3 Λόγοι που το Σπίτι σας Μπορεί να Γεμίσει Ξαφνικά με Μύγες

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

3 Λόγοι που το Σπίτι σας Μπορεί να Γεμίσει Ξαφνικά με Μύγες

Οι μύγες γίνονται συχνά απρόσκλητοι επισκέπτες στα σπίτια μας καθώς εισβάλουν ξαφνικά μέσα σε αυτά.

Ανεξάρτητα από το είδος τους, η παρουσία τους μπορεί να γίνει ανησυχητική γιατί τα έντομα αυτά μεταδίδουν παθογόνα που προκαλούν ασθένειες και άλλες λοιμώξεις.

Παρακάτω θα δείτε τους 3 βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό:

Τροφές σε αποσύνθεση

Οι περισσότερες μύγες τρέφονται με οργανική ύλη. Για παράδειγμα ένα παρατημένο φαγητό πάνω στον πάγκο της κουζίνας, αποφάγια που έχετε πετάξει στον κάδο απορριμμάτων, σάπια ή πολύ ώριμα φρούτα, όπως και λιμνάζοντα νερά ή τροφές που έχουν πέσει μέσα στις σωληνώσεις του νεροχύτη.

Επομένως ένας λόγος που βλέπετε ξαφνικά το σπίτι να γεμίζει με αυτές είναι η αποσύνθεση ορισμένων τροφών.

Υψηλές θερμοκρασίες

Οι μύγες «αγαπούν» τη ζέστη. Όταν ο υδράργυρος αγγίξει ή ξεπεράσει τους 24 βαθμούς κελσίου, τότε είναι πολύ πιθανό να τις βρείτε μπροστά σας.

Αναπαράγονται πολύ γρήγορα

Σύμφωνα με το «Better Homes & Gardens», τα περισσότερα είδη μυγών αναπαράγονται πολύ γρήγορα. Εάν εντοπίσετε μία ή δύο μύγες και δεν τις ξεφορτωθείτε άμεσα, ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Η μέση διάρκεια ζωής τους είναι μεταξύ 15 και 30 ημερών, ανάλογα με το πόση τροφή μπορούν να βρουν.

Παρόλα αυτά μέσα σε αυτό το τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οι θηλυκές μύγες μπορούν να γεννήσουν έως και 500 αυγά, ενώ χρειάζονται μόνο 7 έως 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής τους.

Φανταστείτε ότι πέντε μόνο μύγες μέσα στην κουζίνα σας, αρκούν για να σας φέρουν αντιμέτωπους με άλλες δύο χιλιάδες σε λιγότερο από ένα μήνα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προφυλαχτείτε από την εισβολή τους:

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτές σε περίπτωση που ήδη υπάρχουν μέσα στο σπίτι είναι να βρείτε την πηγή απ’ όπου προέρχονται και να την εξαλείψετε. Επιπλέον καλό είναι να λάβετε τα εξής μέτρα:

Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε καθαρό το σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε σχεδόν σε καθημερινή βάση την ηλεκτρική σκούπα, σκουπίστε καλά όλες τις επιφάνειες ιδίως στην κουζίνα για να είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα τροφών και φροντίστε να καθαρίζετε καλά τον νεροχύτη και τις σωληνώσεις των υδραυλικών εγκαταστάσεων γιατί αποτελούν ιδανικά σημεία για την αναπαραγωγή τους.

Μην αφήνετε ανοιχτό το καπάκι του κάδου των απορριμμάτων σας

Τα αποφάγια και γενικότερα τα οικιακά απορρίμματα δίνουν τροφή στις μύγες προσφέροντάς τους ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να αναπαραχθούν. Καλό είναι λοιπόν να κλείνετε το καπάκι και να καθαρίζετε καλά τον κάδο σας κάθε φορά που αλλάζετε σακούλα.

Κάτι άλλο που θα βοηθήσει είναι να διατηρείτε καθαρά και τα μπολ του κατοικίδιού σας γιατί και εκεί υπάρχουν υπολείμματα που σίγουρα προσελκύουν μύγες και άλλα πολύ πιο ενοχλητικά έντομα όπως οι κατσαρίδες.

Κλείστε τυχόν ρωγμές στους τοίχους και βάλτε σίτες σε μπαλκονόπορτες και παράθυρα

Οι μύγες ζουν κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο δεν είναι δύσκολο γι’ αυτές να εισβάλλουν μέσα στο σπίτι, σε περίπτωση που βρουν μια πηγή τροφής και ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή τους.

Για να είστε πιο προστατευμένοι κάντε έναν καλό έλεγχο στο σπίτι για να κλείσετε τυχόν ρωγμές και τοποθετήστε οπωσδήποτε σίτες στις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Αποθηκεύστε σωστά τα τρόφιμά σας

Όταν ανοίγετε μια συσκευασία από όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, καφέ, αλεύρι, ζάχαρη κ.ο.κ. καλό είναι να αποθηκεύετε το περιεχόμενό της σε κλειστά δοχεία. Επίσης καλό είναι να μην αφήνετε τα φρούτα στην φρουτιέρα να ωριμάζουν πολύ γιατί είναι πολύ πιθανό να προσελκύσουν μύγες, έντομα ακόμα και τρωκτικά.

Σε περίπτωση που δείτε ότι το πρόβλημα επιμένει, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε εταιρεία απεντόμωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ετοιμάστε το Σπίτι σας για Ξαφνικούς Καλεσμένους σε 15 Λεπτά το Πολύ! 

.

Κι όμως, οι ξαφνικοί καλεσμένοι δεν πρέπει να σας βρουν απροετοίμαστους.

Οι 10 Τροφές που Αυξάνουν τα Επίπεδα Κερατίνης

.

Αν θέλετε να ενισχύσετε με φυσικό τρόπο τη σύνθεση κερατίνης στο σώμα σας, δείτε ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές.

Ο Έξυπνος Τρόπος για να Οργανώσετε Ένα Μικρό Υπνοδωμάτιο σε 15 Λεπτά!

.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να βαλετε σε τάξη το υπνοδωμάτιό σας είναι αυτός.

10 Τips για να Αποκτήσετε το πιο Καθαρό Σπίτι

.

Δείτε πως θα οργανώσετε καλύτερα το καθάρισμα του σπιτιού σας με έξυπνους τρόπους που ποτέ δεν είχατε φανταστεί.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μπιφτέκια στο BBQ από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πένες με Βότκα και Σολομό από τον Άκη Πετρετζίκη