Μεταμορφώστε τις Κουρτίνες σας με Λιγότερο από 5 Eυρώ!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μεταμορφώστε τις Κουρτίνες σας με Λιγότερο από 5 Eυρώ!

Η κουρτίνα είναι το απαραίτητο αξεσουάρ κάθε δωματίου καθώς χαρίζει κατά πολύ στη συνολική του διακόσμηση ενώ το «ντύνει» όμορφα κάνοντάς το πιο ζεστό.  

Σε περίπτωση που έχετε βαρεθεί τις κουρτίνες σας μπορείτε να τις αλλάξετε ή ακόμα καλύτερα για περισσότερη οικονομία να τις μεταποιήσετε.

Εύκολο DIY: Κάντε την Κουρτίνα του Μπάνιου σας Ξεχωριστή

Βελτιώστε το μήκος Μια έξυπνη λύση είναι να αλλάξετε τις κουρτίνες από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Το πιθανό πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσετε είναι το μήκος της κουρτίνας. Στην περίπτωση που η κουρτίνα σας είναι κοντή μπορείτε να την επιμηκύνετε χωρίς ραψίματα και υφάσματα. Πάρτε ένα χοντρό σχετικά σχοινί από φυσικό υλικό που είναι και μεγάλη τάση και δημιουργήστε καινούργιες θηλιές. Ανάλογα με τα ανοίγματα-τρύπες που έχει η κουρτίνα τόσες θα είναι και οι θηλιές που θα φτιάξετε από σχοινί. Φροντίστε τα σχοινιά που θα κόψετε να είναι ισομερή έτσι ώστε να «πέφτει» ομοιόμορφα η κουρτίνα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε τουλάχιστον 10 εκατοστά. Με τα σχοινιά μπορείτε εύκολα να τη ρυθμίσετε στο μήκος που τη θέλετε. Κόστος αλλαγής 5 ευρώ.

Η αύξηση του μάκρους της κουρτίνας με σχοινιά είναι μια έξυπνη λύση.

Η αύξηση του μήκους της κουρτίνας με σχοινιά είναι μια έξυπνη λύση.

Πόσα Μπορείτε να Καταλάβετε για τον Χαρακτήρα Κάποιου από την Κουρτίνα του Μπάνιου

Χρησιμοποιήστε πιαστράκια Φυσικά υπάρχει και η αντίθετη περίπτωση που η κουρτίνα είναι μακριά και δεν θέλετε να την κόψετε έτσι ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε άλλο χώρο του σπιτιού σας αργότερα. Με τον απλό και παραδοσιακό τρόπο θα δώσετε τη λύση.  Γυρίστε την μέχρι το μήκος που θέλετε και κρεμάστε τη με τα πιαστράκια που θα βρείτε σε όλα τα μαγαζιά με είδη κρέμασης. Θα φαίνεται σαν σχέδιο της κουρτίνας και θα δώσει ένα πιο ανάλαφρο στιλ. Κόστος αλλαγής 5 ευρώ.

Με τα ειδικά πιαστράκια θα την φέρετε στο κατάλληλο μήκος έτσι ώστε να μην την πατάτε.

Με τα ειδικά πιαστράκια θα την φέρετε στο κατάλληλο μήκος έτσι ώστε να μην την πατάτε.

Γρήγορο DIY: Φτιάξτε μια Πανέμορφη Κουρτίνα χωρίς Ράψιμο!

Προσθέστε ύφασμα Αν τώρα θέλετε να προσθέσετε μήκος στην κουρτίνας σας και η ιδέα με τα σχοινιά δεν είναι η ιδανική για εσάς τότε προσθέστε ένα κομμάτι υφάσματος χωρίς ράψιμο! Το ύφασμα μπορεί να προστεθεί είτε από την κάτω πλευρά είτε από την πάνω δημιουργώντας μια φοβερή διχρωμία στην κουρτίνα σας. Αν η κουρτίνα σας είναι μονόχρωμη προσθέστε μια φάσα με έντονα χρωματικά μοτίβα αν πάλι είναι πολύχρωμη και με σχέδια προσθέστε μια μονόχρωμη φάσα. Για να το πετύχετε χωρίς ράψιμο, αγοράστε την θερμοκολλητική υφασμάτινη ταινία (θα τη βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας αλλά και μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ) που την τοποθετείται στην ένωση και απλά σιδερώνοντας ενώνετε τα κομμάτια. Διευκολύνει στο ρέλιασμα χωρίς ράψιμο. Για πιο βαριά υφάσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ταινίες, τη μία δίπλα στην άλλη. Αυτή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για να κοντύνετε κουρτίνα χωρίς ράψιμο. Κόστος αλλαγής 7 ευρώ.

Tip Για υφάσματα που έχουν θερμοκολλητική ταινία θα πρέπει το πλύσιμο στο πλυντήριο των ρούχων να γίνεται στους 60°C και να μην χρησιμοποιείτε χλώριο. Όσον αφορά το στεγνωτήριο σε κανονική θερμοκρασία ενώ για το σιδέρωμα σε μέτρια θερμοκρασία.

Η διχρωμία θα δώσει ιδιαίτερο στιλ στην κρεβατοκάμαρά σας.

Η διχρωμία θα δώσει ιδιαίτερο στιλ στην κρεβατοκάμαρά σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρό Σπίτι: 6 Λάθη που Κάνετε και Δείχνει Μικρότερο

.

Αυτά τα λάθη συμβαίνουν ακόμα και στα... μεγαλύτερα σπίτια!

Μακριές Κουρτίνες; Πώς να τις Κοντύνετε Χωρίς να τις Κόψετε

.

Ο πιο οικονομικός και εύκολος τρόπος για να κοντύνετε την κουρτίνα σας χωρίς να την κόψετε.

6 Συμβουλές για να Διακοσμήσετε το Πρώτο σας Σπίτι

.

Μια λίστα για να μετατρέψετε το πρώτο σας σπίτι στο χώρο των ονείρων σας.

4 Τρόποι για να Βάλετε Κουρτίνες στο Υπνοδωμάτιο!

.

Βάλτε τις πιο όμορφες κουρτίνες στο υπνοδωμάτιό σας με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Τι Διακόσμηση να Υιοθετήσετε με Παράθυρα Χωρίς Κουρτίνες

.

Να τι μπορείτε να κάνετε αν αποφασίσετε να μην βάλετε κουρτίνες!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ζεν
Αυτό το Σπίτι Έχει Φέρει την Απόλυτη «Ζεν» Ατμόσφαιρα στο Εσωτερικό του

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

9 Είσοδοι Σπιτιού που θα σας Εντυπωσιάσουν