Πάγκος Κοπής: Αποκτήστε κι Εσείς Αυτόν που Έχουν οι Μεγάλοι Σεφ

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, DIY - ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Πάγκος Κοπής: Αποκτήστε κι Εσείς Αυτόν που Έχουν οι Μεγάλοι Σεφ

Η κατασκευή αυτή του πάγκου κοπής θα κρατά πάντα τα χέρια σας καθαρά αφού δεν θα χρειάζεται πια να ακουμπάτε τα υπολείμματα των όσων κόβετε!

Οι φορές που τον έχετε δει σε σύγχρονες κουζίνες ή ακόμη και στους τηλεοπτικούς δέκτες σε εκπομπές μαγειρικής δεν είναι λίγες. Τώρα μπορείτε να τον αποκτήσετε κι εσείς με μια απλή κατασκευή ανεξάρτητα με την «ηλικία» της κουζίνας σας.

Μια απλή κατασκευή μπορεί να μετατρέψει ένα συρτάρι της κουζίνας σας σε πάγκο κοπής με απευθείας υποδοχή για τα απορρίμματα. Αυτά που θα χρειαστείτε και τα βήματα για να το πραγματοποιήσετε είναι πολύ απλά.

Για να μην χάνουμε όμως άλλο χρόνο ας περάσουμε κατευθείαν στο κατασκευαστικό κομμάτι.

Με αυτή την κατασκευή δεν θα χρειαστεί να αγγίξετε ποτέ ξανά όσα απορρίπτετε από τις τροφές που κόβετε.

Με αυτή την κατασκευή δεν θα χρειαστεί να αγγίξετε ποτέ ξανά όσα χρειάζεται να απορρίπτονται από τις τροφές που κόβετε.

Σημεία που Ξεχνάτε να Καθαρίσετε Στην Κουζίνα (και δεν θα Έπρεπε)

Βήμα 1ο Αδειάστε το συρτάρι της κουζίνας που θα χρησιμοποιήσετε για να το μετατρέψετε σε πάγκο κοπής και ζητήστε από έναν μαραγκό να σας δημιουργήσει μια τρύπα στο μπροστινό άκρο του πάτου αυτού με διάμετρο ελάχιστα μεγαλύτερη των 10 cm. Το ίδιο ζητήστε να σας κάνει και σε ένα κομμάτι μασίφ ξύλου (πρόκειται για κομμάτια ξύλου που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πάγκων εργασίας ) που οι διαστάσεις του θα πρέπει να είναι ανάλογες με αυτές της περιμέτρου του συρταριού. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ουσιαστικά ένα καπάκι για το συρτάρι σας χωρίς αυτό όμως να παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του.

Το μασίφ κομμάτι θα πρέπει να είναι ίσο με το συρτάρι και τα δύο ανοίγματα να ευθυγραμμίζονται μεταξύ τους.

Το μασίφ κομμάτι θα πρέπει να είναι ίσο με το συρτάρι και τα δύο ανοίγματα να ευθυγραμμίζονται μεταξύ τους.

Οργάνωση Κουζίνας: 10 Τρόποι για να Κάνετε τη Ζωή σας πιο Εύκολη

Βήμα 2ο Έχοντας κάνει τις τρύπες στο ίδιο σημείο τόσο του συρταριού σας όσο και του μασίφ κομματιού ζητήστε, επίσης, από τον μαραγκό να σας κόψει δύο ξύλινα πηχάκια πάχους ανάλογου του ύψους του συρταριού και μήκους ανάλογου του μασίφ κομματιού. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καπάκι για το συρτάρι. Με τα πηχάκια θα δώσετε στο μασίφ κομμάτι το ύψος που χρειάζεται για να έρθει σχεδόν πρόσωπο με την κορνίζα του συρταριού, αφήνοντας τα ανάλογα χιλιοστά για να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία του όταν το κλείνετε.

Βήμα 3ο Στη συνέχεια, βιδώστε τα πηχάκια, παράλληλα μεταξύ τους, επάνω στον μασίφ κομμάτι, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε το ύψος που χρειάζεται και τη σταθερότητά του για όταν θα τεθεί σε λειτουργία.

Βιδώστε τα ξύλινα πηχάκια στα πλαϊνά άκρα της μασίφ επιφάνειας και παράλληλα μεταξύ τους.

Βιδώστε τα ξύλινα πηχάκια στα πλαϊνά άκρα της μασίφ επιφάνειας και παράλληλα μεταξύ τους.

9 Μυστικά που θα Διατηρήσουν τους Πάγκους της Κουζίνας Πεντακάθαρους

Βήμα 4ο Η επόμενη κίνηση που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να πάρετε ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα, εκατοστών λίγο μεγαλύτερων του ύψους της συνολικής κατασκευής και  διαμέτρου Φ.10 (θα βρείτε σε καταστήματα με υδραυλικό εξοπλισμό). Τα εκατοστά θα πρέπει να είναι τόσα ώστε ο σωλήνας να ξεκινά από το κάτω μέρος του μασίφ κομματιού, να διαπερνά το άνοιγμα του συρταριού αλλά και να εξέχει μερικώς από το κάτω μέρος του συρταριού τόσο όσο όμως ώστε να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία του κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο.

Δώστε προσοχή ώστε ο σωλήνας να ενώνει τα τμήματα της κατασκευής αλλά και να εξέχει τόσο από την κάτω πλευρά του συρταριού χωρίς όμως να παρεμποδίζει τη λειτουργία του.

Δώστε προσοχή ώστε ο σωλήνας να ενώνει τα τμήματα της κατασκευής αλλά και να εξέχει τόσο από την κάτω πλευρά του συρταριού χωρίς όμως να παρεμποδίζει τη λειτουργία του.

Οι πιο Έξυπνες Ιδέες για να Οργανώσετε Αποτελεσματικά την Κουζίνα σας

Σε συνέχεια του προηγούμενου βήματος περάσετε το σωλήνα στο άνοιγμα του μασίφ κομματιού από την πλευρά που έχετε τοποθετήσει τα πηχάκια. Σε αυτό το στάδιο θα συναντήσετε αντίσταση και αυτό γιατί η διάμετρος του σωλήνα είναι ελάχιστα μικρότερη από το άνοιγμα στο ξύλο. Αυτό συμβαίνει για να σφηνώσει ουσιαστικά ο σωλήνας στο μασίφ κομμάτι. Για πιο σίγουρα αποτελέσματα, αν θέλετε, μπορείτε να περάσετε στα σημεία της ένωσης, των υλικών, κόλλα πολλαπλών χρήσεων (θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά).

Τοποθετήστε την μασίφ επιφάνεια πάνω στο περίγραμμα του συρταριού έχοντάς την πρώτα ενώσει με το σωλήνα.

Τοποθετήστε την μασίφ επιφάνεια πάνω στο περίγραμμα του συρταριού έχοντάς την πρώτα ενώσει με το σωλήνα.

Υπέροχες Ιδέες για Τραπέζι ακόμα και στην πιο Μικρή Κουζίνα

Βήμα 5ο Περάστε το μασίφ κομμάτι μέσα στο συρτάρι και ευθυγραμμίστε τα δύο ξύλινα επίπεδα τμήματα ενώνοντάς τα μεταξύ τους μέσω του σωλήνα.

Ο νέος πάγκος κοπής σας είναι έτοιμος!

Ο νέος πάγκος κοπής σας είναι έτοιμος!

Τώρα πια θα έχετε κι εσείς ένα εξυπηρετικό πάγκο κοπής που δεν θα χρειάζεται να ακουμπάτε τίποτα. Ανοίγοντας το συρτάρι και τοποθετώντας τον κάδο απορριμμάτων από κάτω όλα θα είναι πια εύκολα και τα χέρια σας θα παραμένουν καθαρά.

Πηγή: the farm chicks

Do It Yourself! Δείτε έξυπνες, εύκολες και πανέμορφες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Σημεία στην Κουζίνα που Είναι Εστίες Μικροβίων

.

Κάποια μικρόβια έχουν μάθει να κρύβονται καλά και στην κουζίνα! Μάθετε πού...

3 Tips για να Βάλετε το Ψυγείο σας στη Σωστή Θέση

.

Αυτά είναι τα 3 βασικά στοιχεία που καθορίζουν την σωστή θέση για το ψυγείο σας!

Αυτή η Κουζίνα Εξοικονομεί και την Παραμικρή Γωνία του Χώρου σας

.

Δείτε τι κρύβει μέσα στα ντουλάπια της αυτή η απίστευτα λειτουργική κουζίνα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Μύθοι για το Μικρό σας Σπίτι που δεν Ισχύουν και Πρέπει Επιτέλους να τους Καταρρίψουμε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διαμέρισμα
Ένα Διαμέρισμα 48 τμ για 2 που θα σας Δώσει Απίστευτες Ιδέες Διακόσμησης!