Υπόθεση Κουρτίνα: 10 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε πριν Επιλέξετε τη Δική σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Υπόθεση Κουρτίνα: 10 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε πριν Επιλέξετε τη Δική σας

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να διαλέξετε τις τέλειες κουρτίνες για το δικό σας σπίτι βρίσκονται εδώ. 

#1 Χρώμα Το χρώμα της κουρτίνας εξαρτάται (και) από το κλίμα της περιοχής όπου βρίσκεται το σπίτι, προκειμένου να εξυπηρετεί εκτός από τις αισθητικές και τις πρακτικές ανάγκες σας. Αν, για παράδειγμα, μένετε σε περιοχές που έχει πολύ κρύο ή πολύ ζέστη καλό θα είναι να μην επιλέγετε κουρτίνες που είναι σκουρόχρωμες.

#2 Διπλές Κουρτίνες Αν δεν μπορείτε να αλλάζετε χειμωνιάτικες-καλοκαιρινές κουρτίνες, επιλέξτε από την αρχή διπλές κουρτίνες (και διπλό κουρτινόξυλο) με πιο ελαφριά υφάσματα εξωτερικά (προς το παράθυρο) και πιο βαριά εσωτερικά, τα οποία το καλοκαίρι θα μένουν ανοιχτά, ώστε να επιτρέπουν στον αέρα να περνάει.

Αυτή είναι η Μόδα στις Κουρτίνες αυτή τη Σεζόν!

thehomeissue_symvouleskourtines02

Διαλέξτε διπλό κουρτινόξυλο για να έχετε δύο διαφορετικές κουρτίνες και ένα πιο "πλούσιο" αποτέλεσμα.

#3 Χειροκίνητος μηχανισμός Για να μην τραβάτε τα υφάσματα τοποθετήστε ένα χειροκίνητο μηχανισμό, ώστε να τραβιέται η κουρτίνα ομοιόμορφα και να μην χαλάει ούτε να λερώνεται.

#4 Κόστος Αν το σπίτι δεν είναι δικό σας, μην επενδύσετε μεγάλο κεφάλαιο για κάτι το οποίο ίσως να μην μπορείτε να αξιοποίησετε αργότερα στο επόμενο σπίτι. Κάντε πιο οικονομικές επιλογές κουρτινών και μπείτε και εδώ για να δείτε πώς μπορείτε να μακρύνετε μια κουρτίνα που είναι η κοντή ή να κοντύνετε μόνοι σας μια μακριά κουρτίνα.

Οι σκουρόχρωμες κουρτίνες ταιριάζουν σε χειμωνιάτικη διακόσμηση.

Οι σκουρόχρωμες κουρτίνες ταιριάζουν σε χειμωνιάτικη διακόσμηση.

#5 Εποχή Τα σκούρα χρώματα ταιριάζουν σε χειμωνιάτικη διακόσμηση ή ανοίγματα με προσανατολισμό στο βορρά, για να προστατεύουν από το κρύο. Τα ανοιχτόχρωμα ελαφρά υφάσματα είναι για καλοκαιρινές εμφανίσεις, γιατί αφήνουν τον αέρα να περνάει αλλά προστατεύουν από τη ζέστη.

#6 Πλάτος Μετρώντας το πλάτος της κουρτίνας, μην αγνοήσετε την αισθητική του σε περίπτωση που θέλετε να φαίνεται ή να κρύβεται το παράθυρο πίσω από αυτήν και υπολογίστε ανάλογα τις διαστάσεις. Αν θέλετε να φαίνεται το παράθυρο ή η μπαλκονόπορτά σας υπολογίστε το αντίστοιχο πλάτος για την κουρτίνα σας.

Τι Διακόσμηση να Υιοθετήσετε με Παράθυρα Χωρίς Κουρτίνες

thehomeissue_symvouleskourtines03

Το κουρτινόξυλο δεν πρέπει να είναι πολύ πιο ψηλά από την μπαλκονόπορτα, όμως αν θέλετε να δώσετε ύψος στον χώρο σας επιλέξτε έναν μηχανισμό που θα σας επιτρέπει να κρεμάσετε τις κουρτίνες σας από το ταβάνι!

#7 Μήκος Το μήκος (ή ύψος) της κουρτίνας αφορά την απόσταση από την κορυφή του κουρτινόξυλου μέχρι το στρίφωμά της. Μην τοποθετήσετε τη βέργα ακριβώς επάνω από την πόρτα ή το παράθυρο αλλά αρκετα εκατοστά πιο πάνω (15-20 εκ.). Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί και από το ύψος του χώρου σας γιατί δεν θέλετε να κολλήσετε το κουρτινόξυλο στο ταβάνι αλλά να το βάλετε αρκετά ψηλά ώστε να δώσετε ύψος και αρχοντιά στον χώρο.

#8 Άνεση Για να μετρήσετε μια… «άνετη» κουρτίνα (να μην είναι τσίμα-τσίμα), θα υπολογίσετε το πλάτος του παράθυρου ή της πόρτας επί δύο (ή και επί τρία για ακόμα πιο «πλούσια» κουρτίνα).

Πρωτοποριακό Trend: Βάλτε Κουρτίνες Ίδιο Χρώμα με τους Τοίχους

f

Όσο πιο ψηλά βάλετε τις κουρτίνες σας τόσο πιο ψηλός θα φαίνεται ο χώρος που βρίσκονται.

#9 Θηλιά Προσοχή, σε περίπτωση που διαλέξετε κουρτίνα με θηλιά υπολογίστε το ύψος, με τη θηλιά να είναι δεμένη επάνω στο κουρτινόξυλο.

#10 Παράθυρο μπάνιου Στο παράθυρο του μπάνιου, διαλέξτε ή ένα βαμβακερό ύφασμα που πλένεται εύκολα ή ένα ένα ρόμαν από μπαμπού για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακοσμητικές μεμβράνες για τα παράθυρα

.

Ένα λεπτό φιλμ διακοσμεί, απομονώνει, περιόριζει την ηχορύπανση, φροντίζει να μην έχετε απώλειες στη θέρμανση και στο κλιματιστικό και είναι πολύ οικονομικό ή ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορεί να κοστίζει και κάτι παραπάνω. Η επιλογή όπως πάντα είναι δική σας.

Τι Διακόσμηση να Υιοθετήσετε με Παράθυρα Χωρίς Κουρτίνες

.

Να τι μπορείτε να κάνετε αν αποφασίσετε να μην βάλετε κουρτίνες!

Κάντε το Δωμάτιο σας Σουίτα Πέντε Αστέρων Εύκολα και Οικονομικά!

.

Ακόμη ονειρεύεστε το δωμάτιο του υπέροχου ξενοδοχείου που περάσατε τις διακοπές γιατί ήταν πιο στυλάτο, πιο πολυτελές, πιο προσεγμένο, πιο άνετο, γενικά... «πιο» σε όλα του από το σπίτι σας. Ποιος είπε πως δεν μπορείτε να το έχετε;

Κουρτίνες... χωρίς Κιτρινίλες

.

Ερχεται εποχή «ανασύνταξης» για όλο το σπίτι, συνεπώς ήρθε η ώρα να καθαρίσετε και τις κουρτίνες από τις κιτρινίλες - ιδιαίτερα των τσιγάρων -, οι μυρωδιές και το γάριασμα των οποίων μπορούνθα εξαφανιστούν με τον πιο απλό τρόπο.

Καθιστικό: Τα Βασικά Tips Διακόσμησης για Αρχάριους!

.

Το απαραίτητο συστατικό για να ξεχειλίσει ο χώρος σας με στυλ, είναι οι προσωπικές πινελιές μέσα από έξυπνες παρεμβάσεις και επιλογές.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

επόμενη μεγάλη τάση
Αυτή Είναι η Επόμενη Μεγάλη Τάση στο Μπάνιο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ρούχα
Αυτός Είναι ο Λόγος που τα Ρούχα σας Δεν Πλένονται Καλά και Χαλάτε και Χρήματα Άσκοπα!