Κόψτε Αυτές τις 10 Σπατάλες του Σπιτιού και Εξοικονομήστε Χρήματα

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Κόψτε Αυτές τις 10 Σπατάλες του Σπιτιού και Εξοικονομήστε Χρήματα

Υπάρχουν κάποια έξοδα που κάνουμε για το σπίτι που χωρίς να το καταλάβουμε καταναλώνουμε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας σε αυτά δίχως λόγο. Δείτε πώς κόβοντας μερικές σπατάλες θα εξοικονομήσετε χρήματα.

Ψώνια με λίστα Οι καιροί που πηγαίναμε στο super market και ψωνίζαμε ανεξέλεγκτα δίχως αύριο έχουν προ πολλού περάσει. Κρατήστε μια λίστα για τα ψώνια σας και τηρήστε την με σεβασμό και ευλάβεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως η τσέπη σας θα ξεκινήσει να χαίρεται μερικά χρήματα παραπάνω!

σπατάλες

Κρατήστε τη λίστα για τα ψώνια και μη λοξοδρομείτε στους διαδρόμους των super market.

Online παραγγελίες Τα pizzaboy θα συνεχίσουν να έρχονται ακόμη, για το προσεχές μέλλον τουλάχιστον. Ο τρόπος παραγγελιών, όμως, έχει αλλάξει και αυτό θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε υπέρ σας. Ο παραδοσιακός τρόπος για την παραγγελία από το σπίτι περιελάμβανε τηλεφώνημα το οποίο και χρεωνόσασταν και η συνομιλία πολλές φορές ήταν και κουραστική, αμφότερα. Πραγματοποιείστε τις παραγγελίες σας για φαγητό ηλεκτρονικά και εκμεταλλευτείτε τις αμέτρητες προσφορές που παρέχουν όλα τα, μεγάλα τουλάχιστον, καταστήματα σίτισης, έξυπνα και οικονομικά μέσω μιας συσκευής που συνδέεται με το διαδίκτυο.

σπατάλες

Βρείτε τις ηλεκτρονικές προσφορές των καταστημάτων σίτισης και εκμεταλλευτείτε τις υπέρ σας.

Αγοραπωλησίες ειδών second hand Τα περισσότερα είδη που αγοράζουμε χάνουν την αξία τους από την ώρα που τα κατακτούμε. Αντίθετα, σε αγορές προϊόντων second hand έχετε τη δυνατότητα να βρείτε βίντατζ κομμάτια που δεν χάνουν ποτέ την αξία τους ακόμη κι αν η τιμή τους έχει πέσει στα τάρταρα. Συν τοις άλλοις υπάρχουν και ανταλλακτικές υπηρεσίες σε καταστήματα ή ακόμη και μεταξύ ιδιωτών. Επίσης, πολλά από τα υπάρχοντά σας μπορείτε να τα πουλήσετε κιόλας!

σπατάλες

Κάτι που για εσάς είναι άχρηστο για κάποιον άλλο μπορεί να είναι θησαυρός.

7 Έξυπνα Tips για να Μειώσετε τα Καθημερινά Έξοδα Σπιτιού

Αγορές με το τεμάχιο Στα μεγάλα υπερκαταστήματα μπορεί πολλές φορές να πετυχαίνουμε χαμηλές τιμές στα προϊόντα ειδικά όταν πρόκειται για είδη μαναβικής, τα οποία όμως πωλούνται σε συσκευασίες. Η αγορά αυτή σε χαμηλές τιμές μπορεί να μας εξυπηρετεί αρχικά. Όταν, όμως, καταλήγουμε να πετάμε τις μεγαλύτερες ποσόστητες γιατί δεν προλάβαμε να της καταναλώσουμε δεν μας αρέσει καθόλου. Αντ’ αυτού ξεκινήστε να αγοράζετε μόνο όσα χρειάζεστε για τις καθημερινές σας ανάγκες. Δείτε τον Οδηγό που έχουμε ετοιμάσει για να μη χρειάζεται να πετάτε καθόλου φαγητό αλλά ούτε και τα χρήματά σας από το παράθυρο!

σπατάλες

Αγοράστε ακριβώς τις ποσότητες που χρειάζεστε.

Γεμίστε Οικονομικά (και Υγιεινά) το Καλάθι του Σούπερ Μάρκετ!

Κρατήστε πάνω σας όσα μετρητά χρειάζεστε Οι πειρασμοί γύρω μας είναι πάντα μεγάλοι και πολλοί. Για το λόγο αυτό κρατήστε πάνω σας μόνο όσα μετρητά χρειάζεστε για την τρέχουσα μέρα και ίσως ένα επιπλέον μικροποσό. Η κάρτα αυτόματης ανάληψης έτσι κι αλλιώς θα είναι πάντα στο πορτοφόλι σας. Αυτό, όμως, θα είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας μπροστά σε μια αγορά καθώς θα σας καθυστερήσει μέχρι να γίνει η ανάληψη και τελικά η αγορά.

σπατάλες

Βέβαια, αυτό προϋποθέτει οι κάρτες σας να είναι μόνο για ανάληψη από ΑΤΜ μηχανήματα και τίποτε άλλο.

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία Η χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ρεύματος νέας τεχνολογίας μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση και στην τσέπη σας αφού είναι σχεδιασμένοι για να καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες ενέργειας απ’ ότι οι λάμπες πυρακτώσεως.

σπατάλες

Αναλογιστείτε και την συνεισφορά σας προς το περιβάλλον και την προστασία αυτού.

Κρατήστε λίστα μηνιαίων εξόδων Δεν είναι λίγες οι φορές που ο μήνας δεν έχει φτάσει καλά καλά στα μέσα του και ο λογαριασμός στην τράπεζα δείχνει να μειώνεται κατακόρυφα με το μηνιάτικο σχεδόν να εξανεμίζεται. Κρατήστε μια λίστα με τις οικονομικές υποχρεώσεις του μήνα και σβήνετε από αυτή το ποσό που της αντιστοιχεί έτσι ώστε να έχετε πλήρη έλεγχο των εξόδων σας.

σπατάλες

Ίσως έτσι να μπορέσετε να αποκτήσετε και κάτι παραπάνω που βάλατε στο μάτι από μια βιτρίνα.

7 Έξυπνα Tips για να Μειώσετε τα Καθημερινά Έξοδα Σπιτιού

Σταματήστε να αγοράζετε πράγματα που ήδη έχετε Μπορεί να ακούγεται αστείο, όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που μπροστά στην ανασφάλειά μας μήπως μας λείπει κάτι από το σπίτι, το αγοράζουμε χωρίς να είμαστε σίγουροι πως μας λείπει. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι αγορές στο super market που αναφέρθηκε παραπάνω. Για να σταματήσετε, όμως, να αγοράζετε εις διπλούν πράγματα ξεκινήστε με το να κάνετε μια απογραφή στα υπάρχοντά σας. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο αλλά η ανταμοιβή σας θα είναι η εξοικονόμηση των χρημάτων σας.

σπατάλες

Όταν μιλάμε για απογραφή πραγμάτων δεν αναφερόμαστε μόνο στα της κουζίνας και τα αναλώσιμα αλλά εφ’ όλης της ύλης των υπαρχόντων σας.

Κάντε έξυπνες αγορές Δεν είναι ανάγκη να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου όταν γύρω μας συμβαίνουν πράγματα προσοδοφόρα για την τσέπη μας. Τουλάχιστον για τα αναλώσιμα και τα τρόφιμα μπορείτε να παρακολουθείτε τις προσφορές που βγαίνουν από τα μεγάλα καταστήματα και σύμφωνα με τις ανάγκες και τη λίστα που αναφέρθηκε πρώτη πρώτη να πραγματοποιείτε τις αγορές σας από το σωστό κατάστημα τη σωστή στιγμή. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα υπόλοιπα είδη που θέλετε να αποκτήσετε.

σπατάλες

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις προσφορές από κάθε κατάστημα συγκεντρωτικά μέσω ηλεκτρονικών σελίδων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία και να αποκτάτε ότι θέλετε τη σωστή στιγμή και στη σωστή τιμή.

Εκμεταλλευτείτε προσφορές καταστημάτων που βρίσκονται ακόμη κι αν βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου!

Πάρτε τον έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών Οι συσκευές παλαιάς τεχνολογίας δυστυχώς καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Καλό θα ήταν να τις αντικαταστήσετε με νέας τεχνολογίας κάτι όμως το οποίο μπορεί και να μην είναι εφικτό τη δεδομένη στιγμή. Μπορείτε, όμως, να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συσκευών σας όπως με το να μην αφήνετε σε κατάσταση αναμονής καμία συσκευή τηλεόρασης, ραδιοφώνου, υπολογιστή κλπ. Ακόμη και αυτή η μικρή κίνηση μπορεί να σας απαλλάξει από την καταβολή χρημάτων άνευ λόγου.

σπατάλες

Κλείστε κάθε ηλεκτρική συσκευή από τον διακόπτη της συσκευής και όχι από το τηλεχειριστήριο για να κάνετε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξοικονομήστε χρήματα και ενέργεια για όλο το σπίτι

.

Κάντε τη σωστή διαχείριση ενέργειας -και κατά συνέπεια και των χρημάτων σας- μέρος της ρουτίνας σας με εύκολες πράξεις. Διότι το πώς ζούμε μας αφορά όλους.

Πώς να Κάνετε Λίγη Οικονομία Ακόμα και στις Διακοπές

.

Λύσεις, ιδέες και τρόποι για να εξοικονομείτε χρήματα ακόμα κι όταν βρίσκεστε στις διακοπές σας!

Να τι Καίει Πάρα Πολύ Ρεύμα Μέσα στο Σπίτι σας

.

Αυτές είναι οι 5 ηλεκτρικές συσκευές που καίνε πάρα πολύ ρεύμα.

Κουίζ: Πόσο καλά Χειρίζεστε τα Χρήματά σας;

.

Ανακάλυψτε αν κάνετε έξυπνες αγορές ή αν ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματα και το κομπόδεμά σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

υπνοδμωάτιο
16 Πράγματα που θα Μεταμορφώσουν το Υπνοδωμάτιό σας σε Επίγειο Παράδεισο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ζυγαριά
Μάθετε Γιατί Ενώ Κάνετε Δίαιτα η Ζυγαριά δεν Λέει να Κουνηθεί!