11 Πράγματα που Φέρνουν Πολύ Κακή Τύχη σε Έναν Γάμο! 

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

11 Πράγματα που Φέρνουν Πολύ Κακή Τύχη σε Έναν Γάμο! 

Κατά τη διάρκεια των αιώνων πολλές παραδόσεις έχουν αλλάξει σε ότι αφορά τις γαμήλιες τελετές και το μυστήριο του γάμου γενικότερα. 

Παλαιότερα, βέβαια, υπήρχαν πολλές προλήψεις τις οποίες φοβόντουσαν τα μελλόνυμφα ζευγάρια. Εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε όλες τις «τρελές» προλήψεις που υπάρχουν και να σας πούμε πως δεν πιστεύουμε σε καμιά από αυτές. Εσείς;

Το να παντρευτείτε Σάββατο Μπορεί να είναι η πιο δημοφιλής μέρα της εβδομάδας για να παντρευτείτε αλλά σύμφωνα με την Βρετανική λαογραφία ο σαββατιάτικος γάμος είναι κακή τύχη. Για να είστε ακόμα πιο «ασφαλής» μην επιλέξετε να παντρευτείτε 13 Μαϊου ειδικά αν αυτή η μέρα πέφτει και Σάββατο.

Γιατί Αυξάνεται το Βάρος Μετά τον Γάμο;

Το να πέσει κάτω δαχτυλίδι κατά τη διάρκεια της τελετής Η παράδοση λέει πως αν πέσει στον οποιοδήποτε ένα δαχτυλίδι κάτω κατά τη διάρκεια του μυστηρίου τότε εκείνο το άτομο θα πεθάνει. Μπορεί να σας ακούγεται αστείο κάτι τέτοιο - και να είναι φυσικά- αλλά οι παλιοί τα πίστευαν κάτι τέτοια και τα πρόσεχαν πολύ.

γάμος

Μην σας πέσει κάτω το δαχτυλίδι του γάμου.

Το να χρησιμοποιείτε το επώνυμο του συζύγου σας πριν το γάμο Όσο κι αν θέλετε να γίνεται κυρία Κοκοβίκου καλό είναι πριν την τελετή να χρησιμοποιείτε το δικο σας επώνυμο. Η παράδοση λέει πως αν δεν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή ο γάμος τελικά δεν θα γίνει.

Το να δέχεστε μαχαίρια ως δώρο γάμου Μπορεί να θέλετε πολύ για την ολοκλήρωση του νοικοκυριού σας ένα σετ ακριβά μαχαίρια αλλά αν είστε προληπτικοί μην το βάλετε καν στη λίστα γάμου. Μιας και τα μαχαίρια κόβουν πράγματα στα 2 μερικοί πιστεύουν πως αυτό το δώρο μπορεί να οδηγήσει σε χωρισμό.

Ασφάλεια και Προστασία: 7 Πράγματα που Πρέπει να Σταματήσετε να Κάνετε με τα Μαχαίρια

γάμος

Τα μαχαίρια δεν είναι ωραίο δώρο γάμου.

Το να σας κάνουν δώρο ένα ρολόι Σύμφωνα με την Κινέζικη κουλτούρα το ρολόι ως δώρο γάμου φέρνει κακή τύχη γιατί η λέξη «ρολόι» στα Μανδαρίνικα σημαίνει «τέλος».

γάμος

Μην δεχτείτε ρολόι ως δώρο.

Το να δει ο γαμπρός τη νύφη με το νυφικό πριν το γάμο Παλαιότερα το να δει ο γαμπρός τη νύφη με το νυφικό πριν την τελετή θεωρούνταν μεγάλη γρουσουζιά.

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τη ζήλεια Κατά τη Βικτωριανή εποχή είχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο που μιλούσε για τη σημασία του κάθε λουλουδιού. Το κίτρινο, λοιπόν, συμβόλιζε τη ζήλεια σε μια σχέση και έτσι λένε πως δεν είναι καλό η νύφη να έχει στο γάμο της τριαντάφυλλα σε αυτό το χρώμα.

γάμος

Μην βάλετε κίτρινα τριαντάφυλλα στην ανθοδέσμη σας.

Δανεικές πέρλες Παρόλο που πολλές νύφες φοράντε τις μαργαριταρένιες πέρλες της μαμάς ή της γιαγιάς τους, η παράδοση λέει ότι οι πέρλες αντιπροσωπεύουν τα μελλοντικά δάκρυα στο γάμο.

Το να ράβει η νύφη το δικό της νυφικό Μπορεί τα diy να είναι πολύ της μόδας τελευταία αλλά καλό είναι να πρόκειται να γίνεται σύντομα νύφη να μην ράψετε μόνοι σας το νυφικό σας. Οι παλιοί πίστευαν πως κάθε βελονιά αντιπροσωπεύει και ένα δάκρυ κατά τη διάρκεια του γάμου.

γάμος

Μην ράβετε μόνοι σας το νυφικό σας.

Το να συναντήσετε μοναχή ή μοναχό στο δρόμο προς την εκκλησία Μερικοί λένει πως αν μια νύφη δει μια μοναχή ή έναν μοναχό ενώ πηγαίνει στην εκκλησία για το γάμο της είναι καταδικασμένη σε μια ζωή χωρίς απογόνους. Φυσικά εμείς δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο.

Αυτά Eίναι τα 8 Καλύτερα Φυτά για Γάμο

Το να συναντήσετε στο δρόμο για την εκκλησία μια έγκυο γυναίκα Παρόλο που κάτι τέτοιο δεν έχει καμιά λογική παλιά πίστευαν πως το να δει η νύφη πριν το γάμο της μια έγκυο δεν είναι καλό σημάδι για εκείνη.

γάμος

Λένε πως οι έγκυες φέρνουν κακή τύχη. Υπερβολές θα πούμε εμείς...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Κάνετε έναν Δυστυχισμένο Γάμο και Πάλι Ευτυχισμένο

.

Πρώτα έρχεται ο έρωτας, ακολουθεί η αγάπη και μετά.... ο γάμος.

5 Σημάδια που σας Λένε ότι Πλησιάζει το Διαζύγιο

.

Μήπως αναγνωρίζετε κάποια από αυτά και στον δικό σας γάμο;

8 Ζευγάρια πού Έχουν Χωρίσει Δίνουν Συμβουλές για να Πετύχει ο Δικός σας Γάμος

.

Μας αποκαλύπτουν τι τους οδήγησε στον χωρισμό και τι έμαθαν μέσα από το διαζύγιό τους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

12 Τροφές που Μπορείτε να Τρωτε Ελεύθερα και να μην Παίρνετε Βάρος!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

jamie oliver
Το Υπέροχο Σπίτι του Jamie Oliver στο Βόρειο Λονδίνο!
More in LIVING +, PLUS +
12 Τροφές που Μπορείτε να Τρωτε Ελεύθερα και να μην Παίρνετε Βάρος!

Φάτε ελεύθερα αυτές τις τροφές χωρίς να παίρνετε βάρος.

Close