουλάπια σας και τα συρτάρια σας

Χρησιμοποιήστε τις πόρτες απο τα ντουλάπια σας για καλύτερη οργάνωση. Βάλτε  κρεμάστρες  που  γαντζώνουν  στο  ντουλάπι. Με αυτόν τον τρόπο δεν  χρειάζονται  καν  να τρυπήσετε το ντουλάπι σας. Βάλτε εκεί τα καπάκια από τις κατσαρόλες σας ή τις πετσέτες σας.

Βάλτε ακόμα και γαντζάκια μονά και δημιουργήστε υποδοχές για ό,τι σας βολεύει να κρεμάσετε στην καθημερινότητα σας. Οργανώστε τα καπάκια από τα τάπερ σας κάθετα, σε ειδικές θήκες και τα μπολ σας το ένα μέσα στο άλλο!

Ένα άλλο αντικείμενο που βοηθάει απόλυτα στην οργάνωση είναι το κλασέρ. Χρησιμοποιήστε  μεταλλικά  κλασέρ  (διάτρητα  για  να  βλέπετε  κάθε  φορά  τι υπάρχει μέσα) για να οργανώσετε τα λαχανικά. Χρησιμοποιήστε χάρτινα κλασέρ για να τα κρεμάσετε στο εσωτερικό της πόρτας του νεροχύτη για να βάλετε μέσα τα απορρυπαντικά σας ή ακόμα και μέσα στα ντουλάπια σας για να οργανώσετε τα ρολά αλουμινίου κλπ. Χρησιμοποιήστε τα  και κάθετα οργώνοντας κονσέρβες και άλλα είδη!

tips: Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα ταμπελάκια για να γράψετε σε κάθε κουτί τι περιέχει!

Προσθέστε έξτρα χώρο με έπιπλα

Έχετε μεγάλη κουζίνα αλλά λίγο αποθηκευτικό χώρο; Προσθέστε λοιπόν ένα έπιπλο όπως μια ραφιέρα και χρησιμοποιήστε τη πάντα με στυλ! Τα ανοιχτά ράφια είναι απόλυτη τάση και με αυτά μπορείτε να δώσετε μια φρέσκια νότα στην κουζίνα σας!Αδειάστε όλες σας τις συσκευασίες και βάλτε τες σε βάζα. Γυάλινα, κεραμικά και μεταλλικά βάζα θα σας είναι πολύ χρήσιμα σε όλη τη φάση της οργάνωσης.

Εκμεταλλευτείτε τα μεγάλα ψάθινα κουτιά που δείχνουν όμορφα και λειτουργούν και ως αποθηκευτικοί χώροι.

Βάλτε τα φρούτα και τα λαχανικά σας σε ψάθινα καλάθια και δώστε στυλ τοποθετώντας στα ανοιχτά ράφια τα βιβλία μαγειρικής σας!

7 Ξεχωριστοί Πάγκοι Κουζίνας που θα Λατρέψετε

Κάντε έξτρα χώρο δίπλα στον πάγκο εργασίας μας με ένα σταντ δίσκου!

Ένα απλό σταντ δίσκου που ανοίγει και κλείνει, είναι η πιο εύκολη λύση για έξτρα χώρο εργασίας στην κουζίνας σας, ακόμα και για να ακουμπάτε απλά τον καφέ σας την ώρα που μαγειρεύετε ή για να τοποθετείτε εκεί βοηθητικά σκεύη. Δεν χρειάζεται να έχετε ένα σταθερό δίσκο γιατί κάθε φορά μπορεί να σας χρησιμεύει σε διαφορετικούς σκοπούς.

Ένα τραπεζάκι σαν και αυτό θα σας φανεί πολύ χρήσιμο μέσα στην κουζίνα.

Δώστε μια τελείως κλασάτη εκδοχή στο σαπούνι των πιάτων σας τοποθετώντας το σε ένα δοχείο λαδιού!

Αφήστε τα πλαστικά μπουκάλια και όλα αυτά τα είδη και οργανώστε το νεροχύτη σας με γυάλινα είδη ή ένα κεραμικό μπολάκι για το σφουγγαράκι σας.

Πετάξτε τα πλαστικά μπουκάλια στην ανακύκλωση και χρησιμοποιήστε γυάλινα.

DIY: Κρεμάστε ένα δίσκο μπροστά απo το παράθυρό σας και βάλτε μέσα τα μυρωδικά σας!

τι θα χρειαστείτε: ένα στρογγυλό ξύλο κοπής ή ένα ξύλινο δίσκο, σκοινί και τα γλαστράκια σας!

how to: Κόβουμε τρία κομμάτια από το σκοινί και κάνουμε ένα κόμπο από τη μία μεριά, τοποθετούμε το δίσκο ανάμεσα και βλέπουμε σε πιο σημείο θα πρέπει να κάνουμε τον επόμενο κόμπο. Τον κρεμάμε στο ύψος που θέλουμε και το τοποθετούμε κοντά στο παράθυρο της κουζίνας!

Λίγη πρασινάδα θα κάνει την κουζίνα σας να δείχνει πιο...ζωντανή!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Πράγματα που Πρέπει να Υπάρχουν στην Κουζίνα σας!!

.

Δείτε ποια αντικείμενα παίρνουν θετική ψήφο για την παραμονή τους στην κουζίνα σας και ποια απειλούνται με άμεση αποχώρηση.

Ο Σπύρος σας Δείχνει τι δεν Χρειάζεστε τη Νέα Χρονιά στο Σπίτι σας και τι σας Είναι Απαραίτητο

.

Ήρθε η νέα χρονιά και ο Σπύρος σας αποκαλύπτει τι πρέπει να πετάξετε από το σπίτι σας.

6 Λόγοι να Βάλετε Αυτά τα Πλακάκια στην Κουζίνα σας

.

Σας παρουσιάζουμε φωτογραφικά πειστήρια που αποδεικνύουν γιατί τα πλακάκια αξίζουν μια θέση στην κουζίνα σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Θέλετε ένα πιο Μίνιμαλ Σπίτι; Πετάξτε Αυτά τα 7 Αντικείμενα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καθαρίστε σε Λίγα Λεπτά το Μπάνιο με Αυτόν τον Τρόπο!