5 Προβλήματα Υγείας που Προκαλεί η Καθιστική Ζωή

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

5 Προβλήματα Υγείας που Προκαλεί η Καθιστική Ζωή

Ο μέσος εργαζόμενος ενήλικας κάθεται τουλάχιστον 9,5 ώρες την ημέρα, χρόνος που μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του.

Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κάθονται πολλές ώρες την ημέρα, κινδυνεύουν να αναπτύξουν άνοια.

Είτε εργάζεστε, βλέπετε τηλεόραση ή παίζετε με το κινητό σας, αν κάθεστε 10 ώρες την ημέρα, έχετε 8% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε άνοια από εκείνους που κάθονται επί εννέα ώρες την ημέρα.

Εάν κάθεστε επί 12 ώρες την ημέρα, έχετε 63% περισσότερες πιθανότητες άνοιας, σύμφωνα με τους ερευνητές στα Πανεπιστήμια της Νότιας Καλιφόρνιας και της Αριζόνας.

Η αδράνεια έχει συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις, προβλήματα ψυχικής υγείας, διαβήτη και κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Οι πολλές ώρες καθιστικής ζωής επιβραδύνουν τον μεταβολισμό, ο οποίος επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να διασπά το λίπος, καθώς και να ρυθμίζει το σάκχαρο και την αρτηριακή πίεση.

Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι φτιαγμένο ούτε για να κάθεται ούτε για να στέκεται πολλές ώρες. Ο στόχος πρέπει να είναι να περπατάμε και να είμαστε σωματικά δραστήριοι:

Δείτε πέντε σοβαρές επιπτώσεις που έχει η καθιστική ζωή στην υγεία μας:

Αδύναμα πόδια
Όταν κάθεστε όλη μέρα, οι μύες του κάτω μέρους του σώματος εξασθενούν, καθιστώντας πιο πιθανό έναν τραυματισμό.

Αύξηση βάρους
Η αδράνεια αναστέλλει την ικανότητα του σώματος να επεξεργάζεται λίπη και σάκχαρα. Μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που περνούν πολύ χρόνο καθιστοί, πήραν περισσότερο βάρος στην περίμετρο της μέσης, που είναι το πιο επικίνδυνο σημείο για την αποθήκευση λίπους.

Πόνος στην πλάτη γοφοί
Όταν κάθεστε όλη μέρα, οι γοφοί και η πλάτη σας υποφέρουν. Η κακή στάση του σώματος όταν κάθεστε, βλάπτει την πλάτη σας, προκαλώντας συμπίεση στους δίσκους της σπονδυλικής σας στήλης.

Κίνδυνος καρκίνου
Αν και δεν έχει αποδειχθεί, οι μελέτες δείχνουν ότι η καθιστική ζωή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων της μήτρας, του πνεύμονα και του παχέος εντέρου.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο οnmed.gr.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λειτουργία Θυρεοειδούς: 13 Σημεία-Κλειδιά που Πρέπει να Γνωρίζετε

.

Ο θυρεοειδής αδένας είναι ο μεγαλύτερος ενδοκρινής αδένας στον άνθρωπο και είναι πολύ σημαντικός για τη σωστή λειτουργία όλου του οργανισμού.

Προβιοτικά: Πώς Συμβάλλουν στην Αντιμετώπιση της Κατάθλιψης

.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η υγεία του εντέρου μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία.

Αν Κάνετε Ένα από Αυτά Τότε Σίγουρα Έχετε Στρες!

.

Αυτές οι 4 νευρικές συνήθειες αποτελούν ένδειξη ότι το στρες όχι μόνο σας έχει χτυπήσει την πόρτα, αλλά έχει ήδη εισβάλλει στη ζωή σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Burger με Γύρο από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αν Θέλετε να Χάσετε Βάρος, Κάντε Αυτήν την Αλλαγή στο Μεσημεριανό σας!