Γιατί δεν Φτάνει η Ανακύκλωση που Ήδη Κάνουμε;

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΙΔΕΕΣ

Γιατί δεν Φτάνει η Ανακύκλωση που Ήδη Κάνουμε;

Η παγκόσμια εκστρατεία ανακύκλωσης έχει ήδη κάνει μεγάλες προόδους, αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Δείτε γιατί δεν ανακυκλώνουμε την ποσότητα υλικών που θα έπρεπε.

Το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, οι κατοίκοι των ΗΠΑ παρήγαγαν 251 εκατομμύρια τόνους σκουπίδια. Από αυτά, τα 87 εκατομμύρια τόνοι, ή περίπου το ένα τρίτο, ήταν ανακυκλώσιμα υλικά που δυστυχώς κατέληξαν στη χωματερή. Στην Ελλάδα το ποσοστό βέβαια είναι πολύ μεγαλύτερο. Μπορεί όλοι να θεωρούν την ανακύκλωση κάτι δεδομένο, αλλά δυστυχώς δεν ανακυκλώνουμε όσο θα έπρεπε. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αμερική η ανακύκλωση δεν συμβαδίζει με την αύξηση του ρυθμού με τον οποίο παράγουμε απορρίμματα.

Το πρόβλημα είναι πως η κατανάλωση αυξάνεται πιο γρήγορα από ό,τι το ποσοστό των υλικών που ανακυκλώνουμε. Επίσης, τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλά νέα υλικά συσκευασίας αλλά και προϊόντα όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet, και οι υπολογιστές, που δεν είναι (ή δεν έχουν γίνει ακόμη) ανακυκλώσιμα. Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι πως η ανακύκλωση είναι ακριβή. Μάλιστα, τα μηχανήματα ανακύκλωσης απορρίπτουν τουλάχιστον 10% από τα σκουπίδια τους λόγω του ότι μπορεί να έχουν αναμιχθεί με μη ανακυκλώσιμα υλικά (για παράδειγμα ένα γυάλινο μπουκάλι αναμιγνύεται με κομμάτια πλαστικού, ακόμη κι από την ίδια συσκευασία, με αποτέλεσμα να απορρίπτεται από τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια).

Για να διορθωθεί κάπως η κατάσταση μπορούμε να κάνουμε τα εξής: Πάρτε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για τα ψώνια. Κάντε καλύτερο ξεκαθάρισμα στα ανακυκλώσιμα και μη σκουπίδια σας. Δώστε τα μη ανακυκλώσιμα προϊόντα σε ειδικές εταιρίες που αναλαμβάνουν την αποθήκευση και καταστροφή τους (όπως τις λάμπες και τις μπαταρίες). Τέλος, ενημερωθείτε καλύτερα για την ανακύκλωση και ενημερώστε και τους γύρω σας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αυξήσουμε σαν κράτος το ποσοστό των υλικών που ανακυκλώνονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε το Τέλειο Σαμπουάν που θα Χαρίσει Λάμψη στα Μαλλιά σας

.

Φτιάξτε μόνοι σας το πιο φυσικό και οικονομικό σαμπουάν.

Φτιάξτε Αρωματικά Χώρου με τα πιο Αγνά Υλικά

.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να μυρίζει όμορφα το σπίτι σας. Δείτε πώς να το κάνετε χωρίς κόστος!

5 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ Ξανά να Πετάξετε στα Σκουπίδια

.

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναπετάξετε στα σκουπίδια.

3 Χριστουγεννιάτικα Αρωματικά Χώρου που Μπορείτε να Φτιαξετε Μόνοι σας

.

Φτιάξτε μόνοι σας όμορφα αρωματικά χώρου για να μοσχομυρίσει το σπίτι σας τα Χριστούγεννα.

5 Πράγματα που Μπορείτε να τα Πετάτε στην Ανακύκλωση!

.

Κι όμως υπάρχουν κι άλλα πράγματα πέρα από το χαρτί που χωράνε...στον κάδο της ανακύκλωσης.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική: Δείτε τα Πλεονεκτήματά της!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Πανέξυπνοι Τρόποι για να Αξιοποιήσετε το πιο Χρήσιμο Ανοιξιάτικο Βότανο!