5 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε Πριν Μετακομίσετε σε Ένα Μικρό Σπίτι

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

5 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε Πριν Μετακομίσετε σε Ένα Μικρό Σπίτι

Εκτός από τα θετικά που συνοδεύουν την απόφαση του να μείνετε σε ένα μικρό σπίτι – λιγότερη ακαταστασία, λιγότερα πράγματα για να καθαρίσετε και πιο στοχευμένη και εύκολη διακόσμηση – θα λέγαμε ψέματα αν δεν λέγαμε πως υπάρχουν και μερικές προκλήσεις.

Αυτές οι προκλήσεις, ωστόσο, δεν είναι αξεπέραστες. Δείτε παρακάτω ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μετακομίσετε σε έναν μικρό χώρο και πώς θα πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για μια άνετη καθημερινότητα.

11 Πράγματα που Καθαρίζετε πιο Συχνά απ’ όσο Χρειάζεται

Μειώστε τα υπάρχοντά σας Μπορεί να σας ακούγεται παράλογο, αλλά κάποιες φορές οι πάρα πολλοί αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να αποδειχθούν επιζήμιοι για τον χώρο σας. Το μυστικό στους μικρούς χώρους δεν είναι να ξεκινήσετε βρίσκοντας αποθηκευτικούς χώρους, αλλά να απαναξιολογήσετε τα υπάρχοντά σας και να αποφασίσετε ποια από αυτά δεν χρειάζεστε. Στην συνέχεια μπορείτε να αποφασίσετε ποιοι είναι οι αποθηκευτικοί χώροι που σας χρειάζονται.

μικρό σπίτι

Κάποιες φορές οι πάρα πολλοί αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να αποδειχθούν επιζήμιοι για τον χώρο σας.

Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο Για να φαίνεται ο χώρος σας ευάερος πρέπει πάντα να έχετε ένα πράγμα κατά νου: αφήστε ελεύθερο χώρο. Δώστε στον εαυτό σας τον χώρο να αναπνέει. Ακόμα και απλά πράγματα - όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιείτε πιρούνια αντί για σπάτουλες και κουτάλες σερβιρίσματος – θα σας εξασφαλίσουν περισσότερο χώρο. Βγάζετε, επίσης, πάντα τα λαχανικά και τα φρούτα σας από τις συσκευασίες και τις σακούλες. Απλά πράγματα σαν αυτά θα σας δώσουν τον χώρο που χρειάζεστε.

μικρό σπίτι

Δώστε στον εαυτό σας τον χώρο να αναπνέει.

Μικρός Χώρος; 7 Έξυπνοι Τρόποι για να τον «Μεγαλώσετε»!

Αναγνωρίστε ακριβώς τι χρειάζεστε Μην προσπαθείτε να στριμώξετε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε έναν ήδη διαμορφωμένο χώρο, αλλά αναγνωρίστε εκ των προτέρων πόσο χώρο χρειάζεστε. Αφού το διαπιστώσετε θα χρειαστεί να γίνετε δημιουργικοί και να διαμορφώσετε τους χώρους που θα σας εξυπηρετήσουν. Γενικά προσπαθήστε να οδηγήσετε τα βλέμματα προς τα πάνω – είναι ένα τρικ που κάνει τους μικρούς χώρους να φαίνονται αρκετά μεγαλύτεροι.

μικρό σπίτι

Μην προσπαθείτε να στριμώξετε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε έναν ήδη διαμορφωμένο χώρο.

Μην διστάζετε να ξοδέψετε κάτι παραπάνω Ο χώρος σας είναι μικρός και αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεστε πολλά πράγματα. Επενδύστε, λοιπόν, σε λίγα και καλά. Προμηθευτείτε ποιοτικότερες εκδοχές καθημερινών αντικειμένων, όπως για παράδειγμα ξύλινες κρεμάστρες αντί για πλαστικές. Στους μικρούς χώρους είναι όλα πιο ορατά και έχουν σημαντικότερο ρόλο απ’ ότι στους μεγάλους.

μικρό σπίτι

Επενδύστε σε λίγα και καλά.

Μικροί Χώροι: Όλα όσα Δεν Πρέπει να Κάνετε Όταν τους Διακοσμείτε

Σταματήστε να ανησυχείτε Είναι ιδιαίτερο θετικό να ζείτε με λίγα πράγματα. Θα συνειδητοποιήσετε πόσα ήταν αυτά που δεν χρειαζόσασταν και πόσο πιο ελαφριοί θα νιώσετε όταν ζείτε μόνο με τα απαραίτητα. Σταματήστε, λοιπόν, να ανησυχείτε και απολαύστε τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει ένα μικρό σπίτι στην καθημερινότητά σας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα Μικρό Διαμέρισμα 43 τμ με το πιο Ιδιαίτερο Υπνοδωμάτιο

.

Είναι μικρό αλλά ψηλοτάβανο και με ένα ιδιαίτερο υπνοδωμάτιο.

10 Πράγματα που αν Υπάρχουν στην Ντουλάπα σας Ίσως Ήρθε ο Καιρός να τα… Ξεφορτωθείτε!

.

Εξαφαλίστε αποθηκευτικό χώρο στην ντουλάπα σας απομακρύνοντας αυτά τα 10 πράγματα.

Ακατάστατο Σπίτι; 6 Tips για Όσους Πιστεύουν ότι Ποτέ δεν θα Καταφέρουν να το Βάλουν σε Τάξη

.

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να οργανώσετε ένα ακατάστατο σπίτι.

5 Διακοσμητικά-Έπιπλα που θα Μεταμορφώσουν τον Χώρο σας!

.

Και όμως υπάρχουν 5 κομμάτια που αν τα αγοράσετε δεν θα χρειαστεί να τα αποχωριστείτε ό,τι στιλ διακόσμησης κι αν επιλέξετε να κάνετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

OMG! Βρήκαμε το Πιο Μικροσκοπικό Πολυτελές Σπίτι του Κόσμου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οι Γαλλίδες μας Αποκαλύπτουν τα Μυστικά τους για Τέλειο Σπίτι