«Πως μπορώ να καθαρίσω την κιτρινίλα από τους διακόπτες φωτισμού;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πως μπορώ να καθαρίσω την κιτρινίλα από τους διακόπτες φωτισμού;»

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πως μπορούν να καθαρίσουν τους πλαστικούς διακόπτες φωτισμού και να εξαφανίσουν το κίτρινο χρώμα που έχουν, από τον καιρό, πάρει. Αυτό μας ρώτησε και η  αναγνώστριά μας Καρπαθιωτάκη Έμυ.

Η κιτρινίλα στους πάλαι ποτέ λευκούς διακόπτες φωτισμού οφείλεται στην πολυχρησία και την πολυκαιρία.  Δυστυχώς, το πλαστικό, από το οποίο είναι κατασκευασμένα, είναι ένα υλικό που με τον καιρό η εμφάνισή του αλλοιώνεται και χάνει την αρχική του όψη. Όσο κι αν προσπαθείτε να τους επαναφέρετε στο αρχικό τους χρώμα δεν θα τα καταφέρετε και δεν φταίτε εσείς. Η δε χρήση λευκαντικών απορρυπαντικών θα λέγαμε πως χειροτερεύει την κατάσταση γι’ αυτό καλό είναι να τα αποφεύγετε.

Αυτό που μπορείτε εύκολα να κάνετε, εάν η αντικατάστασή τους δεν αποτελεί την πρώτη σας επιλογή, είναι να τους αλλάξετε την όψη επεμβαίνοντας διακοσμητικά. Εμείς ετοιμάσαμε και σας προτείνουμε, για την ώρα, δύο + κάτι από τις οικονομικότερες και ευκολότερες επιλογές που υπάρχουν.

Γρήγορη Καλοκαιρινή Διακόσμηση και Tips Ασφαλείας Τώρα που θα Φύγετε για Διακοπές

Μία από τις πιο οικονομικές επιλογές που έχετε είναι να βάψετε τους διακόπτες με σπρέι χρώματος για πλαστικά (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία). Πρώτα απ’ όλα, έχοντας κατεβάσει τον γενικό του ρεύματος, θα αφαιρέσετε με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι το διακόπτη (ή τους διακόπτες αν πρόκειται για διπλό) και στη συνέχεια θα ξεβιδώσετε το πλαίσιο του από τον τοίχο.

Στο εμπόριο θα βρείτε ποικιλία χρωμάτων αλλά και υφών γι’ αυτό καλό θα είναι να κάνετε μια έρευνα πριν την τελική αγορά.

Στο εμπόριο θα βρείτε ποικιλία χρωμάτων αλλά και υφών γι’ αυτό καλό θα είναι να κάνετε μια έρευνα πριν την τελική αγορά.

Τοποθετήστε κάθε μέλος του διακόπτη πάνω σε ένα παλιό ύφασμα ή ένα φύλλο εφημερίδας (σε εξωτερικό χώρο έτσι ώστε να μην λερώσετε άλλα σημεία του σπιτιού) και ψεκάστε  με το σπρέι χρώματος και υφής της επιλογής σας. Για καλύτερη εφαρμογή του χρώματος περάστε τους διακόπτες με ένα μαλακό γυαλόχαρτο σφουγγάρι πριν ξεκινήσετε να τους βάφετε. Αν δεν έχετε ιδέα από βάψιμο δείτε εδώ 8 Tips Για να Γίνετε Αστέρια στο Βάψιμο!

Αν θέλετε μπορείτε επίσης να τους διακοσμήσετε με περίτεχνα σχέδια. Ο πιο απλός τρόπος είναι να καλύψετε τα μέλη του διακόπτη φωτισμού με ένα κομμάτι συνθετικής δαντέλας (ή ακόμη και με κάποιο τούλι από παλιά μπομπονιέρα) και κατόπιν να τα βάψετε. Αμέσως μετά τη διαδικασία ψεκασμού απλώς αφαιρείτε το ύφασμα και το σχέδιο αυτού θα έχει αποτυπωθεί πάνω στο σύνολο του διακόπτη.

Μπορείτε να βάψετε τους διακόπτες και απευθείας πάνω στον τοίχο, με μεγάλη προσοχή, αρκεί να σκεπάσετε μια μεγάλη επιφάνεια αυτού γύρω από το διακόπτη φωτισμού με φύλλα εφημερίδας και να τα στερεώσετε με χαρτοταινία.

Μπορείτε να βάψετε τους διακόπτες και απευθείας πάνω στον τοίχο, με μεγάλη προσοχή, αρκεί να σκεπάσετε μια μεγάλη επιφάνεια αυτού γύρω από το διακόπτη φωτισμού με φύλλα εφημερίδας και να τα στερεώσετε με χαρτοταινία.

Όταν στεγνώσουν μπορείτε να τα ξανατοποθετήσετε στη θέση τους βάζοντας πρώτα το πλαίσιο του διακόπτη φωτισμού και έπειτα το διακόπτη.

Διαβάστε επίσης:

Μια ακόμη οικονομική και εύκολη επιλογή είναι να ντύσετε τους διακόπτες φωτισμού με διακοσμητικές χάρτινες ταινίες (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία). Μπορείτε να αγοράσετε ταινίες σε διάφορα χρώματα και σχέδια και να τα κολλήσετε πάνω στους διακόπτες φωτισμού με κάθετη, οριζόντια ή διαγώνιο φορά.

Ακολουθώντας πρώτα την ίδια με την παραπάνω διαδικασία αφαίρεσης του διακόπτη φωτισμού ορίστε στη συνέχεια από ποιο σημείο - άκρο θα ξεκινήσετε και παροδικά συνεχίστε με τα διαφορετικά σχέδια και χρώματα διακοσμητικές χάρτινες ταινίες που επιλέξατε. Θα χρειαστεί μονάχα να αφήνετε ένα περιθώριο στις άκρες, τόσο όσο, ώστε να τις τυλίγετε στο εσωτερικό του κάθε μέλους του διακόπτη φωτισμού για να εξασφαλίσετε τη σταθερότητα του αποτελέσματος. Όταν τελειώσετε απλώς συναρμολογείτε ξανά τον διακόπτη στον τοίχο.

Σε βιβλιοπωλεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χρώμα και σχέδια washi tape

Σε βιβλιοπωλεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χρώμα και σχέδια από διακοσμητικές χάρτινες ταινίες

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μοναδικές και Δροσερές Ιδέες για να Κάνετε τα Βαζάκια σας… Καλοκαιρινά

.

Aνακυκλώστε και επαναχρησιμοποιήστε τα άδεια βαζάκια έτσι ώστε να μυρίζουν... καλοκαίρι.

Δείτε πως Μπορείτε να Αλλάξετε τις Παλιές σας Κορνίζες

.

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές και αλλάξτε τις κορνίζες σας ανέξοδα.

Είσοδος Σπιτιού: Διακοσμήστε την με τον πιο Μοντέρνο Τρόπο

.

Διαλέξτε ανάμεσα στις πιο μοντέρνες προτάσεις και φτιάξτε τη δική σας μοναδική διακόσμηση για την είσοδο του σπιτιού σας.

4 Υπέροχοι Τρόποι για να Διακοσμήσετε το πιο Μικρό Χολ

.

Ακόμη και ο πιο μικρός χώρος του σπιτιού μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μικρό αστέρι.

DIY: Φτιάξτε Έπιπλο για την Τηλεόρασή σας Μόνο με 40 Ευρώ!

.

Με τα πιο απλά υλικά σε 10 βήματα το νέο έπιπλο της τηλεόρασής σας θα είναι έτοιμο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

τραπεζαρία
Αυτά τα Πανέμορφα Χρώματα θα Μεταμορφώσουν  την Τραπεζαρία σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

πράσινες κουζίνες
10 Κουζίνες που Είναι Βαμμένες στο πιο «Δυνατό» Χρώμα του Καλοκαιριού!