Κλείστε το Εξοχικό σας μέχρι το Καλοκαίρι σε 10 Γρήγορα Βήματα!

Κατηγορίες: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Κλείστε το Εξοχικό σας μέχρι το Καλοκαίρι σε 10 Γρήγορα Βήματα!

Διατηρήστε το εξοχικό σας... φρέσκο εν αναμονή των διακοπών του καλοκαιριού!

Με το τελευταίο κομμάτι αρνί να αποτελεί πρόσφατο παρελθόν και τις βαλίτσες έτοιμες για την επιστροφή στην πόλη, έρχεται κι εκείνη η όχι-και-τόσο-ευχάριστη ώρα που πρέπει να κλειδώσετε το εξοχικό σας μέχρι το καλοκαίρι. Για μην αφήσετε αυτή την αγγαρεία να χαλάσει τις πασχαλινές αναμνήσεις σας, παρακάτω θα βρείτε ένα πλήρη οδηγό για να διατηρήσετε το εξοχικό σας ασφαλές και καθαρό μέχρι να ακουστούν τα πρώτα τζιτζίκια!

  • Ξεκινήστε συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα αντικείμενα για φασίνα σε έναν κουβά. Σε αυτά συγκαταλέγονται τα γάντια καθαρισμού, καθαριστικό για όλες τις επιφάνειες και για τα τζάμια, ένα σφουγγαράκι, ένα βετέξ καθώς και μερικά στεγνά βαμβακερά πανάκια σε διαφορετικά μεγέθη.
  • Μόλις συγκεντρώσετε τα καθαριστικά σας, ξεκινήστε την γενική καθαριότητα: σκουπίστε και σφουγγαρίστε το δάπεδο του σπιτιού καλά, ξεσκονίστε καλά τα έπιπλα, τις ηλεκτρικές συσκευές και τα φωτιστικά σας και πλύνετε και επιστρέψτε στα ντουλάπια σας τα πιάτα και τα ποτήρια.

Διαβάστε εδώ πώς να διώξετε τη σκόνη από το σπίτι σας για πάντα.

Κερδίστε πολύτιμο χρόνο συγκεντρώνοντας όλα τα καθαριστικά σας σε ένα δοχείο.

Κερδίστε πολύτιμο χρόνο συγκεντρώνοντας όλα τα καθαριστικά σας σε ένα δοχείο.

  • Καθαρίστε καλά τα παράθυρα, τις μπαλκονόπορτες και τα περβάζια τους και βάλτε για πλύσιμο τα σεντόνια, τα ριχτάρια και τις μαξιλαροθήκες σας. Μην ξεχάσετε να τα αποθηκεύστε μόλις στεγνώσουν.
  • Ολοκληρώστε τον καθαρισμό κάθε δωματίου, τραβώντας τις κουρτίνες και τα στόρια. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατέψετε τα έπιπλά σας από τις φθορές που μπορεί να τους προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία. Στη συνέχεια, μην ξεχάσετε να κλείσετε καλά τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Αν, ωστόσο, έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε «φέτες» κόντρα-πλακέ για την καλύτερη μόνωση του εξοχικού σας, μην ξεχάσετε να τις τοποθετήσετε ξανά στις κάσες τους προτού φύγετε από αυτό.
  • Αδειάστε το ψυγείο από τα τρόφιμα που έχουν απομείνει, καθαρίστε το καλά για να αποφύγετε τη δυσοσμία και τη μούχλα και αποσυνδέστε το από την πρίζα. Αν, πάλι, σκοπεύετε να επιστρέψετε στο εξοχικό σας σύντομα, τότε μπορείτε απλά να χαμηλώσετε την ψύξη του για να μην καταναλώνει πολλή ενέργεια. Διαβάστε εδώ ποιες ηλεκτρικές συσκευές φουσκώνουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού σας.
  • Τελειώσατε με τη φασίνα; Το επόμενο βήμα είναι να κλείσετε τις κεντρικές βάνες του νερού για να αποφύγετε τυχόν διαρροές. Φεύγοντας, φυσικά, καλό είναι να κάνετε ένα γρήγορο έλεγχο στα μπάνια του σπιτιού για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εν... τάξει.
  • Αν αποφασίσετε να αφήσετε ρούχα και σεντόνια στο εξοχικό σας, τοποθετήστε τις ντουλάπες σας φακελάκια τα οποία έχετε προηγουμένως γεμίσει με δεντρολίβανο, κανέλα, λεβάντα και βαλσαμόχορτο. Με αυτόν τον τρόπο, θα τα διατηρήσετε φρέσκα και μοσχοβολιστά. Tο καλοκαίρι έρχεται: δείτε επίσης πώς μπορείτε να προστατέψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα σας από τον σκόρο.
Διατηρήστε τα λευκά είδη και τα ρούχα σας φρέσκα γεμίζοντας την ντουλάπα σας με φακελάκια με βότανα και αρωματικά.

Διατηρήστε τα λευκά είδη και τα ρούχα σας φρέσκα γεμίζοντας την ντουλάπα σας με φακελάκια με βότανα και αρωματικά.

  • Καλύψτε τα έπιπλα με σεντόνια ή ριχτάρια για να τα προστατεύσετε από την σκόνη. Τέλος, μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τα εύθραυστα διακοσμητικά είδη και αξεσουάρ για να εξαλείψετε το ενδεχόμενο να σπάσουν.
  • Στην περίπτωση που το εξοχικό σας διαθέτει κήπο, φροντίστε να τον αφήσετε καθαρό και περιποιημένο προτού φύγετε, έτσι ώστε να έχετε όσο λιγότερη δουλειά γίνεται όταν επιστρέψετε. Με άλλα λόγια, μην ξεχάσετε να κλαδέψετε τα δέντρα, να καθαρίσετε τα παρτέρια, να πετάξετε τις σπασμένες γλάστρες και να ποτίσετε τα φυτά και τα λουλούδια σας.
  • Προτού κλειδώσετε το εξοχικό σας, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τον ηλεκτρικό πίνακα και να κλείσετε τον γενικό διακόπτη. Αυτή τη διαδικασία, βέβαια, μπορείτε να την παραλείψετε αν πρόκειται να επιστρέψετε στο σπίτι σύντομα (σε λιγότερο από 2 εβδομάδες). Σε αυτήν την περίπτωση, δεν έχετε παρά να επιβεβαιώσετε απλά ότι δεν έχετε αφήσει ανοιχτό το θερμοσίφωνο.
Μην ξεχάσετε να αφήσετε τον κήπο του εξοχικού σας καθαρό και περιποιημένο.

Μην ξεχάσετε να αφήσετε τον κήπο του εξοχικού σας καθαρό και περιποιημένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Πράγματα που Πρέπει να Υπάρχουν Οπωσδήποτε Μέσα στο Αυτοκίνητο

.

Μέσα στο αυτοκίνητο πρέπει να προσέχετε να έχετε όλα εκείνα τα πράγματα που ενδεχομένως θα σας χρειαστούν σε ταξίδια αλλά και σε απλή χρήση στην πόλη. Δείτε ποια είναι αυτά.

Μεταμορφώσετε το Καπέλο του Φωτιστικού σας με Aυτό το Έξυπνο DIY

.

Ένα παλιό ή ακόμα και ένα καινούργιο απλό φωτιστικό μπορεί να μεταμορφωθεί σε statement και super στιλάτο με μια μικρή παρέμβαση.

3 Τρόποι για να Μετατρέψετε τα Φρέσκα Βότανα σε Φυσικά Καθαριστικά

.

Φτιάξτε υπέροχα φυσικά καθαριστικά με βότανα με αυτούς τους έξυπνους τρόπους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το τζάκι στην καλοκαιρινή διακόσμηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

DIY Για τη Βεράντα σας: Φτιάξτε μια Φανταστική Κρεμαστή Καρέκλα