Έτσι θα Έχετε Μόνιμα Πεντακάθαρο και Οργανωμένο Πάγκο Κουζίνας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Έτσι θα Έχετε Μόνιμα Πεντακάθαρο και Οργανωμένο Πάγκο Κουζίνας

Ο πάγκος της κουζίνας πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένος και με αρκετό ελεύθερο χώρο για να μπορείτε να τον χρησιμοποιείται αβίαστα. Πολλές φορές, όμως καταλήγει να είναι γεμάτος από ηλεκτρικές συσκευές, αντικείμενα που δεν τακτοποιήσατε και υπολείμματα από το χθεσινοβραδινό μαγείρεμα. Σε κάθε περίπτωση η ακαταστασία αυτή θα σταθεί εμπόδιο σε ότι θελήσετε να κάνετε την επόμενη φορά στην κουζίνα.

Γι’ αυτό και σας προτείνουμε τι πρέπει να κάνετε στον πάγκο σας, για να δείχνει η κουζίνα τακτοποιημένη, εύχρηστη και πεντακάθαρη.

Καθαρίστε τον την ώρα που μαγειρεύετε Φροντίστε την στιγμή που μαγειρεύετε να τακτοποιείτε πίσω στη θέση τους τα υλικά που χρησιμοποιήσατε και να πετάτε ταυτόχρονα στα σκουπίδια τις περιττές συσκευασίες. Μην αφήνετε τα πάντα μέσα στον νεροχύτη και πάνω στον πάγκο διότι είναι πιθανό να έχετε λιγότερη ενέργεια για να τα καθαρίσετε, αφού φάτε.

Την ώρα που μαγειρεύετε προσπαθείστε να διατηρείτε καθαρό τον πάγκο κουζίνας.

Την ώρα που μαγειρεύετε μην αφήνετε σε κάθε σημείο και από ένα αντικείμενο, αλλά προσπαθήστε να διατηρείτε καθαρό τον πάγκο κουζίνας.

Οργανώστε τα πράγματά σας Αν ο πάγκος σας είναι γεμάτος από έγγραφα, λογαριασμούς, κλειδιά, στιλό και ο,τιδήποτε άλλο που δεν σχετίζεται με την κουζίνα, τότε χρειάζεται να εξασφαλίσετε έναν ειδικό χώρο για να τα τοποθετήσετε. Μπορείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε κουτιά αποθήκευσης τέτοιων αντικειμένων και αποφύγετε να ακουμπάτε στον πάγκο ο,τιδήποτε δεν σχετίζεται με τον χώρο της κουζίνας.

Οργανώστε τα αντικείμενα που δεν έχουν σχέση με την κουζίνα σε κουτιά αποθήκευσης!

Οργανώστε τα αντικείμενα που δεν έχουν σχέση με την κουζίνα σε κουτιά αποθήκευσης!

Έξυπνες κρυψώνες που σας εξασφαλίζουν χώρο Αν σκοπεύετε να κάνετε ανακαίνιση στην κουζίνα ή τώρα την κατασκευάζετε, προσπαθήστε να κάνετε ένα σωστό υπολογισμό στους χώρους αποθήκευσης που θα έχετε ώστε να μπορείτε να έχετε τον πάγκο πάντα άδειο. Μπορείτε να τοποθετήσετε συρταρωτά κομμάτια πάγκου που θα σύρετε προς τα έξω κάθε φορά που θα χρειάζεστε εξτρά χώρο. Για μια πιο άμεση και γρήγορη λύση προσθέστε ράφια και τοποθετήστε εκεί ότι δεν χωράει στα ντουλάπια σας. Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα τοποθετήστε τα πιάτα και τα ποτήρια στα ράφια και βάλτε τις συσκευές στα κενά πλέον ντουλάπια.

Χρησιμοποιήστε ράφια για να τοποθετείτε σε αυτά όσα αντικείμενα βάζατα προηγουμένως στον πάγκο σας.

Χρησιμοποιήστε ράφια για να τοποθετείτε σε αυτά όσα αντικείμενα βάζατε προηγουμένως στον πάγκο σας.

Διαβάστε ακόμα:

Αφαιρέστε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε συχνά Ίσως σας φαίνονται όλα χρήσιμα και η συσκευή της καφετιέρας και η τοστιέρα και ο φούρνος μικροκυμάτων, αλλά στην πραγματικότητα αναλογιστείτε, αν υπάρχει λόγος να έχετε κάθε ηλεκτρική συσκευή στον πάγκο της κουζίνας. Αποθηκεύστε σε ένα ντουλάπι το μίξερ, τον βραστήρα, την παγωτομηχανή και οποιαδήποτε άλλη συσκευή δεν χρησιμοποιείτε συνέχεια και θα δείτε αμέσως πόσος χώρος θα ελευθερωθεί! Όσο και να σας αρέσει ο καινούργιος σας βραστήρας μην ξεχνάτε ότι θα πιάνει πολύτιμο χώρο στον πάγκο κάθε φορά που θα ετοιμάζετε το γεύμα σας.

thehomeissue_(countertop)04

Αφαιρέστε ο,τιδήποτε περιττό από τον πάγκο, όπως ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Σύντομο καθάρισμα πριν τον ύπνο Όπως τακτοποιείτε τα μαξιλάρια του καναπέ ή το τραπεζάκι της κουζίνας, φροντίστε να κάνετε και ένα σύντομο καθάρισμα στην κουζίνα και τον πάγκο πριν κοιμηθείτε. Μπορεί να σας ακούγεται πολύ χρονοβόρο, ειδικά αν νυστάζετε και νιώθετε κούραση, αλλά ουσιαστικά δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά. Αρκεί ένα πέρασμα με ένα βρεγμένο πανί για να δώσει λάμψη και καθαριότητα στον πάγκο σας. Συν ότι θα απολαύσετε το αποτέλεσμα το επόμενο πρωί που θα πάτε να ετοιμάσετε το πρωινό σας και θα αντικρίσετε την καθαρή σας κουζίνα. Δείτε εδώ αναλυτικά τον Καλύτερο Τρόπο για να Καθαρίζεται ο Νεροχύτης της Κουζίνας σας.

Καθαρίστε με ένα πανί τον πάγκο σας πριν κοιμηθείτε.

Καθαρίστε με ένα πανί τον πάγκο πριν κοιμηθείτε.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

12 Πανέξυπνα Έπιπλα που θα σας Διευκολύνουν αν Έχετε Μικρή Κουζίνα!

.

Αυτά τα έπιπλα θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη μέσα στην μικρή σας κουζίνα.

Η Νέα Μόδα στη Διακόσμηση της Κουζίνας Είναι Αυτή!

.

Οι πάγκοι από χαλαζία είναι το νέο τρεντ στην κουζίνα μας.

Ανανεώστε τα Παλιά Ντουλάπια της Κουζίνας σας Χωρίς να τα Βάψετε

.

Με ελάχιστο κόστος και χωρίς βάψιμο, ανακαινίστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Κουζίνα: Έξυπνες και Εύκολες Ιδέες για Πλήρη Ανανέωση!

.

Στο δεύτερο μέρος του μεγάλου αφιερώματός μας για την κουζίνα σας έχουμε ακόμα περισσότερους οικονομικούς τρόπους για να την ανανεώσετε με ελάχιστο κόπο!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό το Διαμέρισμα των 26 τμ δεν Είναι για Όλους!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

υγρασία
Μήπως οι Τοίχοι σας Έχουν Υγρασία; Εξαφανίστε την μια και Καλή!