Δείτε τους πιο Κιτς Χώρους Ever!

Κατηγορίες: PLUS +, OMG!

Δείτε τους πιο Κιτς Χώρους Ever!

Οτιδήποτε δρα ενάντια στη δική μας αισθητική μπορεί να χαρακτηριστεί κιτς, ξεπερασμένο, μπανάλ ή ακόμα και παρωχημένο.

Ο όρος, κιτς, που μέχρι το 1970 ήταν γνωστός σχεδόν μονάχα στους φοιτητές της αρχιτεκτονικής, απλώθηκε σε κάθε μορφή έκφρασης, σε σημείο που αλλοιώνονται πλέον τα χαρακτηριστικά του. Φυσικά στις μέρες μας ο όρος έχει γίνει καθαρά ελληνικός με εκφράσεις του τύπου «κιτσαρία», «καρακιτσαριό», «κιτσαρέλα» και πολλά άλλα παράγωγα που ο νους σας μπορεί να βάλει! Ο όρος κίτς πλέον μπορεί να αναφέρεται για τα πάντα! Από ένα φόρεμα, ένα παπούτσι, ένα τραγούδι, μια συμπεριφορά, μια τηλεοπτική εκπομπή και κυρίως για πράγματα που έχουν να κάνουν με την αισθητική μας! Μιλώντας για διακόσμηση  πολλά αντικείμενα, χρωματικοί συνδυασμοί, έπιπλα ακόμα και κτίρια μπορούν για κάποιους να χαρακτηριστούν κιτς.

Η καταγωγή του ονόματός του, kitsch είναι γερμανική και προέρχεται από το kitschen, που σημαίνει μαζεύω παλιοπράματα, άχρηστα, από τον δρόμο, ή το verkitschen, που σημαίνει κάνω κάτι φθηνό, το φτηναίνω…

Εμείς σας παρουσιάζουμε κάποιους χώρους που αντικειμενικά μιλώντας κερδίζουν μια θέση στη λίστα με τους πιο κιτς που έχουμε δει!

Κύρια χαρακτηριστικά του κίτς στοιχείου στη διακόσμηση είναι τα έντονα χρώματα και τα πολλά και διαφορετικά αντικείμενα που απαρτίζουν έναν χώρο. Μια σίγουρα διαφορετική από αυτές που έχετε συνηθίσει να βλέπετε είναι η συγκεκριμένη κουζίνα. Μια χρωματική έκρηξη άκρως κουραστική για τα μάτια, ενώ τα πολλά και διαφορετικά αντικείμενα έχουν βάλει στοίχημα να σπάσουν την αρμονία του χώρου πράγμα το οποίο κέρδισαν με απόλυτη επιτυχία. Φυσικά οι πιο ήπιες αποχρώσεις, οι πιο ξεκάθαρες γραμμές και η αποφυγή της φλυαρίας κάνουν τον χώρο πιο ξεκούραστο και όχι σαν να παίρνετε το πρωινό σας σ’ έναν εξαιρετικά χαρούμενο παιδικό σταθμό!

Τα πολλά και διαφορετικά αντικείμενα έχουν βάλει στοίχημα να σπάσουν την αρμονία του χώρου.

Τα πολλά και διαφορετικά αντικείμενα έχουν βάλει στοίχημα να σπάσουν την αρμονία του χώρου.

Σε ανάλογο στιλ κινείται και η κρεβατοκάμαρα που θα δείτε. Ο χρωματικός «οργασμός» κεντρίζει το βλέμμα κάθε επισκέπτη ενώ τα πολλά και διαφορετικά αντικείμενα που κρέμονται από τον φούξια τοίχο δημιουργούν μια φλυαρία που αγγίζει τα όρια της αρμονίας! Το πάντρεμα και ταυτόχρονα μπέρδεμα πολλών και διαφορετικών στιλ ενοχλούν το μάτι ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν επιμελώς φροντίσει τον ανάλογο έντονο φυσικά τόνο και στα σκεπάσματα του κρεβατιού. Ένα χαοτικό αποτέλεσμα που δεν επιδέχεται επιπλέον αλλαγές πέραν τις ριζικής διαμόρφωσης.

Το πάντρεμα και ταυτόχρονα μπέρδεμα πολλών και διαφορετικών στιλ ενοχλούν το οπτικό πεδίο.

Το πάντρεμα και ταυτόχρονα μπέρδεμα πολλών και διαφορετικών στιλ ενοχλούν το οπτικό πεδίο.

Το επόμενο καθιστικό θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει ως καθιστικό του ρακοσυλλέκτη και με κυρίαρχο σύνθημα «ότι είχαμε το βάλαμε». Κάδρα, φωτιστικά, κουρτίνες, σκαμπό, παραβάν, τραπεζάκια, πλαστικά λουλούδια και ότι άλλο βάζει ο νους και μπορείτε να διακρίνεται στη φωτογραφία. Ένα συνονθύλευμα χρωμάτων, διαφορετικών υλικών και αντικειμένων και όλα αυτά σε μια μόνο γωνιά του καθιστικού. Δε θέλουμε να βάλουμε στο νου μας τι θα μπορούσε να υπάρχει σε ολόκληρο τον χώρο.

Ένα συνονθύλευμα χρωμάτων, διαφορετικών υλικών και αντικειμένων που μόνο πονοκέφαλο μπορεί να προκαλέσει.

Ένα συνονθύλευμα χρωμάτων, διαφορετικών υλικών και αντικειμένων που μόνο πονοκέφαλο μπορεί να προκαλέσει.

Διαβάστε ακόμα: 

Η απέναντι πλευρά του ιδίου καθιστικού κυμαίνεται στο ίδιο χρωματικό φάσμα ενώ έχει δοθεί έμφαση στα πολλά και διαφορετικά μαξιλάρια. Τα κάδρα συνεχίζουν να κοσμούν τον τοίχο που παραδόξως είναι βαμμένος σε αποχρώσεις του λευκού, ενώ η κουρτίνα δεσπόζει υπέροχη και αγέρωχη με το σπάνιο σχέδιό της.

Το μόνο που με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε είναι πόσο άνετος μπορεί να είναι ο καναπές με τα τόσα μαξιλάρια.

Το μόνο που με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε είναι πόσο άνετος μπορεί να είναι ο καναπές με τα τόσα μαξιλάρια.

Σειρά έχει η τραπεζαρία που όπως όλα δείχνουν είναι σε καλύτερη μοίρα από τα υπόλοιπα δωμάτια. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά μίνιμαλ σε σχέση με αυτό που είδαμε στους προηγούμενους χώρους. Τα κάδρα συνεχίζουν να κοσμούν τον κεντρικό τοίχο με διαφορετικές τόσο απεικονίσεις όσο και ξύλινες κορνίζες δημιουργώντας μια ακόμα ανομοιογένεια. Τη θέα των κάδρων σταματά ένα συνονθύλευμα ασύμμετρων φωτιστικών με κινεζικές επιρροές που κάθε άλλο παρά απαρατήρητα παιρνούν και τα οποία ταυτίζονται χρωματικά με την πολύχρωμη μπουχάρα του δαπέδου. Το θετικό της τραπεζαρίας είναι ο φυσικός φωτισμός της αλλά και ο μεγάλος και άνετος χώρος που σίγουρα επιδέχεται πολλές αλλαγές.

Τη θέα των κάδρων σταματά ένα συνονθύλευμα ασύμμετρων φωτιστικών με κινεζικές επιρροές που κάθε άλλο παρά απαρατήρητα τα λες.

Τη θέα των κάδρων σταματά ένα συνονθύλευμα ασύμμετρων φωτιστικών με κινεζικές επιρροές που κάθε άλλο παρά απαρατήρητα τα λες.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά Είναι τα πιο Κιτς Σπίτια στον Κόσμο

.

Δείτε τα 10 πιο κιτς σπίτια που δεν μπορούν να πουληθούν λόγω διακόσμησης.

Αυτή Είναι η πιο Κιτς Καλοκαιρινή Διακόσμηση!

.

Τρομακτικά λάθη καλοκαιρινής διακόσμησης.

Πού Μπορείτε να Αγοράσετε τα πιο Οικονομικά Διακοσμητικά;

.

Υπάρχουν κόλπα για ανανέωση που θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο ακριβό από το διακοσμητικό budget σας; Φυσικά και ναι!

Ακατάστατα Σπίτια: Τα πιο Άσχημα Παραδείγματα προς Αποφυγήν

.

Αυτά είναι τα πιο άσχημα σπίτια που έχουμε δει φέτος.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ιταλική Φοκάτσια στο Τηγάνι!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πίτα με βλήτα Aπό τον Γιώργο Τσούλη