Αυτό Είναι το Καλύτερο Χαλί για το Δωμάτιο του Μωρού σας

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΙΚΟ

Αυτό Είναι το Καλύτερο Χαλί για το Δωμάτιο του Μωρού σας

Με τις αναρίθμητες επιλογές που υπάρχουν στο εμπόριο, ίσως αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη επιλογή χαλιού για το δωμάτιο του μωρού σας. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: σε κάθε περίπτωση, το βρεφικό δωμάτιο χρειάζεται επένδυση στο πάτωμα. 

Το χαλί είναι μαλακό και όταν το μωρό σας αρχίσει να μπουσουλάει στο πάτωμα χρειάζεται να υπάρχει μια επένδυση που θα προστατεύει τα μικρά του γόνατα, ενώ λίγο αργότερα, η ίδια επένδυση θα το προστατεύσει από ενδεχόμενο πεσίματα στην προσπάθειά του να περπατήσει. Επίσης, το χαλί είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε την ποιότητα του αέρα του δωματίου (κι ας έχετε ακούσει το αντίθετο!). Τα χαλιά αποτρέπουν τη σκόνη και τα αλλεργιογόνα να κυκλοφορούν ελεύθερα στον αέρα, όπου είναι ευκολότερο να τα εισπνεύσει κανείς.

Ποιος τύπος χαλιού, όμως, είναι ο καλύτερος για το βρεφικό δωμάτιο; Για να απαντήσουμε στην ερώτηση, πρέπει πρώτα να δούμε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το χαλί.

Απαλότητα Κάποια χαλιά είναι απαλότερα από άλλα – αναζητήστε το πιο απαλό. Τα τελευταία χρόνια οι τάσεις στα χαλιά κινούνται προς την χρήση των απαλότερων ινών, οπότε θα έχετε και αρκετές επιλογές. Ρωτήστε, λοιπόν, το κατάστημα απ’ όπου θα το προμηθευτείτε για την ποιότητα της ίνας του χαλιού που πρόκειται να αγοράσετε.

χαλί

Κάποια χαλιά είναι απαλότερα από άλλα – αναζητήστε το πιο απαλό.

Πτητικές οργανικές ενώσεις Τα περισσότερα υλικά που συμβάλουν στη δομή ενός σπιτιού περιέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις ή αλλιώς VOCs. Πρόκειται για χημικά που απελευθερώνονται σε μορφή αερίου και φυσικά καταλήγουν στον αέρα του σπιτιού σας. Για να μειώσετε την έκθεση που θα έχει το μωρό σας σε αυτά τα αέρια, αναζητήστε χαλιά με χαμηλά VOCs.  Τα χαλιά που φτιάχνονται από φυσικά υλικά απελευθερώνουν συνήθως λιγότερα VOCs από αυτά που χρησιμοποιούν συνθετικές ίνες.

Δυνατότητα καθαρισμού Τα ατυχήματα με μπιμπερό και πάνες, όπως και η περιέργεια του μωρού σας για τα διάφορα πράγματα που υπάρχουν γύρω του μεταφράζονται συχνά ως λεκέδες στο πάτωμα. Ένα χαλί που δεν θα λεκιάζει εύκολα είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να επιδιώξετε.

Προσωπική επιλογή Έχοντας όλα τα παραπάνω στο μυαλό σας θα αναρωτιέστε ποιο είναι το καλύτερο χαλί για το μωρό σας. Επειδή υπάρχουν αρκετά χαλιά που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να διερευνήσετε όλες τις επιλογές που έχετε και να καταλήξετε σε αυτή που ταιριάζει στο προσωπικό σας στυλ!

Δείτε όλα όσα αφορούν το παιδί πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Τips που θα σας Βοηθήσουν να Βρείτε την Τέλεια Κούνια για το Μωρό σας

.

Αυτά πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε κούνια για το μωρό σας.

12 Βήματα για Ένα Τέλειο Βρεφικό Υπνοδωμάτιο!

.

Μάθετε τι πρέπει να υπάρχει στο υπνοδωμάτιο που θα υποδεχτεί το δώρο του πελαργού!

Πριν και Μετά: Δείτε Πώς Μια Ντουλάπα Μεταμορφώθηκε σε Βρεφικό Υπνοδωμάτιο

.

Κι όμως, μια μικρή ντουλάπα μπορεί να φιλοξενήσει ένα ονειρεμένο βρεφικό υπνοδωμάτιο.

12 Tips για Οργανώσετε το Βρεφικό Δωμάτιο

.

Θυμάστε τι τακτικό ήταν το βρεφικό δωμάτιο προτού φέρει ο πελαργός το μωρό σας; Δείτε πώς θα το επαναφέρετε στην τάξη για να επωφεληθείτε και εσείς και το μωρό σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Όλα τα Δάπεδα που Είναι Ιδανικά για το Παιδικό Δωμάτιο και τι Πρέπει να Προσέξετε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βρεφικό Υπνοδωμάτιο: 5 Βήματα που θα το Μεταμορφώσουν!