4 Κορυφαίες Συμβουλές για μια Οικολογική Ανανέωση της Διακόσμησης του Σπιτιού σας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

4 Κορυφαίες Συμβουλές για μια Οικολογική Ανανέωση της Διακόσμησης του Σπιτιού σας

Αν αυτή την περίοδο σκέφτεστε να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας τότε κάντε το με τους πιο οικολογικούς τρόπους εξοικονομώντας χρήματα και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.  

Η διακόσμηση του σπιτιού μπορεί πάντα με απλά πράγματα να γίνει φιλική προς το περιβάλλον. Η μείωση των ρύπων και η άσκοπη κατανάλωση πάσης φύσεως πηγών ενέργειας είναι τα δύο κύρια σημεία στα οποία πρέπει με κάθε τρόπο να δώσετε προσοχή.

Έχοντας αυτά ως αρχή σας προτείνουμε τις  4 κορυφαίες συμβουλές για την ανανέωση της διακόσμησης του σπιτιού σας με τις λιγότερο επιβλαβείς επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Ανακυκλώστε τα υπάρχοντά σας Όταν κάτι από τη διακόσμησή σας δεν σας ικανοποιεί πια δεν είναι ανάγκη να καταλήξει στα σκουπίδια. Μια δεύτερη ματιά μπορεί να δώσει παράταση ζωής σε οτιδήποτε κι αν έχετε μέσα στο σπίτι σας. Αναζητήστε έξυπνους τρόπους να το αλλάξετε και να το προσθέσετε και πάλι πίσω στη διακόσμησή σας ως κάτι νέο.

Με το να υποτιμάτε την αξία των παλιών σας διακοσμητικών δεν κερδίζετε τίποτε. Αντίθετα, μια προσεκτική προσέγγιση των πραγμάτων μονάχα οφέλη μπορείτε να αποκομίσετε. Ακόμη και ένα ταπεινό βάζο από μαρμελάδα μπορεί με δυο απλές κινήσεις να γίνει ένα υπέροχο διακοσμητικό για το καθιστικό, τη βεράντα ή το κομοδίνο του υπνοδωματίου σας. Στην ενότητα DIY – ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΥ θα βρείτε χιλιάδες ιδέες με πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και οικονομικά με τα παλιά σας αντικείμενα!

Σκεφτείτε δύο φορές προτού προβείτε σε κάποια αγορά Πολλές φορές η δελεαστική τιμή ενός αντικειμένου μας κάνει να μη σκεφτόμαστε πως αυτή η αγορά μπορεί να μας κοστίσει πιο ακριβά απ’ όσο εκείνη τη στιγμή νομίζουμε. Σκεφτείτε το όμως για κάθε πράγμα του σπιτιού!

Ένα coffee table που κοστίζει οικονομικά είναι αρκετά προσιτό στο να το αποκτήσετε. Το κόστος του όμως αυτό μήπως είναι κάτι που θα έπρεπε να αναλογιστείτε για το πόσο θα κρατήσει και τελικά μήπως πολύ σύντομα χρειαστεί να το πετάξετε;

Αν το παλιό σας coffee table είναι από φυσικό ξύλο και έχει αποδείξει την αξία του είναι άδικό να καταλήξει στα σκουπίδια. Λίγο χρώμα, ένα κομμάτι ύφασμα και μερικά τρουκς μπορούν να το κάνουν και πάλι καινούριο.

Αν το παλιό σας coffee table είναι από φυσικό ξύλο και έχει αποδείξει την αξία του είναι άδικο να καταλήξει στα σκουπίδια. Λίγο χρώμα, ένα κομμάτι ύφασμα και μερικά τρουκς μπορούν να το κάνουν και πάλι καινούριο.

Δείτε πως Μπορείτε να Αλλάξετε τις Παλιές σας Κορνίζες

Αντί για τέτοιου είδους άσκοπες αγορές προσπαθήστε με απλούς τρόπους να αλλάξετε τα ήδη υπάρχοντα σας έπιπλα που σας απέδειξαν μέσα στο χρόνο πως αντέχουν. Με οικολογικά χρώματα, κατάλληλα για ξύλο, μπορείτε να αλλάξετε ολοκληρωτικά την εικόνα των επίπλων σας και να τους δώσετε ζωή ξανά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα υφάσματα -  ταπετσαρίες στα έπιπλά σας. Μπείτε στην Κατηγορία ΣΠΙΤΙ για να πάρετε μερικές έξυπνες και οικονομικές ιδέες για τη διακόσμηση κάθε χώρου του σπιτιού σας με απλά αντικείμενα που ήδη έχετε στην κατοχή σας.

Σκεφτείτε οικολογικά - Πράξτε οικολογικά Η μείωση των ρύπων στα αστικά κέντρα των πόλεων είναι, πάντα, μέσα στην προεκλογική ατζέντα των πολιτικών προσώπων σχεδόν σε όλες τις δυτικές κοινωνίες. Για εσάς τους ίδιους ας είναι καλύτερα απλώς πράξη και όχι σχέδια. Μπορείτε να το κάνετε με απλά πράγματα βγαλμένα από την καθημερινότητά σας.

Ένα παλιό επίτοιχο ράφι πάνω σε δύο σταντς μπορούν να γίνουν ένα έπιπλο γραφείου και οι συσκευασίες προϊόντων από τσίγκο μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μοντέρνες μολυβοθήκες ή γλάστρες για τα φυτά σας.

Ένα παλιό επίτοιχο ράφι πάνω σε δύο σταντς μπορούν να γίνουν ένα έπιπλο γραφείου και οι συσκευασίες προϊόντων από τσίγκο μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μοντέρνες μολυβοθήκες ή γλάστρες για τα φυτά σας.

10 Ιδέες για Κεφαλάρι με Άποψη και Στιλ

Σε μια ανανέωση της διακόσμησής σας, όπως τώρα, προσπαθήστε να βγάλετε μέσα από το σπίτι σας όσα λιγότερα μπορείτε. Σε αυτό θα σας βοηθήσει αν ακολουθήσετε αυτά που αναφέρονται παραπάνω.

Ακόμη και ένα μικρό πραγματάκι όπως η αλλαγή των λαμπτήρων στα φωτιστικά σας μπορεί να συμβάλει στη μείωση των ρύπων αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας του περιβάλλοντος. Αν κάτι τέτοιο δεν σας είναι και τόσο κατανοητό ας το μεταφράσουμε με οικονομικούς όρους.

Παλαιότερης τεχνολογίας λαμπτήρες μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, πιθανόν, σε πιο προσιτές τιμές απ’ ότι τους νέας τεχνολογίας. Τη στιγμή της αγοράς στο ταμείο, φυσικά, θα πληρώσετε λιγότερο αν επιλέξετε τους πρώτους. Όταν όμως έρθει ο λογαριασμός του ρεύματος θα δείτε πως η επιλογή αυτή δεν ήταν και τόσο καλή καθώς η κατανάλωσή τους είναι μακράν μεγαλύτερη.

Δώστε οξυγόνο στο σπίτι σας να αναπνεύσει Αυτό είναι και το μοναδικό πράγμα στο οποίο σας προτείνουμε να επενδύσετε ανεπιφύλακτα!

Ακόμη και στον πάγκο της κουζίνας μερικές φυσικές πράσινες πινελιές θα σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Ακόμη και στον πάγκο της κουζίνας μερικές φυσικές πράσινες πινελιές θα σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Βάλτε τον Πρώτο Μίνι Κήπο Εσωτερικού Χώρου Μέσα στο Σπίτι σας!

Βάζοντας πράσινο στη διακόσμηση του σπιτιού σας ολόκληρη η ζωή σας μπορεί να αλλάξει. Τα συναισθήματα που θα πλημμυρίζουν το χώρο σας, ακόμη και στο υπνοδωμάτιο, μικρές πράσινες εστίες δεν μπορούν να συγκριθούν με πολλά πράγματα.

Τα φυτά εσωτερικών χώρων μπορούν να εναρμονιστούν διακοσμητικά με το χώρο που βρίσκονται και να προσθέσουν μπόνους στο σύνολο της διακόσμησής σας.

Τα φυτά εσωτερικών χώρων μπορούν να εναρμονιστούν διακοσμητικά με το χώρο που βρίσκονται και να προσθέσουν μπόνους στο σύνολο της διακόσμησής σας.

Ένα υπέροχο τέχνασμα της διακόσμησης του σπιτιού είναι η χρήση φυτών εσωτερικών χώρων. Για τα δικά μας μέρη που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν ευδοκιμούν πολλά είδη φυτών μέσα στο σπίτι. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του δικού σας σπιτιού προμηθευτείτε τα είδη που μπορούν να συνυπάρχουν μαζί σας στο χώρο σας. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές θα έχετε κάνει μια υπέροχα οικολογική ανανέωση της διακόσμησή του σπιτιού σας και το περιβάλλον πλουσιότερο κατά μια οικογένεια!

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι Πρέπει να Κάνετε για να Διώξετε την Κακή Ενέργεια από το Σπίτι

.

Αν πιστεύετε σε αυτήν τότε σας έχουμε τους τρόπους για να την ξιώξετε.

12 Απλά Tips για Οικολογία και Οικονομία Μέσα στο Σπίτι

.

Υιοθετήστε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής με αυτά τα 12 tips.

Πριν & Μετά: Ένα Σαλόνι Μεταμορφώνεται Μπροστά στα Μάτια σας!

.

Αυτό το σαλόνι έγινε αγνώριστο με αλλαγές στους τοίχους και στα έπιπλα.

Πρωτότυπο DIY: Φτιάξτε Μόνοι σας μια Αόρατη Βιβλιοθήκη

.

Το να βλέπεις τα βιβλία σου να αιωρούνται στον τοίχο με απόλυτα συμμετρικό τρόπο είναι ένα θέαμα που δεν συναντάς κάθε μέρα.

7 Τρόποι για να Κάνετε Ανανέωση στον Χώρο σας Χρησιμοποιώντας Πράγματα που Ήδη Έχετε

.

Χρησιμοποιήστε ό,τι έχετε ήδη για να κάνετε ανανέωση στο σπίτι σας σήμερα κιόλας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έξυπνο Τρικ: Να Γιατί Πρέπει να Ανοίγετε το Κλιματιστικό πριν Ξεσκονίσετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Εύκολοι Τρόποι να Εξοικονομήσετε Ενέργεια Αυτόν τον Χειμώνα