Παιδικό στρώμα

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΙΚΟ

Παιδικό στρώμα

Τα μωρά περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο κρεβάτι τους, γι’ αυτό ένα καλό παιδικό στρώμα είναι απαραίτητο.

Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε το κατάλληλο παιδικό στρώμα. Εκείνο, δηλαδή, που θα υποστηρίζει σωστά την ανάπτυξη της σπονδυλικής του στήλης:

  • Το στρώμα πρέπει να είναι καινούργιο. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το στρώμα του προηγούμενου μωρού σας ή το στρώμα που έχετε δανειστεί από έναν φίλο σας ή έναν συγγενή. Εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του παιδιού και έρευνες έχουν καταγράψει ότι μπορεί να ευθύνεται για το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου (SIDS).
  • Εμπιστευτείτε μια αξιόπιστη εταιρεία. Μια εξειδικευμένη εταιρεία στρωμάτων γνωρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ηλικίας. Ετσι θα νιώθετε σίγουροι ότι είναι ορθοπεδικό, υγιεινό, αλλά και άνετο.
  • Το βρεφικό στρώμα πρέπει να προσαρμόζεται και να «ακολουθεί» τις φυσικές καμπύλες του σώματος του μωρού, χωρίς να το πιέζει.
  • Επίσης πρέπει να προσφέρει στήριξη στη σπονδυλική στήλη του μωρού προσφέροντάς του έναν ποιοτικό ύπνο αλλά και το αίσθημα της αγκαλιάς για να χαλαρώνει και να ηρεμεί.
  • Πρέπει να αποτελείται από επιλεγμένα και πιστοποιημένα υλικά. Τα υλικά του στρώματος πρέπει να είναι οικολογικά και φιλικά προς το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Αποφύγετε όσα δεν «αναπνέουν». Ειδικά το ύφασμα του στρώματος πρέπει να είναι αντιαλλεργικό με ειδική επεξεργασία για προστασία από τα ακάρεα, ώστε να αποτρέπει την ανάπτυξη τους όπως και λοιπών μικροοργανισμών, οι οποίοι ευθύνονται για την πρόκληση αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων.
  • Φροντίστε, το στρώμα να έχει τη σωστή διάσταση. Αν μεταξύ του στρώματος και της κούνιας υπάρχει κενό, υπάρχει κίνδυνος το μωρό να παγιδευτεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Τips για να Βρείτε την Τέλεια Κούνια για το Μωρό σας

.

Αυτά πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε κούνια για το μωρό σας.

Τα Χρώματα και Πώς Επιδρούν στο Μωρό Σας

.

Πολλές φορές, ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε τη διάθεση του μωρού σας, είναι να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του δωματίου του. Ορίστε ποια χρώματα να προτιμήσετε και ποια να αποφύγετε.

Βρεφικό Δωμάτιο: Οι πιο Οικονομικές Ιδέες για να του Δώσετε Απίστευτο Στιλ

.

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να φτιάξετε το τέλειο βρεφικό δωμάτιο!

To Βρεφικό Υπνοδωμάτιο... Αλλιώς: 6 Φανταστικές Ιδέες Για τη Διακόσμησή Του

.

Το μικρό σας καταφτάνει; Δείτε 6 ιδέες που θα κάνουν το βρεφικό υπνοδωμάτιο εξίσου μοναδικό με το «δώρο» που σας φέρνει ο πελαργός!

12 Βήματα για Ένα Τέλειο Βρεφικό Υπνοδωμάτιο!

.

Μάθετε τι πρέπει να υπάρχει στο υπνοδωμάτιο που θα υποδεχτεί το δώρο του πελαργού!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σώμα Οδηγισμού: Τα παιδιά... εκπαιδεύονται

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μια ταπετσαρία σας κοιτά… στα μάτια