Ποιο Συστατικό Ενυδατώνει Καλύτερα την Επιδερμίδα;

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ποιο Συστατικό Ενυδατώνει Καλύτερα την Επιδερμίδα;

Το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια θεωρούνται masters στην ενυδάτωση, αλλά τελικά ποια είναι η διαφορά τους και ποιο πρέπει εσύ να επιλέξεις;

Ηενυδάτωση είναι το παν αν θέλεις να έχεις λαμπερό, υγιές και σφριγηλό δέρμα. Και επιτυγχάνεται συνήθως με μάσκες ομορφιάς, serums και, βέβαια, την ενυδατική κρέμα προσώπου. Items τα οποία όλες ψάχνουμε ενδελεχώς, ώστε να είμαστε σίγουρες ότι περιέχουν τα καλύτερα ενυδατικά συστατικά, που θα ωφελήσουν το δέρμα μας.

Και ποια είναι τα πιο hot ενυδατικά συστατικά; Το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια. Ναι, και η αλόη, και η πανθενόλη και το γαλακτικό οξύ ενυδατώνουν και είναι ωφέλιμα όταν υπάρχουν σε ένα skincare προϊόν, αλλά σαν το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια… τίποτα. Το θέμα εδώ, ωστόσο, είναι ένα: ποιο από τα δύο ενυδατώνει καλύτερα και ποιο από τα δύο απευθύνεται στη δική σου επιδερμίδα;

Τι κάνει το υαλουρονικό οξύ στο δέρμα
Το υαλουρονικό οξύ μοιάζει με gel και λειτουργεί για να διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και σφριγηλό, προσελκύοντας και συγκρατώντας νερό. Είναι μια ουσία που βρίσκεται εκ φύσεως στο ανθρώπινο σώμα και συγκεκριμένα στις αρθρώσεις, στα μάτια και στο δέρμα. Στις αρθρώσεις παρέχει λίπανση και βοηθά στην άνετη κίνηση, τα μάτια τα ενυδατώνει, ενώ «γεμίζει» το δέρμα βοηθώντας στη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Πολύ σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι το υαλουρονικό οξύ είναι ασφαλές για χρήση στην επιδερμίδα, καθώς δεν προκαλεί καμία αλλεργική αντίδραση. Και είναι και ασφαλές για χρήση τόσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και του θηλασμού. Πού θα το βρεις; Παντού, από ενυδατικές κρέμες και serum, μέχρι λοσιόν και μάσκες ομορφιάς.

Τι κάνουν τα κεραμίδια στο δέρμα
Τα κεραμίδια, από την άλλη πλευρά, είναι λιπαρά οξέα και υπάρχουν επίσης φυσικά στο δέρμα. Συγκεκριμένα, η επιδερμίδα μας αποτελείται κατά 30%-40% από κεραμίδια, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση του επιδερμικού φραγμού και έτσι αποτρέπουν μολύνσεις, αλλά και την ξηρότητα.

Με τις ακραίες καιρικές συνθήκες, όμως, με τη χρήση σκληρών συστατικών που υπάρχουν σε προϊόντα ομορφιάς και με το πέρασμα των χρόνων η ποσότητά τους μειώνεται στον οργανισμό. Και κάπως έτσι είναι αναγκαία η αναπλήρωσή τους, ώστε να αποκατασταθεί η υγρασία της επιδερμίδας και να γλιτώσουμε από ερεθισμούς και ξηρότητα.

Ποιο από τα δύο συστατικά ενυδατώνει τελικά;
Τόσο το υαλουρονικό οξύ όσο και τα κεραμίδια είναι απαραίτητα για την επιδερμίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι είναι Καλό να Φάτε πριν Γυμναστείτε για να Έχετε Ένεργεια;

.

Ποια είναι τα σωστά σνακ για να ασκηθείτε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σας;

Έτσι θα Εξαφανίσετε τις Ραγάδες! 

.

Κάντε τις παρελθόν με τα tips που σας δίνουμε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς Μπορεί η Σωματική Άσκηση να Επηρεάσει τη Γονιμότητα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έχετε Στρες; Επικοινωνήστε με τους Φίλους σας, Λένε οι Ειδικοί