Διακόσμηση με Ρίγες: 5 Τρόποι να τις Βάλετε στο Σπίτι σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Διακόσμηση με Ρίγες: 5 Τρόποι να τις Βάλετε στο Σπίτι σας

Είτε πρόκειται για παραδοσιακές, είτε για μοντέρνες, οι ρίγες – ειδικά στους τοίχους και στο πάτωμα – προάγουν την τάξη. Έχουν σχεδόν μια αρχιτεκτονική δύναμη, η οποία οδηγεί το μάτι και αναπλάθει τον χώρο. Σε μικρές δόσεις, όπως για παράδειγμα όταν βρίσκονται πάνω σε έπιπλα ή αντικείμενα, γίνονται το ουδέτερο χαρακτηριστικό του κόσμου των σχεδίων, καθώς δεν έχουν μεγάλο ρίσκο και ενσωματώνονται σε όλους τους τύπους δωματίων.

Οι 3 Τάσεις που Έρχονται και οι 3 Τάσεις που Φεύγουν το 2017!

Παρόλο που είναι δύσκολο να κάνει κανείς λάθος χρησιμοποιώντας ρίγες, αυτό που συχνά συμβαίνει είναι να υποτιμάται η δύναμή τους να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο. Οι ρίγες δημιουργούν μια οφθαλμαπάτη που μπορεί να αλλάξει την όψη και το μέγεθος ενός χώρου. Αν, αναρωτιέστε με ποιους τρόπους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρίγες στο χώρο σας, ιδού μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις:

7 Ιδέες για να Έχετε το πιο Ωραίο Μπάνιο του 2017!

Εντάξτε τις σε ένα χρωματικό μοτίβο Τα ριγέ έπιπλα μπορούν να υπερισχύσουν σε ένα δωμάτιο. Αν όμως θέλετε να υπάρχουν αρμονικά, εντάξτε τις ρίγες σε ένα κοινό χρωματικό μοτίβο. Χρησιμοποιήστε δηλαδή διαφορετικές αποχρώσεις, ανοιχτές και πιο σκούρες. Μπορείτε να ταιριάξετε ρίγες με φλοράλ σχέδια, με μοτίβα ζώων, κλπ. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Απλώς φροντίστε να είναι στην ίδια χρωματική παλέτα για να δίνουν την αίσθηση της ενοποίησης του χώρου.

Φροντίστε οι ρίγες να είναι στην ίδια χρωματική παλέτα για να δίνουν την αίσθηση της ενοποίησης του χώρου.

Κάντε τις ρίγες το επίκεντρο Οι ρίγες μπορούν να γίνουν το σημείο εστίασης σε κάθε είδους δωμάτιο. Λειτουργούν σχεδόν ως μαγνήτης για το μάτι! Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να καλύψετε μεγάλες επιφάνειες με μια δραματική ρίγα σε δύο χρωματικούς τόνους για να πλατύνετε ή να μακρύνετε ένα δωμάτιο. Για παράδειγμα, σε αυτή τη φωτογραφία οι ρίγες που βρίσκονται στο πάτωμα οδηγούν το βλέμμα στο παράθυρο και στον εξωτερικό χώρο. Οι ρίγες που βρίσκονται στον τοίχο, δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως είναι ψηλότερος απ’ότι στην πραγματικότητα. Βάλτε ρίγες εκεί που θέλετε να οδηγήσετε το βλέμμα – πραγματικά, έχουν τη δύναμη να το κάνουν.

Οι ρίγες που βρίσκονται στο πάτωμα οδηγούν το βλέμμα στο παράθυρο και στον εξωτερικό χώρο.

Οι πιο Οικονομικοί Τρόποι για να Διακοσμήσετε και να Ομορφύνετε το Υπνοδωμάτιο σας

Χρησιμοποιήστε μικρές δόσεις Αν οι τολμηρές αντιθέσεις δεν είναι στον τύπο σας αλλά θέλετε να εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι ρίγες στην διακόσμηση, ξεκινήστε με μικρές δόσεις. Διακοσμητικοί δίσκοι, φωτιστικά ή μαξιλάρια μπορούν να φωτίσουν τον χώρο σας με την κατάλληλη επιλογή χρωμάτων. Οι φωτεινές ρίγες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αρμονία σε έναν φορτωμένο χώρο. Επίσης, συμβάλλουν ώστε να κρατήσουν ενωμένα πολλά χρώματα στο ίδιο δωμάτιο.

Διακοσμητικοί δίσκοι, φωτιστικά ή μαξιλάρια μπορούν να φωτίσουν τον χώρο σας με την κατάλληλη επιλογή χρωμάτων.

Χρησιμοποιήστε ρίγες με μεγάλη αντίθεση στα λιγότερο αναμενόμενα σημεία Στα δωμάτια που χρησιμοποιούντα λιγότερο (με την έννοια ότι κάποιος δεν περνάει πολύ χρόνο σε αυτά), οι δυνατές ρίγες δίνουν απροσδόκητο στυλ. Τέτοια δωμάτια είναι για παράδειγμα το χωλ. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυνατές ρίγες σε μια ντουλάπα – λειτουργούν όπως λειτουργεί η γραμμή ενός κομψού παλτό!

Στα δωμάτια που χρησιμοποιούντα λιγότερο οι δυνατές ρίγες δίνουν απροσδόκητο στυλ.

Δείτε πως θα Φτιάξετε ένα Υπνοδωμάτιο Διαχρονικό και Ατμοσφαιρικό που δεν θα σας Κουράσει Ποτέ

Ταιριάξτε το μέγεθος της ρίγας με αυτό του δωματίου Όταν αποφασίζετε να εντάξετε τις ρίγες σε ένα δωμάτιο, λάβετε υπόψη σας το μέγεθός του. Σε γενικές γραμμές, οι φαρδύτερες ρίγες ενσωματώνονται καλύτερα σε μεγάλους χώρους και το αντίθετο. Αυτό συμβαίνει γιατί αν βάλετε, για παράδειγμα, μικρές ρίγες σε έναν μεγάλο χώρο, από μακριά δεν θα φαίνονται ή θα φαίνονται σαν κάποια ακανόνιστη υφή και θα χάσουν τη δύναμή τους.

Όταν αποφασίζεται να εντάξετε τις ρίγες σε ένα δωμάτιο, λάβετε υπόψη σας το μέγεθός του.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κανόνας των Τριών: Tι Σημαίνει και πώς θα τον εφαρμόσετε στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας!

.

Τα καλύτερα πράγματα και στη διακόσμηση έρχονται σε τριάδες. Δείτε πώς θα εκμεταλλευτείτε τον Κανόνα των Τριών για να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο όμορφο!

9 Τρόποι να Μεταμορφώσετε το Σπίτι σας με Ταπετσαρία

.

Δείτε τις μοναδικές αλλαγές που μπορούν να γίνουν με ταπετσαρία.

Ό,τι Λάμπει… Είναι Χρυσός! Αυτή είναι η Νέα Μόδα στη Διακόσμηση

.

Οι χρυσοί θρόνοι, τα χρυσά παλάτια και οι χρυσές τραπεζαρίες δεν αποτελούν πια σκηνικό μόνο των παραμυθιών.

Υπόθεση Τοίχος: Δείτε μια Διακοσμητική Ιδέα για Κάθε Χώρο του Σπιτιού

.

Η διακόσμηση τολμά και το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς για να ξεχωρίσετε από τη μάζα!

Μπάνιο: Δείτε πως θα το Διακοσμήσετε για Πρώτη Φορά

.

Μπάνιο σε ενοίκιο; Έτσι θα το κάνετε πιο... δικό σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

πανιά
Καθαριότητα: Μπορείτε να Χρησιμοποιείτε τα Ίδια Πανιά σε Ολόκληρο το Σπίτι;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτή Είναι η Κίνηση που θα σας Χαρίσει την πιο Οργανωμένη Κουζίνα