Δείτε πως Μπορείτε να Αλλάξετε τις Παλιές σας Κορνίζες

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Δείτε πως Μπορείτε να Αλλάξετε τις Παλιές σας Κορνίζες

Οικονομία σημαίνει διαχειρίζομαι έξυπνα κάθε υλικό και επιφάνεια. Δημιουργία σημαίνει ελευθερία και φαντασία.  Έτσι, λοιπόν, αν έχουμε φωτογραφικές κορνίζες ή κορνίζες από κάποιο παλιό έργο τέχνης που κουραστήκαμε με τα χρόνια να βλέπουμε ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε και όχι να τις πετάξουμε.

Το πρώτο και βασικότερο πράγματα που έχουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το χρώμα. Χρησιμοποιώντας σπρέι χρώματος ή χρώμα σε υγρή μορφή (τα προμηθευόμαστε από χρωματοπωλείο) ειδικά για το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η κορνίζα (π.χ. πλαστικό ή ξύλο) έχουμε ήδη μια νέα κορνίζα στα χέρια μας. Συμβουλή: πριν περάσετε το χρώμα αφαιρέστε τα υπόλοιπα στοιχεία της κορνίζας (όπως το τζάμι) και αφού στεγνώσει μπορείτε και πάλι να τα επανατοποθετήσετε στην κορνίζα.

Έχοντας αλλάξει πλέον το χρώμα μιας κορνίζας το μόνο που μας μένει είναι να αποφασίσουμε πως θα θέλαμε να τη χρησιμοποιήσουμε.

5 Βήματα για να Φτιάξετε ένα Ξεχωριστό Βρεφικό Υπνοδωμάτιο!

Αρκετά συχνά οι κορνίζες χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά στοιχεία χωρίς επιπλέον «γεμίσματα». Ως εικαστική άποψη θα μπορούσαμε να επενδύσουμε μονάχα στο χρώμα και να τα κρεμάσουμε σε ένα τοίχο όπως αυτός της εισόδου του σπιτιού ή του χολ που συνήθως στα διαμερίσματα είναι πιο σκοτεινοί. Με τον τρόπο αυτό θα δώσουμε περισσότερη ένταση και ζωηράδα χωρίς πρόσθετα στοιχεία.

Μια μεγάλη τάση αυτή τη στιγμή είναι τα ρετρό πλακάκια και γιατί όχι και σε μια άλλη μορφή από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Αντικαταστήστε την πλάτη μιας κορνίζας με ρετρό πλακάκια και τοποθετήστε τα ως ζωγραφικά έργα στους τοίχους σας. Τα πλακάκια μπορείτε να τα κολλήσετε με κόλλα πλακιδίων (που θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικό εξοπλισμό) πάνω στην ήδη υπάρχουσα πλάτη της κορνίζας.

Φτιάξτε ένα μοναδικό επιτοίχιο «ημερολόγιο» με θεματικές ενότητες από κάποιες στιγμές της ζωής σας. Για παράδειγμα, μπορείτε μέσα σε μία κορνίζα να τοποθετήσετε διαφορετικά στοιχεία από μία σας καλοκαιρινή εμπειρία σε ένα νησί. Μπορείτε να το κάνετε σαν ένα μικρό πάζλ όπου θα αποκαλύπτετε μέρη του νησιού που επισκεφτήκατε με φωτογραφίες και εισιτήρια εισόδου από μουσεία ή συμμετοχής σε θαλάσσια σπορ, κάποια κοχύλια και λίγη άμμο από την αγαπημένη σας παραλία.

Με τόσα που συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας ένας πίνακας υπενθύμισης για το γραφείο κρίνεται απαραίτητος. Χρωματίστε την κορνίζα με ένα χρώμα που σας φτιάχνει τη διάθεση και αφήστε το εσωτερικό του κενό τοποθετώντας μονάχα μονάχα σειρές από σχοινί, που θα καρφώσετε με μικρά καρφιά ( τα βρίσκετε σε καταστήματα με οικοδομικό εξοπλισμό) όπου πάνω τους θα κρεμάτε τις σημειώσεις για να μην «κρεμάει» το πρόγραμμα σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Αποτελεσματικές Λύσεις για Όσους Δεν Έχετε Σίτες στο Σπίτι σας

.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υποκαταστήσετε τις σίτες που λείπουν από τα παράθυρα σας. Δείτε πώς θα τους εφαρμόσετε στο δικό σας σπίτι.

Διακόσμηση για Τολμηρούς: 6 Ρίσκα που Αξίζει να Πάρετε!

.

Ξεγράψτε το βαρετό παρελθόν σας και ξεκινήστε να παίρνετε ρίσκα και στη διακόσμηση. Τα καλά νέα: ενέχουν μικρό κίνδυνο και μεγάλα κέρδη!

Αυτός Είναι ο Χρωματικός Συνδυασμός που θα Δείτε Παντού!

.

Αυτός ο χρωματικός συνδυασμός έιναι από τις μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Πού Μπορείτε να Αγοράσετε τα πιο Οικονομικά Διακοσμητικά;

.

Υπάρχουν κόλπα για ανανέωση που θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο ακριβό από το διακοσμητικό budget σας; Φυσικά και ναι!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Tips για Πεντακάθαρο Πάτωμα Χωρίς Καθάρισμα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έξυπνοι Τρόποι για να Διαχωρίσετε το Εσωτερικό των Συρταριών σας