Μεγάλος Οδηγός: Ποιο Είναι το Σωστό Κλιματιστικό για Εσάς

Κατηγορίες: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μεγάλος Οδηγός: Ποιο Είναι το Σωστό Κλιματιστικό για Εσάς

Διαβάστε ποιο είναι το σωστό κλιματιστικό για τις δικές σας ανάγκες.

Ο υδράργυρος ανεβαίνει και εσείς ψάχνετε έναν τρόπο να δροσιστείτε. Και μπορεί η τέντα να αποτελεί αποτελεσματικό μέσο για να φέρετε τη δροσιά στο σπίτι σας, ωστόσο η αποτελεσματικότητα της περιορίζετε στη βεράντα σας και τα δωμάτια που έχουν πρόσβαση σε αυτή. Τι γίνεται όμως με το υπόλοιπο σπίτι; Αν αποφεύγετε την σκέψη του επειδή είναι σχετικά ακριβό κι ενεργοβόρο, σας έχουμε νέα: επιλέγοντας το κατάλληλο κλιματιστικό μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας από τον... καλοκαιρινό καύσωνα αλλά και την τσέπη σας από (μεγάλες) απώλειες. Διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο κλιματιστικό για εσάς.

Σας αρέσει να κάθεστε τη δροσιά; Δείτε εδώ πώς θα διαλέξετε την κατάλληλη τέντα για εσάς.

Μετρήστε... μονάδες Η βασική ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε προτού περάσετε το κατώφλι του καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών είναι η ακόλουθη: Ποια δωμάτια θέλετε να έχουν πάντα καθεστώς δροσιάς; Πόσες μονάδες κλιματισμού θα χρειαστείτε για να το πετύχετε; Για να απαντήσετε σωστά σε αυτό το ερώτημα, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η ψύξη μεταφέρεται σε συγγενικούς χώρους εφόσον τα ενδιάμεσα περάσματά τους είναι ανοιχτά. Αν, για παράδειγμα, η κουζίνα και η τραπεζαρία σας ενώνονται με πάσο, τότε σε αυτό τον χώρο μπορεί να τοποθετήσετε μια μονάδα –αντί για δύο- με μεγάλη ψυκτική ισχύ.

Λάβετε υπόψη το design Και δεν εννοούμε μόνο το χρώμα του κλιματιστικού που θα επιλέξετε. Τα κλιματιστικά αποτελούνται από δύο μονάδες: την εσωτερική (αυτή που τοποθετείται στο χώρο που θέλετε να δροσίσετε και την εξωτερική (εκείνη που τοποθετείται στο μπαλκόνι ή κρέμεται από κάποιον εξωτερικό τοίχο). Ανάλογα με το χώρο που μπορείτε να διαθέσετε για το κλιματιστικό σας, μπορείτε να κοιτάξετε για μεγαλύτερες ή μικρότερες εσωτερικές κι εξωτερικές μονάδες. Τέλος, καλό είναι να θυμάστε ότι όσο πιο ιδιαίτερο είναι το design του κλιματιστικού που θα επιλέξετε τόσο πιο τσιμπημένη θα είναι η τιμή του.

Το μέγεθος και το design της εσωτερικής μονάδας παίζουν ρόλο και στην τοποθέτησή της στο χώρο σας.

Το μέγεθος και το design της εσωτερικής μονάδας παίζουν ρόλο και στην τοποθέτησή της στο χώρο σας.

Δεί(ξ)τε την ισχύ του  Αν και δεν υπάρχει γενικός κανόνας σχετικά με την ψυκτική ισχύ που πρέπει να έχει ένα κλιματιστικό, είναι σημαντικό να τη λάβετε υπόψη σας μιας και σχετίζεται άμεσα με την αποδοτικότητά του και την κατανάλωση ενέργειας που κάνει κι, έτσι, συνδέεται έμμεσα και με την τσέπη σας. Με άλλα λόγια, αγοράζοντας ένα κλιμαστικό με χαμηλότερη ισχύ από αυτή που απαιτεί ο χώρος σας, θα αργήσει να δροσίσει το δωμάτιο, θα ζορίζετε το μηχάνημα, θα αυξήσετε την κατανάλωση ενέργειας που κάνει και, τέλος, θα το κάνετε πιο ευάλωτο στη φθορά. Γενικά, καλό είναι θυμάστε ότι η ψυκτική ισχύς ενός κλιματιστικού μετράται σε μονάδες BTU κι ότι απαιτούνται περίπου 400-500 BTU ανά τετραγωνικό για να δροσίσει αποτελεσματικά ένας χώρος.

Αναλογιστείτε την ενέργεια Μπορεί να θεωρείται ενεργοβόρο, ωστόσο το κόστος της λειτουργίας του κλιματιστικού μπορεί να περιοριστεί αν κάνετε τη σωστή επιλογή. Όπως όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, λοιπόν, έτσι και τα κλιματιστικά χωρίζονται σε ενεργειακές κλάσης ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος που κάνουν. Τα κλιματιστικά που ανήκουν σε υψηλότερες κλάσεις (Α+ και Α) είναι συνήθως πιο ακριβά ωστόσο καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια άρα, μακροπρόθεσμα, αποτελούν πιο συμφέρουσα επιλογή. Επίσης, τα τελευταία χρόνια στην αγορά κυκλοφορούν και κλιματιστικά με την τεχνολογία Inverter. Αναρωτιέστε τι σχέση έχει αυτή η άγνωστη λέξη με την απόφασή σας; Η τεχνολογία αυτή συνδέεται με την πιο «έξυπνη» διαχείριση ενέργειας μιας και σύμφωνα με αυτή το κλιματιστικό δουλεύει αρχικά στο φουλ για να φτάσει την θερμοκρασία-στόχο που έχετε θέσει και, στη συνέχεια, κάνει παύση εργασιών διατηρώντας ωστόσο τη δροσιά του χώρου σε σταθερά επίπεδα. Αν σκοπεύετε να έχετε το κλιματιστικό σας ανοιχτό όλη την ώρα, η τεχνολογία Inverter ενδεχομένως είναι η καλύτερη επιλογή σας για εσάς.
Διαβάστε εδώ ποιες συσκευές φουσκώνουν το λογαριασμού του ηλεκτρικού σας.

Η ενεργειακή κλάση του κλιματιστικού καθορίζει την κατανάλωση ενέργειας που κάνει.

Η ενεργειακή κλάση του κλιματιστικού καθορίζει την κατανάλωση ενέργειας που κάνει.

Ψάξτε τις έξτρα λειτουργίες και λάβετε τις υπόψη εφόσον συνδέονται με την επιθυμητή για εσάς χρήση. Τα περισσότερα κλιματιστικά προσφέρουν επιπλέον λειτουργίες, πέραν από εκείνης της ψύξης, όπως είναι η θέρμανση και η αφύγρανση του χώρου. Επιπλέον, διαθέτουν πλέον ειδικές ρυθμίσεις όπως είναι η ένταση του ανεμιστήρα, η θέση των περσίδων, ο χρονοδιακόπτης, κ. ά.

Κάνει θόρυβο; Η δροσιά που προσφέρει μπορεί να είναι υπέροχη, αλλά ο ήχος που κάνουν πολλές μονάδες είναι εξίσου εκνευριστικός με τις... εξάψεις που προκαλεί ο καύσωνας. Τα καλά νεά: οι εσωτερικές μονάδες είναι πλέον σχεδόν αθόρυβες. Παρόλα αυτά, προτού καθίσετε στην ουρά για το ταμείο, ελέγξτε τα επίπεδα θορύβου του υποψήφιου κλιματιστικού. Σε αυτήν την περίπτωση, η σχέση τιμής-ποιότητας ισχύει σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να είναι απαραίτητα κανόνας. Συνήθως, όμως, το χαμηλό κόστος της συσκευής συνδέεται με υψηλότερα ντεσιμπέλ.

Ελέγξτε τα ντεσιμπέλ που πιάνει και η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού σας προτού φτάσετε στο ταμείο.

Ελέγξτε τα ντεσιμπέλ που πιάνει και η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού σας προτού φτάσετε στο ταμείο.

Πάρτε... εγγυήσεις Το τελευταίο, πλην όμως σημαντικό, πράγμα που πρέπει να αναλογιστείτε κατά την επιλογή του κατάλληλου κλιματιστικού δεν είναι άλλο από την εγγύηση. Για να λάβετε την τελική απόφαση σας, συγκρίνετε τη διάρκεια, τους όρους και τις καλύψεις που παρέχει η εγγύηση του κατασκευαστή ανάμεσα στα μοντέλα στα οποία έχετε καταλήξει.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα Γλιτώσετε Χρήματα Όταν Χρησιμοποιείτε Πολύ το Κλιματιστικό

.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να γλιτώσετε χρήματα από τη λειτουργία κλιματιστικά. Δείτε τους καλύτερους και πιο οικονομικούς.

Τι Μέγεθος Aircondition Χρειάζεστε Πραγματικά;

.

Δείτε ακριβώς το μέγεθος του aircondition που χρειάζεται το δικό σας σπίτι.

Δροσιά χωρίς κλιματιστικό! (video)

.

Το κλιματιστικό από φίλος τις ημέρες της ζέστης, μπορεί να γίνει εχθρός του περιβάλλοντος και της υγείας μας, γιατί λοιπόν, δεν δοκιμάζετε τις ακόλουθες, πιο φιλικές για το περιβάλλον, την υγεία και το πορτοφόλι σας συμβουλές;

Η Μοναδική Συμβουλή που Χρειάζεστε για να Γλιτώσετε Χρήματα από το Κλιματιστικό

.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να πληρώνετε λιγότερα όταν ανοίγετε το κλιματιστικό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ναυτικό Στιλ: Φέρτε τη Θάλασσα στην Κρεβατοκάμαρά σας με Μικρές Αλλαγές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Νέα Τάση: Φυσικές Πισίνες Χωρίς Χλώριο!