5 Tips για να Διατηρείτε Εύκολα την Κουζίνα σας Αστραφτερή

Κατηγορίες: ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

5 Tips για να Διατηρείτε Εύκολα την Κουζίνα σας Αστραφτερή

Η κουζίνα είναι δύσκολο να διατηρείται πάντα καθαρή και αστραφτερή, αφού τη χρησιμοποιούμε πολλές φορές μέσα στη μέρα. Υπάρχουν όμως 5 tips οργάνωσης και καθαρισμού, που δεν απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο παρά μόνο λίγα λεπτά.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά, για να μην επιτρέψετε ποτέ ξανά να επικρατήσει το χάος σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού σας:

  1. Καθαρίστε και τακτοποιήστε τον χώρο όσο μαγειρεύετε το φαγητό στον φούρνο ή στις εστίες σας.

Όταν ετοιμάζετε ένα φαγητό στο φούρνο ή στην κατσαρόλα που δεν απαιτεί την απόλυτη προσοχή σας, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα για να καθαρίσετε την κουζίνα.

Καθαρίστε τον πάγκο, τακτοποιήστε τα μπαχαρικά που χρησιμοποιήσατε και πλύνετε όσα σκεύη, πιάτα ή εργαλεία χρειαστήκατε για την προετοιμασία του φαγητού.

  1. Μην αφήνετε να στεγνώνουν οι πιτσιλιές και οι λεκέδες από το φαγητό και τα τρόφιμα.

Εάν θέλετε μια κουζίνα που να παραμένει καθαρή όλη την ώρα, τότε δεν θα πρέπει να αφήνετε να στεγνώνουν οι πιτσιλιές και οι λεκέδες από το φαγητό και τα τρόφιμα.

Για παράδειγμα, αν κοχλάζει η σάλτσα στην κατσαρόλα και στάξει στις εστίες και τα πλακάκια, καλό είναι να τη σκουπίσετε επι τόπου με ένα υγρό πανί. Το ίδιο αν έχει χυθεί ο καφές στον πάγκο ή στην καφετιέρα πρέπει να καθαριστεί αμέσως. Με τον τρόπο αυτό και η κουζίνα θα παραμένει καθαρή και θα γλιτώσετε και από μια ακόμα πιο δύσκολη δουλειά αργότερα, καθώς οι λεκέδες είναι πιο επίμονοι όταν στεγνώνουν.

  1. Καθαρίστε καθημερινά το πάτωμα.

Το πάτωμα είναι ένα από τα σημεία της κουζίνας που περισσότεροι παραμελούν, όμως είναι πολύ σημαντικό να το σκουπίζουμε κάθε φορά που μαγειρεύουμε για να τη διατηρούμε καθαρή. Τις περισσότερες φορές τυχαίνει να πέφτουν ψίχουλα, υπολείμματα από το φαγητό, νερά κ.ο.κ. Αν σας φαίνεται μεγάλος μπελάς, ξανασκεφτείτε το γιατί ο χρόνος που πραγματικά χρειάζεστε για να το καθαρίσετε είναι ένα με δύο λεπτά.

  1. Μην επιτρέπετε να δημιουργηθεί ακαταστασία.

Εκτός από τα τρόφιμα, η κουζίνα πολύ συχνά «φιλοξενεί» πράγματα που δεν έχουν καμία θέση μέσα σε αυτή, όπως τα παιχνίδια των παιδιών, λογαριασμούς, κλειδιά, τσάντες, κτλ. Όλα αυτά προκαλούν μεγάλη ακαταστασία στον χώρο και σε συνδυασμό με τα πιάτα, τις ηλεκτρικές συσκευές και τα υπόλοιπα πράγματα της κουζίνας, καταλήγουν να δημιουργούν το απόλυτο χάος. Η λύση είναι να τα οργανώσετε όλα αυτά σε άλλο σημείο, εκτός από το τραπέζι και τον πάγκο της κουζίνας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές σε γάντζους, διακοσμητικά καλάθια και κουτιά για μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα. Τοποθετήστε τα στην είσοδο του σπιτιού ή σε μια γωνιά στο καθιστικό για να μην τα χάνετε και για να δείχνουν όμορφα και τακτοποιημένα.

  1. Καθαρίστε καθημερινά τον νεροχύτη.

Ένας βρώμικος νεροχύτης εκτός από το ότι δείχνει άσχημος, αποτελεί και εστία μικροβίων. Μην αφήνετε τα πιάτα να στοιβάζονται μέσα σε αυτόν με ξεραμένα τα υπολείμματα από το φαγητό. Καλό είναι μετά από το γεύμα να ξεπλένετε το πιάτο και να το τοποθετείτε μέσα στο πλυντήριο ώσπου να γεμίσει. Αν δεν έχετε είναι πιο εύκολο να πλύνετε απευθείας το πιάτο από το να αφήσετε να μαζευτούν πολλά περισσότερα.

Λίγα λεπτά μέσα στη μέρα θα σας γλιτώσουν από περιττό κόπο και χρόνο. Τηρήστε πιστά αυτές τις 5 συνήθειες μέχρι να γίνουν ρουτίνα για εσάς και να είστε σίγουροι η κουζίνα σας θα είναι πάντα καθαρή και αστραφτερή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν & Μετά: Η Μεταμόρφωση μιας Κουζίνας που Ντύθηκε στα Μπλε!

.

Δείτε την πανέμορφη μεταμόρφωση αυτής της κουζίνας που από σκοτεινή και παλιομοδίτικη έγινε χρωματιστή και αέρινη!

Αστραφτερή Κουζίνα σε μόλις 20 Λεπτά - Δείτε Το Απόλυτο Σύστημα Καθαρισμού

.

Με αυτά τα εύκολα βήματα θα καταφέρετε να καθαρίσετε την κουζίνα σας μέσα σε ακριβώς 20 λεπτά.

4 Υλικά που είναι Ιδανικά για Δάπεδα Κουζίνας

.

Επιλέξτε αυτά τα υλικά και αλλάξτε το πάτωμα της κουζίνας σας οικονομικά και πρακτικά!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Αντικείμενα στο Μπάνιο που Πρέπει να Ανανεώνετε Συχνότερα απ’ ό,τι Νομίζετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Tips για να Διακοσμήσετε ένα Μπάνιο Χωρίς Παράθυρο