Νέα Τάση: Φυσικές Πισίνες Χωρίς Χλώριο!

Κατηγορίες: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Νέα Τάση: Φυσικές Πισίνες Χωρίς Χλώριο!

Οι φυσικές πισίνες είναι το νέο trend και υπόσχονται να φέρουν τη γαλάζια λίμνη στην αυλή σας!

Για τους περισσότερους από εμάς, η έννοια της πολυτέλειας είναι συνδεδεμένη με ένα σπίτι με κήπο και πισίνα; Και μπορεί ο κήπος να μοιάζει στο μυαλό σας εύκολη υπόθεση εφόσον υπάρχει ο αντίστοιχος χώρος, αλλά η πισίνα σας φαντάζει μακρινό όνειρο λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής της και συντήρησής της. Πώς θα αντιδρούσατε όμως αν σας λέγαμε ότι το νέο trend στο χώρο του design και της αρχιτεκτονικής θέλει τις πισίνες να γίνονται πιο φυσικές (ναι, καλά διαβάσατε), εκθαμβωτικές και μακροπρόθεσμα πιο οικονομικές; Ο λόγος για τις φυσικές πισίνες ή αλλιώς λίμνες κολύμβησης.

Πατήστε εδώ για να θαυμάσετε την απίστευτη πισίνα στο γιοτ του Αριστοτέλη Ωνάση.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για πισίνες που μοιάζουν με λίμνες αλλά, σε αντίθεση με τις συμβατικές, χρησιμοποιούν απολύτως φυσικά μέσα για τη συντήρηση τους. Στη θέση των κλασικών φίλτρων καθαρισμού, που επιστρατεύουν το χλώριο και το όζον για την απολύμανση του νερού, οι φυσικές πισίνες αντιτάσσουν τις λεγόμενες «περιοχές αναγέννησης» στις οποίες τοποθετούνται εντυπωσιακά υδρόβια φυτά, ειδικά βότσαλα, μίνι-καταρράκτες και βιολογικά φίλτρα, αλλά όχι μόνο για λόγους αισθητικής.

Δείτε εδώ τις πιο εξωπραγματικές πισίνες στον κόσμο!

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα μικρό κι υγιές οικοσύστημα μέσα στην πίσινα που θυμίζει επιστροφή στη φύση μιας και την κάνει να μοιάζει με θάλασσα ή λίμνη και, κυρίως, ενισχύει τη δράση των καλών μικροοργανισμών που είναι υπεύθυνοι για τη φυσική απολύμανση του νερού της. Με αυτόν τον τρόπο, το νερό μιας φυσικής πισίνας διατηρείται πάντα διαυγές και καθαρό ενώ οι ειδικοί διατείνονται ότι όχι μόνο μπορεί κανείς να κολυμπήσει σε αυτό αλλά και να το πιει!

Προτού απορρίψετε την ιδέα ως παράδοξη κι εξαιρετικά εκκεντρική, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ονειρεμένες φυσικές πισίνες.

Δείτε ακόμα περισσότερα video με προτάσεις διακόσμησης κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Απίστευτα Πράγματα που δεν Γνωρίζατε για τις Πισίνες!

.

Αυτά είναι όλα τα παράξενα που δεν γνωρίζετε για τις πισίνες.

6 Ακόμα Περίεργα Πράγματα που Δεν Λείπουν από Κανένα Υπερπολυτελές Σπίτι!

.

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας, σας παρουσιάζουμε 6 ακόμα παράξενα και πράγματα που συναντά κανείς μόνο σε πολύ χλιδάτα σπίτια.

DIY: Φτιάξτε μια Μοντέρνα Πετσέτα Θαλάσσης με Μοτίβα

.

Αυτή η πετσέτα θαλάσσης θα σας συνοδεύει στα καλοκαιρινά σας μπάνια.

Οικονομικές λύσεις για την κατασκευή πισίνας

.

Πώς να φτιάξετε τη δική σας πισίνα με προσιτές λύσεις οικονομικά και περιβαλλοντολογική ευαισθησία.

Αυτά Είναι τα Πράγματα που θα Βρείτε σε Κάθε Υπερπολυτελές Σπίτι!

.

Ένα τεχνητό ποτάμι, μια τσουλήθρα και μια εσωτερική πισίνα είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι των ονείρων σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μεγάλος Οδηγός: Ποιο Είναι το Σωστό Κλιματιστικό για Εσάς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Καλοκαιρινά Σπορ που σας Φέρνουν πιο Κοντά στην Τέλεια Γραμμή!