Κουίζ: Δείτε τι Αποκαλύπτει για Εσάς η Δουλειά του Σπιτιού που Μισείτε να Κάνετε!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Κουίζ: Δείτε τι Αποκαλύπτει για Εσάς η Δουλειά του Σπιτιού που Μισείτε να Κάνετε!

Αγγαρεία και λαχτάρα; Κι όμως: η λιγότερη αγαπημένη σας δουλειά του σπιτιού λέει πολλά για το χαρακτήρα σας!

Συνηθίζετε να αναβάλετε για κάποια στιγμή στο αόριστο μέλλον το δίπλωμα των ρούχων ή ανήκετε σε εκείνους που προτιμάτε να βλέπετε τα πιάτα να κάνουν κατάληψη στο νεροχύτη σας παρά να τα πλύνετε; Αυτό που εσείς λέτε ότι είναι η «χειρότερη δουλειά του σπιτιού», εμείς το αντιμετωπίζουμε ως δείγμα του χαρακτήρα σας. Τι εννοούμε; Κάντε το ακόλουθο κουίζ και θα καταλάβετε!

Μισείτε να: Αδειάζετε το κάδο σκουπιδιών
Μάλλον είστε: Πολύ αγχωμένοι
Σίγουρα δεν αποτελεί την πιο ευχάριστη δουλειά του σπιτιού αλλά παραμένει η πιο εύκολη και γρήγορη! Αν λοιπόν πιάνετε τον εαυτό σας να αναβάλλει τις δύο μικρές και απλές κινήσεις που απαιτούνται για να αδειάσει ο γεμάτος κάδος σκουπιδιών, αυτό μάλλον σημαίνει ότι είστε πολύ, μα πολύ αγχωμένοι. Για την ακρίβεια νιώθετε τόσο πελαγομένοι που προτιμάτε να ανέχεστε τις άσχημες και όχι-και-τόσο-υγιεινές- μυρωδιές που αναδύονται από τα σκουπίδια σας από το να τα ξεφορτωθείτε. Η λύση είναι μια: ορίστε συγκεκριμένες ημέρες για αυτήν την δουλειά. Το ψυγείο σας μυρίζει περίεργα; Δείτε πώς θα του χαρίσετε άρωμα φρεσκάδας!

Προτιμήστε τους κάδους με πεντάλ για να μη βάζετε χέρι... στα σκουπίδια!

Προτιμήστε τους κάδους με πεντάλ για να μη βάζετε χέρι... στα σκουπίδια!

Μισείτε να: Καθαρίσετε τη μπανιέρα ή την ντουζιέρα
Μάλλον είστε: Αυθόρμητος τύπος
Σας αρέσει να ζείτε τη στιγμή και το παρόν χωρίς κάποιο πρόβλημα να σας βαραίνει. Τα αποτελέσματα αυτής της χαλαρής φιλοσοφίας μπορεί να είναι τέλεια για την προσωπική σας αυτοεκπλήρωση αλλά όχι για την μπανιέρα σας. Κι αυτό γιατί όσο η τελευταία ζει στο παρόν, τόσο περισσότερα άλατα γεμίζει και τόσο περισσότερο βακτήρια θρέφει και προσελκύει. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα προσπεράσετε την ντουζιέρα σας, ζήστε στη στιγμή και καθαρίστε την επί τόπου. Η αυτοεκπλήρωση μπορεί να περιμένει... μερικά λεπτά.

Σας αρέσει να κάνετε μπάνιο αλλά όχι να το καθαρίζετε; Είστε βαθιά αυθόρμητος τύπος!

Σας αρέσει να κάνετε μπάνιο αλλά όχι να το καθαρίζετε; Είστε βαθιά αυθόρμητος τύπος!

Μισείτε να: Πρέπει να βάλετε τάξη στην ντουλάπα σας
Μάλλον είστε: Υπερβολικά αισιόδοξοι
Κάθε φθινόπωρο και κάθε άνοιξη ορκίζεστε ότι θα οργανώσετε την ντουλάπα σας τόσο τέλεια, συγκλονιστικά και απίστευτα που θα κάνετε την αποθήκευση των εποχιακών ρούχων και αξεσουάρ... παιχνιδάκι! Μόνο που ο όρκος (και ο ενθουσιασμός που τον συνοδεύει) κρατάει για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο! Το αποτέλεσμα; Τα σακάκια που έχετε αγοράσει για τα επαγγελματικά ραντεβού σας κρέμονται πάνω από τα casual ρούχα που φοράτε στον κυριακάτικο καφέ με τους φίλους σας, ενώ δεν θυμάστε πού είδατε τελευταία φορά τα αγαπημένα σας αθλητικά παπούτσια. Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία, τάξη και αναδιοργάνωση. Αφιερώστε λοιπόν μερικές ώρες κάθε μέρα για να ανασυνταχτείτε.

Μια άτακτη ντουλάπα υποδηλώνει πολύ ενθουσιασμό για το τίποτα.

Μια άτακτη ντουλάπα υποδηλώνει πολύ ενθουσιασμό για το τίποτα.

Μισείτε να: Πλένετε τα πιάτα
Μάλλον είστε: Δημιουργικός τύπος
Στην κουζίνα μεταμορφώνεστε σε master chef αλλά στο διάβα σας αφήνετε βρώμικα πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια. Ναι, έχετε δίκιο δεν πρέπει να πέφτει σε εσάς, έναν καλλιτεχνικό γίγαντα, ένα μάγο της κουζίνας, η ποταπή δουλειά της καθαριότητάς τους αλλά μέχρι να βρείτε κάποιον sous chef είναι καλύτερο να μη μετατρέψετε στην κουζίνα σας από εστία πολυτέλειας και δημιουργικότητας σε εστία... μικροβίων. Η λύση; Μάθετε να πλένετε τα αντικείμενα που δε χρειάζεστε όσο μαγειρεύτε. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά αυτό το μικρό tip θα σας βοηθήσει!

Βρώμικος νεροχύτης=δημιουργική σκέψη.

Βρώμικος νεροχύτης=δημιουργική σκέψη.

Μισείτε να: Διπλώνετε τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια και ρούχα σας
Μάλλον είστε: Πραγματιστής
Μπορεί να λατρεύετε να βάζετε πλυντήριο ή να πλένετε στο χέρι αλλά δεν αντιμετωπίζετε με την ίδια θέρμη εκείνη τη στιγμή που πρέπει να διπλώσετε τα ρούχα και τα σεντόνια σας. Και η λογική σας έχει μια βάση: γιατί να μπείτε στον κόπο αφού θα τσαλακωθούν, θα ξαναλερωθούν και θα ξαναπλυθούν; Σε ένα τέλειο κόσμο, δε θα χρειαζόταν να μπείτε σε αυτή την μάταιη διαδικασία γιατί αντί για συρταριέρες, το σπίτι σας θα ήταν γεμάτο με μεγάλες και ευρύχωρες ντουλάπες με άπειρες κρεμάστρες. Μέχρι τότε, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε αυτό το σπρέι που θα σας γλιτώσει τουλάχιστον από το σιδέρωμα.

Σε έναν τέλειο κόσμο, τα ρούχα θα χρειάζονταν μόνο κρέμασμα-όχι δίπλωμα.

Σε έναν τέλειο κόσμο, τα ρούχα θα χρειάζονταν μόνο κρέμασμα-όχι δίπλωμα.

Μισείτε να: Καθαρίζετε τους αρμούς στα πλακάκια
Μάλλον είστε: Ανεκτικοί με τη διαφορετικότητα
Από μακριά το μπάνιο σας λάμπει και αυτό σας φτάνει και σας περισσεύει. Αλλά όσο πηγαίνετε πιο κοντά, αντιλαμβάνεστε την υγρασία και τη μούχλα που συσσωρεύεται ανάμεσα στα πλακάκια του. Μπορεί αυτή η μικρή «λεπτομέρεια» καμιά φορά να σας χαλάει την εικόνα…spa που θέλετε εκπέμπει το μπάνιο σας αλλά δεν σας ενοχλεί σε βαθμό που δεν την αντέχετε. Άλλωστε, φροντίζετε να το καθαρίζετε όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο. Δείτε εδώ πώς θα καταφέρετε να λάμψετε τα πλακάκια σας εύκολα και αποτελεσματικά.

Από μακριά φαίνεται καθαρό, σωστά;

Από μακριά φαίνεται καθαρό, σωστά;

Μισείτε να: Ξεσκονίζετε
Μάλλον είστε: Ρεαλιστές
Υπάρχουν δύο πράγματα στην καθημερινότητα κάθε ανθρώπου που είναι μάταιο να προσπαθούμε να αποφύγουμε: οι φόροι και... η σκόνη. Για αυτό λοιπόν και το ξεσκόνισμα σας φαίνεται μια δουλειά μάταιη και περιττή αφού τα αποτελέσματά της διατηρούνται για λίγα μόνο λεπτά. Στη θέση του, προτιμάτε να κάνετε κάποια άλλη, πιο ουσιαστική δουλειά του σπιτιού όπως είναι να οργανώσετε τη ντουλάπα σας ή να βάλετε σε τάξη το γραφείο σας. Δε θα διαφωνήσουμε μαζί σας για τη ματαιότητά του. Μην ξεχνάτε όμως τη βασικότατη χρησιμότητά του. Για αυτό, πιάστε (το) ξεσκονόπανο τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

"Ναι" στα φυτά. "Όχι" στο βαθύ ξεσκόνισμα.

"Ναι" στα φυτά. "Όχι" στο βαθύ ξεσκόνισμα.

Μισείτε να: Βάζετε ηλεκτρική σκούπα
Μάλλον είστε: Καλλιτεχνική φύση
Σε αντίθεση με τους τελειομανείς και τους λάτρεις της καθαριότητας δεν σας αρέσει καθόλου ο ήχος της σκούπας ούτε η ατέρμονη κίνηση «μπρος-πίσω» που επιβάλλει η χρήση της. Αντί για αυτή την εκνευριστική και θορυβώδη δουλειά του σπιτιού θα προτιμούσατε έναν καφέ με τους φίλους σας, να πάτε για τρέξιμο ή απλά να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο. Σας καταλαβαίνουμε αλλά καθαρό σπίτι χωρίς σκούπα δεν γίνεται. Κάντε εδώ ένα ακόμη κουίζ και ανακαλύψτε τι λέει για εσάς ο καναπές σας!

Ωραία η σκούπα αλλά πιο ωραίο το άραγμα στον καναπέ σας.

Ωραία η σκούπα αλλά πιο ωραίο το άραγμα στον καναπέ σας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Λάθη που Κάνετε όταν Πλένετε τα Σεντόνια σας

.

Το πλύσιμο των σεντονιών έχει τα δικά του μυστικά και αυτά είναι τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να τα απολαμβάνετε πάντα σαν καινούργια.

8 Σημεία που Ξεχνάτε να Καθαρίσετε στο Σπίτι!

.

Το σπίτι σας μπορεί να... αστράφτει αλλά (σας) πάμε στοίχημα ότι αυτά τα πράγματα είναι χαμηλά στην λίστα προτεραιοτήτων σας όταν πιάνετε το ξεσκονόπανο!

4 Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε Όλοι Όταν Διαλέγουμε Χαλί!

.

Μπορεί να το πατάτε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το χαλί σας δε χρήζει σημασίας και σωστής επιλογής!

Πείτε μας Ποιο Χρώμα σας Αρέσει να σας Πούμε τι Χαρακτήρας Είστε

.

Μάθετε τι αποκαλύπτουν για την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή σας τα αγαπημένα σας χρώματα.

Τεστ: Πείτε μας πώς Διακοσμείτε το Coffee Table να σας Πούμε τι Άνθρωπος Είστε!

.

Ο τρόπος που διακοσμείτε το coffee table λέει πολλά για τον χαρακτήρα σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Τροφές που θα Έβγαζε από τη Διατροφή σας Κάθε Διατροφολόγος!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Παγωτό Σοκολάτας με 2 Υλικά Χωρίς Ζάχαρη