7 Πράγματα που Πρέπει να Σταματήσετε να Κάνετε με τα Μαχαίρια

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

7 Πράγματα που Πρέπει να Σταματήσετε να Κάνετε με τα Μαχαίρια

Οι σεφ ξέρουν: τα καλά μαχαίρια θέλουν συγκεκριμένο τρόπο χρήσης για να μην χαλάσουν γρήγορα, αλλά και για να προστατευθείτε κι εσείς.

Τα καλά μαχαίρια είναι απαραίτητο εργαλείο για την κουζίνα σας και καλό είναι να τους φέρεστε όπως τους αξίζει για να είναι κι αυτά με τη σειρά τους καλά μαζί σας. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε να κάνετε με τα μαχαίρια σας αν θέλετε να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για καιρό.

Μην τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων Είναι λάθος να πλένετε τα μαχαίρια σας στο πλυντήριο πιάτων. Μπορεί να στραβώσουν, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες βλάπτουν το μέταλλο. Προτιμήστε να πλένετε τα μαχαίρια σας στο χέρι με το σφουγγάρι να αγκαλιάζει την μη κοφτερή μεριά και με αρκετή προσοχή για να μην κοπείτε.

6 Μεγάλα Λάθη που Κάνετε στο Πλυντήριο Πιάτων.

Φροντίστε να πλένετε στο χέρι τα μαχαίρια σας μετά από κάθε χρήση.

Φροντίστε να πλένετε στο χέρι τα μαχαίρια σας μετά από κάθε χρήση.

Μην αφήνετε τα μαχαίρια στον νεροχύτη Το ιδανικό είναι να τα πλένετε αμέσως με το που λερώνονται. Αν τα αφήνετε στο νεροχύτη άπλυτα για ώρες θα καταπονήσει το μέταλλο. Κάποια φαγητά περιέχουν οξύ και μπορεί να βλάψουν τα μαχαίρια σας αν δεν τα πλύνετε αμέσως. Το οξύ διαβρώνει το μέταλλο και έτσι τα μαχαίρια χαλάνε γρηγορότερα. Πλύντε τα αμέσως μετά τη χρήση και σκουπίστε τα καλά πριν τα βάλετε στο συρτάρι με τα υπόλοιπα μαχαιροπίρουνα (αν δεν τα σκουπίσετε και τα βάλετε βρεγμένα στο συρτάρι μαζί με άλλα πράγματα αυτό θα οδηγήσει σε μούχλα αλλά και στη δημιουργία βακτηρίων).

Σωστή αποθήκευση μαχαιριών Οι περισσότεροι από εμάς βάζουμε τα μαχαίρια μας σε συρτάρια μαζί με άλλα αντικείμενα και μαχαιροπίρουνα. Η καλύτερη και πιο ασφαλής λύση είναι να βάζετε τα μαχαίρια σας σε ειδικές θήκες ώστε να προστατεύονται από γρατσουνιές και σημάδια. Bonus tip: Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τη θήκη των μαχαιριών σας. Είναι από τα αντικείμενα που δεν καθαρίζονται ποτέ.

Τα μαχαίρια καλό είναι να αποθηκεύονται σε ειδικές θήκες.

Τα μαχαίρια καλό είναι να αποθηκεύονται σε ειδικές θήκες.

Επιλέξτε σωστά την επιφάνεια κοπής Τελευταία κυκλοφορούν πολλοί γυάλινοι πίνακες κοπής, κάτι που είναι μεγάλο λάθος και θα πρέπει να αποφεύγεται οπωσδήποτε. Οι ξύλινοι δίσκοι κοπής είναι οι καλύτεροι και για να επιλέξετε τον κατάλληλο τοποθετήστε το μεγαλύτερο μαχαίρι σας διαγώνια. Η ιδανική επιφάνεια κοπής είναι στη διαγώνιο 5-6 εκατοστά μεγαλύτερη από το μαχαίρι σας.

Μην χρησιμοποιείτε αλιμάριστα μαχαίρια Τα μαχαίρια που έχουν χάσει τη "φόρμα" τους με τον καιρό και δεν κόβουν καλά είναι πολύ επικίνδυνα και μπορείτε να κοπείτε πολύ χειρότερα απ' ό,τι με ένα κοφτερό. Φροντίστε να λιμάρετε συχνά τα μαχαίρια σας για να παραμένουν κοφτερά και να σας διευκολύνουν περισσότερο στην μαγειρική.

Προσέξτε όταν ψιλοκόβετε να κάνετε απαλές κινήσεις.

Προσέξτε όταν ψιλοκόβετε να κάνετε απαλές κινήσεις.

Μην χτυπάτε το μαχαίρι πάνω-κάτω για να ψιλοκόψετε Όταν θέλετε να ψιλοκόψετε κάποιο φαγητό, δεν πρέπει να κάνετε απότομες κινήσεις πάνω κάτω με το μαχαίρι σας γιατί αυτό θα βλάψει τη λεπίδα. Προτιμήστε να κόβετε κουνώντας απαλά το μαχαίρι σε μια συνεχόμενη ταλάντωση. Μπορεί να μην είναι πολύ εύκολο αλλά με λίγη εξάσκηση θα το καταφέρετε.

Μην χρησιμοποιείτε το μαχαίρι αμέσως μετά το λιμάρισμα Το λιμάρισμα του μαχαιριού δημιουργεί μικρά ρινίσματα μετάλλου που μπορεί να μην φαίνονται αλλά υπάρχουν πάνω στη λεπίδα. Φροντίστε να πλένετε το μαχαίρι σας μετά το λιμάρισμα ώστε να μην καταλήξουν τα ρινίσματα μέσα στο φαγητό σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μην Βάλετε ΠΟΤΕ στο Πλυντήριο Πιάτων ΑΥΤΑ!

.

Αυτά είναι τα μαγειρικά σκεύη που είναι αλλεργικά στο πλυντήριο πιάτων!

6 Πράγματα που Δεν Κάνει να Καθαρίζετε με Ξίδι στο Σπίτι

.

Κι όμως υπάρχουν τέσσερα αντικείμενα τα οποία δεν καθαρίζουν με ξίδι-αντίθετα, είναι ο κρυπτονίτης τους!

Τα 10 Tips στην Κουζίνα που Κάθε Νοικοκυρά Πρέπει να Ξέρει

.

Αυτά είναι τα κόλπα που κάθε νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να γνωρίζει στην κουζίνα. για να γλιτώνει χρόνο και χρήμα.

4 Σημεία του Σπιτιού που ΔΕΝ Καθαρίζουν με Ξίδι!

.

Κι όμως υπάρχουν τέσσερα αντικείμενα τα οποία δεν καθαρίζουν με ξίδι-αντίθετα, είναι ο κρυπτονίτης τους!

Πώς να Απαλλαγείτε από τη Σκουριά στα Μαχαίρια

.

Εξαφανίστε τη σκουριά από τα μαχαίρια σας με ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε κουζίνα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μπαμπού
Αυτή η Τάση στα Έπιπλα είναι η πιο Στιλάτη και Διαχρονική Επιλογή για την Καλοκαιρινή Διακόσμηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

υπνοδωμάτιο
9 Ιδέες για να Διακοσμήσετε το Υπνοδωμάτιο με Λίγα Χρήματα