Τα 7 πιο Κοινά Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε στα Φυτά σας

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΚΗΠΟΣ

Τα 7 πιο Κοινά Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε στα Φυτά σας

Κάθε άνοιξη ξεκινάμε να φτιάξουμε τον κήπο ή το μπαλκόνι και συνήθως επιλέγουμε λουλούδια που μας αρέσουν όταν είναι ανθισμένα. Υπάρχουν όμως και άλλα κριτήρια που πρέπει να σκεφτείτε όταν ετοιμάζετε τον κήπο σας.

Πριν ξεκινήσετε τις αγορές, παρατηρήστε τον κήπο σας και δείτε ποια φυτά και λουλούδια που είχατε βάλει πέρυσι άντεξαν στον χρόνο κι έδειχναν όμορφα όλον τον χρόνο. Πριν καταλήξετε στο τι θα αγοράσετε δείτε μερικά κλασικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι όταν διαλέγουν φυτά για το μπαλκόνι ή τον κήπο.

Δώστε βάση στο φύλλωμα Μην επιλέγετε λουλούδια που δείχνουν όμορφα μόνο όταν είναι ανθισμένα. Βρείτε λουλούδια με όμορφο φύλλωμα για να μπορείτε να τα απολαμβάνετε και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Επίσης δεν χρειάζεται όλα τα λουλούδια που θα επιλέξετε να έχουν άνθη. Βάλτε μερικά θαμνάκια για να δώσετε ζωή στον κήπο σας.

Προσέξτε τις ρίζες Μην αγοράζετε φυτά που έχουν πάρα πολλές ρίζες στον πάτο του φυτού. Ρωτήστε κάποιον ειδικό για να σας δώσει φυτά με υγιείς και φρέσκες ρίζες. Αν δεν προσέξετε τις ρίζες τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το φυτό σας να μην πιάσει όπως θα θέλατε.

Πριν αγοράσετε φυτά και λουλούδια προσέξτε καλά τις ρίζες τους γιατί από κεί μπορείτε να καταλάβετε πολλά για την υγεία του φυτού

Πριν αγοράσετε φυτά και λουλούδια προσέξτε καλά τις ρίζες τους γιατί από κεί μπορείτε να καταλάβετε πολλά για την υγεία του φυτού

Πάρτε αρκετή ποσότητα από κάθε είδος Ένας κήπος ή μπαλκόνι δεν δείχνει ωραίο όταν έχει 2 τριαντάφυλλα, 2 τουλίπες και 2 γαρδένιες. Ένας κήπος δείχνει πιο πλούσιος όταν έχει αρκετή ποσότητα απ΄το κάθε λουλούδι. Οπότε μην τσιγκουνεύεστε στην ποσότητα.

13 συμβουλές που θα κάνουν το φύτεμα στη γλάστρα... παιχνίδι.

Δώστε μεγάλη προσοχή στο φύλλωμα Πριν αγοράσετε φυτά μελετήστε τα πολύ καλά για να δείτε αν έχουν τυχόν διχρωμίες, τρύπες ή ιστούς στο φύλλωμά τους. Πάρτε φυτά που είναι υγιή για να σας αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μην αγοράζετε φυτά που είναι πολύ ανθισμένα Αποφύγετε να πάρετε φυτά με πλούσια άνθη. Καλύτερα να πάρετε πιο φρέσκα φυτά που θα ευδοκιμήσουν στον δικό σας κήπο και όχι μέσα στη γλάστρα που τα αγοράσατε.

Μην παραμελείτε τις ετικέτες Όταν αγοράζετε ένα φυτό, πάνω του υπάρχουν ετικέτες με οδηγίες σχετικά με τη φροντίδα του. Επίσης κάθε φυτό γράφει το ύψος που θα φτάσει ώστε να αποφύγετε για παράδειγμα, να φυτέψετε ένα πολύ ψηλό φυτό κάτω από ένα χαμηλό υπόστεγο.

Φυτά για Τεμπέληδες: Δείτε Ποια δεν Θέλουν Καθόλου Πότισμα!

Προσέξτε τις ετικέτες γιατί αυτές θα σας δώσουν σημαντικά στοιχεία για την φροντίδα των φυτών σας

Προσέξτε τις ετικέτες γιατί αυτές θα σας δώσουν σημαντικά στοιχεία για την φροντίδα των φυτών σας.

Μην καθυστερείτε να φυτέψετε τα φυτά Όταν αγοράζετε φυτά και καρπούς πρέπει να φυτεύονται αμέσως για να μη χαλάσουν. Όταν γυρίσετε σπίτι φροντίστε να τα φυτέψετε άμεσα και αν δεν προλαβαίνετε βάλτε τα για λίγο σε σκιερό μέρος για να μην προλάβουν να στεγνώσουν τελείως και φυτέψτε με την πρώτη ευκαιρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειμωνιάτικος λαχανόκηπος

.

Μη σκέφτεστε τα λαχανικά μόνο σαν καλοκαιρινό «θέμα» για τον κήπο σας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χειμωνιάτικα φρούτα και λαχανικά, τα οποία εκτός από έναν όμορφο κήπο θα σας χαρίσουν υγιεινές συνήθειες.

Αυτή Είναι η Νέα Τάση για Οικονομική Φύτευση στη Βεράντα σας

.

Η κάθετη φύτευση στη βεράντα σας μπορεί να επιτευχθεί με απλούς και απόλυτα οικονομικούς τρόπους.

Πώς να φτιάξετε ένα ζεστό κήπο με θερμά χρώματα

.

Μικρές συμβουλές για να σχεδιάσετε ένα φιλόξενο και ζεστό κήπο επιλέγοντας θερμά χρώματα.
Για ένα πιο θεατρικό αποτέλεσμα μπορείτε να συνδυάσετε δίπλα δίπλα χρώματα της ίδιας δυναμικής.
Διαλέξτε τις πιο ηλιόλουστες θέσεις.

Δημιουργήστε τον Τέλειο Υποαλλεργικό Κήπο με Αυτά Τα Λουλούδια!

.

Τέρμα πια τα «σνιφ» και τα «αψού»: από σήμερα απολαμβάνετε και πάλι στον κήπο σας.

9 Σκουρόχρωμα Φυτά για Έναν… «Gothic» Κήπο!

.

Δώστε στον κήπο σας δραματικότητα με αυτά τα υπέροχα φυτά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Τρόποι για να Φτιάξετε με τα Λουλούδια σας Επαγγελματικές Συνθέσεις με το Τίποτε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βολβοί: Όλα όσα Πρέπει να Ξέρετε για να Διαπρέψουν στον Κήπο σας