Ο Σπύρος σας Δείχνει τι δεν Χρειάζεστε τη Νέα Χρονιά στο Σπίτι σας και τι σας Είναι Απαραίτητο

Κατηγορίες: ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Σπύρος σας Δείχνει τι δεν Χρειάζεστε τη Νέα Χρονιά στο Σπίτι σας και τι σας Είναι Απαραίτητο

Με τον καινούριο χρόνο που φέρνει αλλαγές πρέπει να αλλάξουμε και το σπίτι μας και τη διάθεσή μας. Για να το ανανεώσουμε λοιπόν πρέπει αρχικά να ξεκαθαρίσουμε τα υπάρχοντά μας!

Ξεκαθαρίστε κάνοντας τις εξής ερωτήσεις:

  • έχω χρησιμoποιήσει αυτό το αντικείμενο τον τελευταίο χρόνο;
  • υπάρχει όντως περίπτωση να το χρησιμοποιήσω;
  • αν πήγαινα για ψώνια τώρα, θα το αγόραζα;
  • έχω κάτι παρόμοιο που εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό;
  • μου ταιριάζει ή ταιριάζει στο καθιστικό μου;

Για να φτιάξετε το σπίτι των ονείρων σας θα πρέπει πρώτα να κάνετε ένα γερό ξεκαθάρισμα.

Τι δεν Χρειάζεστε Υπάρχουν κάπια αντικείμενα και μικροέπιπλα στο σπίτι που δεν είναι απαραίτητα και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας γεμίζουν τον χώρο χωρίς να τον ομορφαίνουν. Ποια είναι αυτά; Διάφορα πράγματα που φέρνουν ακαταστασία όπως παλιά περιοδικά, δώρα που τα κρατάμε χωρίς απαραίτητα να μας αρέσουν, ηλεκτρονικές συσκευές και πράγματα που δεν λειτουργούν πια (καλώδια, gadgets, τηλεκοντρόλ, κινητά, CD-DVD). Όλοι μας έχουμε επίσης στο σπίτι εκείνο το μικρό επιπλο που πάντα χτυπάμε στη γωνία (είτε ένα τραπεζάκι που είναι σε περίεργο σημείο, είτε ένα παγκάκι στην κρεβατοκάμαρα μας) και χαρτιά όπως (αποδείξεις, γράμματα, λογαριασμοί, εγχειρίδια από συσκευές, εφημερίδες, χαρτιά περιτυλίγματος, εισιτήρια).

Κουζίνα Ξεφορτωθείτε από την κουζίνα σας τις ηλεκτρικές συσκευές που τις δεν έχετε χρησιμοποιήσει για παραπάνω από ένα χρόνο, σκεύη και εργαλεία που τα έχετε δύο φορές, πράγματα γρατζουνισμένα και σκουριασμένα που δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε πια, πλαστικά σκεύη και συσκευασίες.

Τα σπασμένα αντικείμενα που σκοπεύατε να τα φτιάξετε χωρίς να το έχετε κάνει εδώ και πολύ καιρό

Αυτά λοιπόν ήρθε η ώρα να τα φτιάξετε γιατί ήρθε το WABI SABI Πρόκειται για ένα νέο trend που έρχεται δυναμικά το 2018  και είναι γνωστό ως WABI SABI. Έρχεται από την Ιαπωνία και βασίζεται στην ατέλεια και τη φυσική ροή των πραγμάτων. Τα αντικείμενα στο σπίτι να μεγαλώνουν μαζί σας αλλά πρέπει να τα κρατάτε μέσα στο σπίτι εφόσον είναι χρηστικά. Σημαντικό κριτήριο είναι να παραμένουν όμορφα, ακόμα και αν ο χρόνος τα φθείρει. Αυτή η τάση έρχεται να συμπληρώσει το ρουστικ στυλ!

Στο σπίτι: Χρησιμοποιήστε έπιπλα και αντικείμενα από ξύλο, μέταλλο, πέτρα, φυσικά υλικά, δέρμα. Διακοσμήστε με φυτά και επιλέξτε υλικά που προσφέρουν αρμονία και ηρεμία.

Διακοσμήστε με φυσικά υλικά που φέρνουν αρμονία και ηρεμία σε έναν χώρο.

Υπνοδωμάτιο 2018: Αυτές Είναι οι Μεγαλύτερες Τάσεις Διακόσμησης Φέτος! 

Don’t: αντικείμενα μαζικής παραγωγής πλαστικά και βιομηχανικά

Χρώματα: Χρησιμοποιήστε παλ αποχρώσεις απο τη φύση όπως πράσινο, μπλέ, γκρι και γήινους τόνους. Φέτος είναι πολύ της μόδας το χρώμα της μέντας και το χρώμα του φασκόμηλου.

Τι δεν χρειάζεστε πια Έπιπλα που εξυπηρετούν μόνο λειτουργικούς σκοπούς ή προσωρινά έπιπλα, έξτρα ή προσωρινά έπιπλα που δεν χρειάζονται πια (βάλτε στην αποθήκη σας ή χαρίστε τα σε κάποιον που μπορεί να τα έχει ανάγκη). Προσπαθήστε ακόμα και τα έπιπλα που είναι για αποθήκευση να τα διαλέγετε ώστε να έχουν ταυτότητα και να ταιριάζουν στο χώρο σας.

Ακόμα και τα έπιπλα που λειτουργούν και ως αποθηκευτικοί χώροι πρέπει να έχουν έναν χαρακτήρα.

DIY tips

Η φιλοσοφία του WABI SABI λοιπόν συμπληρώνεται με μια τεχνική που προτείνει να επισκευάζετε τα σπασμένα σας κεραμικά με χρυσό!(Kintsugi). Η συγκεκριμένη τεχνική δίνει στη ρωγμή μια εντελώς νέα και σημαντική διάσταση. Αναδεικνύει την ατέλεια!

Φτιάξτε λοιπόν τώρα τα σπασμένα κεραμικά σας με αυτή την τεχνική!

Δείτε πόσο όμορφο δείχνει το κεραμικό αυτό μπολ με την τεχνική WABI SABI.

Θα χρειαστείτε: Σπασμένα κεραμικά, πιάτα ή και κούπες, κόλλα για κεραμικά και σκόνη χρυσού.

Ηow to: Παίρνετε την κόλλα και τη σκόνη χρυσού και τα αναμειγνύεται. Τοποθετείτε προσεκτικά στη θέση τους τα κομμάτια απο το σπασμένο αντικείμενο ώστε να δείτε πως ακριβώς πρέπει να το κολλήσετε. Βάζετε στις ενώσεις την κόλλα από χρυσό και το κρατάτε μέχρι να κολλήσει και το αφήνετε να στεγνώσει. Και έτσι απλά έχετε το απόλυτο αποτέλεσμα για το νέο trend του 2018.

Διακόσμηση με Έμπνευση από την Κίνα: Η νέα Τάση του 2018

Διακοσμείστε το σπίτι σας!

Τι δεν χρειάζεστε πια Τα μαξιλάρια που αγοράσατε μαζί με τον καναπέ σας! Βάλτε μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη, υφές και χρώματα. Τα μαξιλάρια με φλοράλ pattern είναι και πάλι στη μόδα!

Τι δεν χρειάζεστε πια Ταιριαστά έπιπλα και μεταλλικά στοιχεία! Η τάση φέτος συνεχίζει να είναι mix & match. Μπλέξτε τα ξύλινα με τα μεταλλικά, τα δέρματα με τα ψάθινα και τις γούνες με τα φλοράλ.

Βάλτε το φλοράλ και πάλι στη ζωή σας (η άνοιξη δεν είναι και πολύ μακριά).

Απόλυτο trend είναι ο συνδυασμός διαφορετικών μεταλλικών αποχρώσεων και υλικών μαζί. Μπορείτε, για παράδειγμα, να συνδυάσετε χρυσό με ασημί - μαύρο μέταλλο με μπρουτζινα αντικείμενα.

DON’T -> Ψεύτικα Λουλούδια

Ξεφορτωθείτε τα ψεύτικα λουλούδια από το σπίτι σας.Τα φυτά εσωτερικού είναι απόλυτη τάση όπως έχουμε ξαναπεί! Το 2018 επιβάλει φυτά εσωτερικού χώρου με πολλά patterns όπως οι καλαθέες  και κακτοειδή.

Πετάξτε τα ψεύτικα λουλούδια.

Tips:  Απόλυτο  trend  είναι τα  αερόφυτα που θέλουν  ελάχιστο  νερό  και  δεν χρειάζονται χώμα και γλάστρες!

DIY Tips

Ένα κρεμαστό γλαστράκι από αναδευτήρι!

Να ένα όμορφο διακοσμητικό για την κουζίνα σας.

Φενγκ Σούι: Κάντε Αυτές τις Αλλαγές στο Σπίτι σας για να Πετύχετε τους Στόχους σας

Τι θα χρειαστείτε: ένα αερόφυτο, ένα αναδευτήρι από την κουζίνα σας και πετονιά.

Ηow to: πολύ απλά δέστε στο ένα μέρος ένα κομμάτι πετονιά τόσο μακριά ανάλογα με το σημείο που θέλετε να το κρεμάσετε και τοποθετήστε το αερόφυτο. Κρεμάστε το και το μόνο που χρειάζεται είναι να βγάζετε το αερόφυτο και να το βουτάτε σε νερό για δέκα λεπτά μια φορά την εβδομάδα. Δεν χρειάζονται καμία άλλη φροντίδα!

Τι δεν χρειάζεστε;

Δεν χρειάζεστε ένα άδειο τζάκι Αν δεν χρησιμοποιείτε το τζάκι σας αλλά παρόλα αυτά θέλετε να έχετε μια ζεστή γωνιά σε ένα κεντρικό σημείο στο σπίτι σας, πρέπει να το διακοσμήσετε! Γεμίστε το με κεριά ή κορμούς δέντρων, βιβλία, βάζα αλλά και με φυτά. Δώστε την αίσθηση της ζεστασιάς με γούνες, χαλιά, σκαμπό και ψάθινα φανάρια.

Δεν χρησιμοποιείτε το τζάκι; Διακοσμήστε το!

Τips: διαλέξτε κεριά σε ίδιο χρώμα ή αποχρώσεις ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό!

DON’T -> Παλιά έργα τέχνης που δεν μας εκφράζουν πια! Έχετε στο σπίτι σας διάφορες κορνίζες και παλιούς πίνακες με θέματα που δεν σας εκφράζουν πια; Ήρθε η στιγμή για ανανέωση! Ανανεώστε το θέμα στα κάδρα σας με φρέσκιες ιδέες. Βάλτε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι ύφασμα με ιδιαίτερο pattern, prints με στοιχεία της φύσης ή κάτι που να σας αντιπροσωπεύει!

Αυτά Είναι τα Χρώματα που θα Δούμε στο Εσωτερικό των Σπιτιών το 2018

DIY tips

Μετατρέψτε ένα παλιό κάδρο σε έναν υπέροχο δίσκο.

Μετατρέψτε τα κάδρα σε δίσκους.

Τι θα χρειαστείτε: ένα κάδρο, ένα-δύο χαρτιά με μοτίβο της επιλογής σας, μια πένσα, κόλλα στιγμής

Ηow to: Βγάλτε από το πίσω μέρος του κάδρου τα γαντζάκια ή τα στηρίγματα της κορνίζας. Ανοίξτε την κορνίζα και βάλτε το χαρτί που έχετε επιλέξει κολλώντας το στο ξύλινο μέρος και κόψτε ό,τι περισσεύει. Εφαρμόστε στη θέση της την κορνίζα.

Ακόμα μια νέα τάση Το μωσαϊκό επιστρέφει και πάλι στη μόδα, σε δάπεδα, τοίχους αλλά και σε έπιπλα και αντικείμενα! Φτιάξτε λοιπόν ένα υπέροχο διακοσμητικό για το σπίτι σας σε στυλ μωσαϊκού!

DIY tips

 Φτιάξτε έναν βιβλιοστάτη

Δείτε πόσο υπέροχος δείχνει αυτός ο βιβλιοστάτης.

Αυτή Είναι η Νο 1 Τάση για το 2018!

 Τι θα χρειαστείτε: μπετό για χειροτεχνίες (έτοιμη συσκευασία με διαλυτικό σε μαγαζιά με χειροτεχνίες), καλούπι από το ρολό από το χαρτί κουζίνας, στένσιλ για το pattern, ακρυλικά χρώματα, πινέλο.

How to: Ακολουθήστε τις οδηγίες για το μπετό. Ανακατέψτε το υγρό με τη σκόνη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αυτό θα είναι έτοιμο να μπεί στο καλούπι. Βάλτε στο ρολό την ποσότητα ανάλογα με το πόσο ψηλά θέλετε να είναι. Αφήστε το για λίγα λεπτά να στεγνώσει. Αφού στεγνώσει σκίστε το ρολό και ο βιβλιοστάτης έχει πάρει το σχήμα που θέλετε. Βάλτε το στένσιλ με το pattern του μωσαϊκού και βάψτε εναλλάξ με τρία χρώματα που έχετε διαλέξει. Έτοιμο!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαμηλά Κρεβάτια: Η νέα Τάση Πάει ένα Βήμα Παραπέρα!

.

Πάρτε ιδέες από αυτά τα μοντέρνα χαμηλά κρεβάτια και εμπνευστείτε για το δικό σας!

Αυτά τα 7 Έπιπλα Ταιριάζουν σε Κάθε Σπίτι ό,τι Διακόσμηση και αν Έχετε

.

Δείτε 7 έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε σπίτι και πώς να τα υιοθετήσετε στη δική σας διακόσμηση!

13 Τρόποι για να Ανανεώσετε το Σπίτι σας με… Μηδενικό Κόστος

.

Δώστε νέο αέρα στον χώρο σας με αυτές τις πανέξυπνες ιδέες και με μηδενικό κόστος.

Φτιάξτε το πιο Όμορφο Διακοσμητικό για το Καθιστικό σας

.

Δείτε πώς θα φτιάξετε αυτό το υπέροχο διακοσμητικό για τον τοίχο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένας Πολύ Απλός Τρόπος για να Αποθηκεύσετε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό Είναι το Πολυτελέστατο Διαμέρισμα στο Οποίο θα Μετακομίσει η Gisele το 2018!
More in ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Ένας Πολύ Απλός Τρόπος για να Αποθηκεύσετε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Δείτε έναν πολύ απλό και οικονομικό τρόπο για να αποθηκεύσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Close